G.Cherokee'm Sanırım Şanzıman Dağıtacak!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JAMES BROWN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,228
Ynt: G.Cherokee'm Sanırım Şanzıman Dağıtacak!

ayhanayhan' Alıntı:
iyi bir şey aracın km si çok yol yapmış gözükmüycek... ;). hee a daha d de gideyim dersen adın görmemişin jeep i olmuş ters düz gidiyor diycekler ;D ..oktay şanzumanın arasına eğil bir bak ben teşhisi koydum 3 milyar sıkışmış çıkar onu sorun kalmıy ;)cak

Ayhan abi arabaları takas edelim seninle,bir düşün hem senin Bursa da tandık şanzımancılarda vardır ;D Sen üzerine vereceğin parayıda düşünme o kadar tanışıklığımız var ;)

Etiketler

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
Tahminim doğru çıkarsa şanzıman inmeden olay çözülür vites kolunu D konumuna alınca Jeep geri gidiyorsa yani R ye geciyorsa ; vites kolunun hareketini şanzımana ileten tel uzamış yada hasar görmüş olabilir. Eger direksiyon simidinin arkasında sen vites kolunu hareket ettirince dönen bir boru varsa (bazı amerikan arabaları istenirse hem koldan hem yerden vites kullanma secenegi ile üretilir)ve geri vites müşürü de direksiyondan geriye devam eden bu sisteme baglıdır ( jeep Aynı sistemmi bilmiyorum) vitesle şanzıman arasındaki teli sök şanzımanı öyle kontrol et. vites kolu ve şanzıman ara baglantısı problemliyse muhakkak orjinali ile degiştir tahminim sen arabayı vitese takınca vites kolu hareketi şanzımana tam iletmiyor. inşallah sanzıman inmeden problem çözülür.

saygılar.

Çok teşekkür ederim gayet faydalı bilgiler yazmışsınız.Deneyeceğim dediğinizi fakat o sistem sanırım bizim arabalarda yok.Tabi tecrübeli arkadaşlarımızda sizin yazınıza yorum yaparsa sevinirim saygılarımla

JAMES BROWN' Alıntı:
Ayhan abi arabaları takas edelim seninle,bir düşün hem senin Bursa da tandık şanzımancılarda vardır ;D Sen üzerine vereceğin parayıda düşünme o kadar tanışıklığımız var ;)
bu haliyle 3 milyar alırım üste he yaptırpta değişirim dersen sadece alım satım parası alırım maksat gönüller bir olsun :D ...şaka bir yana çok üzüldüm inşallah kötü bir şey çıkