nrlates
GAZROVER (Nurullah Ateş)
Ynt: Galloper ile Off-Road
Bu kadar yazıya tek kelime ile cevap vermek istiyorum.
PAJERO
Tubbs' Alıntı:33 x 10.5 x 15 in avrupa karşılığı 267/86/R15 tir. Bu lastikte jant sonunun, lastik dişinin yere temas eden kısmı ile arasındaki mesafe 22,9 cm dir. Orjinal lastiklerinizde (235/75/R15) bu mesafe 17,6 cm dir. Buda demek oluyorki aracınız yerden 5,3 cm yükselmiştir. Bu konuya bir dönem birhayli kafa yormuştum, insan öğrenmek zorunda olduğu için değilde kendisi istediği ve merak ettiği için öğrendiği şeyleri uzun zaman unutmuyor ) Kupaya sürtme sorunlarınızı da yükseltme işleminden sonra gidereceğinizi düşünerek, takmış olduğunuz lastiğinizin problemsiz şekilde kullanılıyor olmasından büyük mutluluk duydum, en azından bu araç için üst limitlerin sonlarına yakın değerlerin neler olduğunu öğrenmiş oldum sayenizde, teşekkürler.
AynaMahruti gibi şeylerin tam olarak ne oldukları ve ne işe yaradıkları konusunda çok bilgisizim açıkçası, dolayısıyla ileride bu tip işlemlere ihtiyaç duyarsam sizlerin uygulama değerlerini referans almak yolunu seçeceğim ))) Benim Evvelden sahip olduğum Suzuki Vitara, Nissan Terrano, Ford Explorer ve şu anda kullandığım SSangyong Action Sprts ile off road olayım zevkten çok sakarya sınırlarında bulunan köyümdeki evime kış şartlarında ulaşma ihtiyacından ileri gelmekteydi ve dolayısıyla standardın dışına sadece lastik değiştirerek çıktım bugüne kadar hep.(bundan 30 sene kadar önce bizim köye kız vermezlermiş çamurundan sebep gidip kızımızı göremeyiz diye ) ancak şimdi yollar yapılınca ihtiyaçtan çok hobiye dönüştü.
Değerli vaktinizi alıyorum farkındayım ancak karar vermek konusunda yardımınıza ihtiyaç duyuyorum. Forumlardan anladığım kadarıyla çok sayıda araç kullanmışsınız bugüne kadar. Sizce,birbirlerine yakın fiyatları olan 2000 model Galloper 3k 2.5 dizel mi, 93 model Pajero 2.5 benzinli model mi arazi kullanımı için daha doğru bir tercihtir? mistubishinin daha sağlam fakat yedek parçalarının daha pahalı,hyundainin nispeten kalitesiz fakat parça maliyetlerinin daha düşük olduğu gibi bir kanı var bende. Hafta sonları şehir içi ve arazi gezintileri ve içimde bulunan karşıkonulamaz çamur bulunan her yola dalma isteği düşünüldüğünde sizce hangi araç beni daha mutlu eder? Şimdiden teşekkürler.
Bu kadar yazıya tek kelime ile cevap vermek istiyorum.
PAJERO