G.Vitara 1.9 DDIS (Dizel) 5K İçin Chip-tuning/Box-tuning ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,792
Ynt: G.Vitara 1.9 DDIS (Dizel) 5K İçin Chip-tuning/Box-tuning ?..

EVET, yanlış hatırlamıyorsam İzmir'de. Görüşmeden önce, konunun önceki sayfalarında verdiğim DTE-Systems ve diğer linklere tıklayıp göz atmanızda da fayda var. Bir ön-bilgi edinmiş olursunuz.

Etiketler

DTE system için görüştüm. Fiyatı bir piyasadaki birçok websitesinde satışı bulunan alman malı Gepardo marka başka bir box gördüm. DTE ni göre nerdeyse yarı fiyatı. Ancak bu ürünün yutdışı web sitesini bulamadım. Araştırmaya devam ediyorum. Bu marka hakkında bilgisi olan var mı?

Geçen yıl tam da bu zamanlarda Barel Otomotiv'den aldığımız DTE-Sytems box-tuning modüllerin fiyatı, üretim yeri olan Almanya'dakilyle aynı idi.

BRAVEHEART' Alıntı:
40 bin kere MAŞALLAH, ben de DTE-Systems Box-Tuning modülünden çok memnunum.
Artık soranlara 1.900cc DDiS motor, 156BG ve 365Nm torka sahip diyorum. MAŞALLAH!

Aracın standart-fabrika çıkış değerleri nasıl ?
Bunlar (156/365) dyno verileri mi ?

sevgiler...

selimsarper' Alıntı:
Aracın standart-fabrika çıkış değerleri nasıl ?
Aracın standart-fabrika çıkış değerleri: 129 BG ve 300 Nm tork.

selimsarper' Alıntı:
Bunlar (156/365) dyno verileri mi ?
Bunlar (156 BG / 365 Nm tork) DTE-Sytems'in vaad ettiği değerler.
TUV onaylı olduğuna göre dynometrede test edilmiştir diye düşünüyorum AMA yaşadığım yerde hiç dynometre olan bir yer/servis bilmediğimden KENDİM ölçmüş veya ölçtürmüş DEĞİLİM. Kaldı ki; dynamometre ölçümüne güvenmek için, standardize edilmiş, kalibrasyonu yapılmış, ve imkanı varsa ilgili standardizasyon kuruluşunca akredite edilmiş, sertifikasyonu tamamlanmış bir dynometre olması lazım.

Son olarak sanayideki ustalar ile görüştüm. Bu tip modüller torku arttırıyor. Motoru kandırıyor. Uzun vadede sübaplarda arıza yapıyor. Motor yağ yakıp, duman atıyor denildi. Ama sizler 1 yıldır kullanıyormuşsunuz sorunun olmadığını duymak güzel.

aslında bu konuda benim de kafam karışık,ustalar bu tür sonradan katılımları tavsiye etmiyor ve neticelerini(dezavantaj olarak) görmenin yıllar/km ler alabileceğini belirtiyor,Japonya'ya sormalı..

Chip express marka ingiliz malı bir ürün varmış. Disel bir araçta kullanan bir arkadaş var. Türkiyeye kargo oluyor. http://www.chipexpress.com/diesel-tuning-box-suzuki-vitara-1.9-ddis-kit-1455.html adresi. DTEnin http://www.dte-diesel-tuning.com/cars/suzuki/2506-suzuki-vitara-1.9-ddis-129-ps.html
Ben chip express almayı düşündüm. Şu ana kadar DTE kullanan arkadaşların araçlarınında arıza veya problem oldu mu?
Bu arada ikiside ingiliz web sitesinde satılıyor.

DTE-Sytems box modulunu takalı 1 yılı geçti, 14 ay bitti. MAŞALLAH hiçbir sorun yok.

merhaba Arkadaşlar,
Ben 2006 model dizel XL-7 aracıma box tuning yaptım,bosh marka,almanyadan getirttim.400 tl ye mal oldu bir işede yaramadı.Sonradan mimarsinanda chip tuning yaptırdım 108 olan beygir gücü 137 ye çıktı tabiiki diper ayarlarda ona göre yükseltildi.Dikkat ,yazılım hazır yazılımdır,deneme yanılma değildir.
şu an aracımda çöok memnumun sanki yeni araç almış gibiyim.
isteyene daha detaylı anlatabilirim,adreste verebilirim.

kolay gelsin

İyi günlerde kullanın.Kaça maloldu ve yakıt tüketiminde bir artış oldu mu?

Ayrıca şunu da söyleyeyim tuning boxu fazla ısınmayacak yere monte edin.Digital aygıt olduğu için aşırı ısındığı zaman arızalanabilir veya performans düşüşü yaşabilirsiniz.Aynı bilgisayar işlemci mantığı soğuk tutulması gerekli.Hatta ben bauhaus gibi yerleri dolaşıp ısı yalıtımı için bez-bant gibi şeyler aramıştım ama bulamadım.

Bu arada benim tuningbox kaliteli olmamış olabilir.Çünki ben 100 euroya almıştım arkadaşlar 400 eurodan bahsediyor..Bu nedenle performans hissetmemiş olabilirim.Alan arkadaşlar da gülegüle kullansınlar.
hakan

merhabalar bende 2007 gv dizel sahibiyim,geçen haziranda aldım aracı,hemen gidip izmir bestservis(muzaffer bey)e götürdüm,daha önceki araçlarıma süperchips chip tuning uygulaması yapmıştı,bu araca maxpower box önerdi bende tamam dedim,yaklaşık 155 hp ve 360nm torka ulaşır dedi ve yaptık ,arkadaşların dediği gibi 5dk lık bir işlem,araba çıldırdı resmen ancak ben düşük devirde tork istediğimi söyledim özellikle 1000 ile 1900 devir arası,peki dedi ve aleti bilgisayara bağlayıp ayar çekti,şimdi 1200devirlerde turbo devreye giriyor,ilk uygulama kadar olmasada tork ve hp artışı müthiş,araç gaza yüklenince fırlıyor,1.9 dizel sahiplerine tavsiye ederim,niye bugüne kadar yaptırmadım diyecekler,motora verdiği zarar filan hikaye aldığın mazota dikkat edip,yağa bor koyduktan sonra mesele yokmuş(muzaffer ustaya göre).bende şöyle düşündüm mesela bu motorun ömrü 200000km biz box yaptırdık diye 150000 e düşsün,ben senede 15000 filan yapan bir insanım buda eder 10 yıl aracım şu an 15000 de eder 9 yıl ,9 yılada hak var rahmet var,9yıl sonra motoru komple alsak bile bu zevke değer ;)birde şu yükseltme işini bende düşünmeye başladım ,takip edip görelim bakalım,kendi imkanlarımızla burada orta defransiyel koruması yaptık(fotosunu ekleyebilirim)makas demirinden,birde ön korumayı değiştirdim sac olanlarla ama yetmiyor kaç defa altını sürttüm,bu yükseltme işi şart,saygılar

Bende izmirdeyim. Box taktırmadım. Ama ciddi şekile takmayı düşünmeye başladım. Çünkü devir kaybı ve vites küçültme ihtiyacı benimde canımı sıkıyor. Daha önce DTE box(alman) uygulaması yaptıran ve 2 yıdır kullanan arkadaşlar var. Fiyatı biraz yüksek. Kaça yaptırdığınızı öm mesaj olarak atabilirseniz sevinirim. Gerçi belirttiğiniz servisin web sitesinde TÜV veya CE belgeli ürünmü diye sormak lazım. Raceching, DTE TUV belgeli diye biliyorum. Gepardo hakkında bilgim yok.

Aracı yükseltmek için İstanbula sordum 250 tl işçilik 900 euro kit olarak fiyat aldım.
Ancak yurt dışında 250$ + 100$ fiyatı ama kargo 500$ . Belki 2 sipariş verilip kargo maliyeti düşebilir.
Yeni Gv ların süspansiyonu sert. Birçok arazi aracında bulunan sallantı bu araçlarda yok. Spor araba gibi sert süspansiyon, aracın asfalt performansının çok iyi olmasını sağlıyor. Bu sert süspansiyonu seviyorum. İşte bu nedenle yükseltmeyi bu nedenle iyi düşünmek lazım.
http://www.rocky-road.com/grandvitara.html

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR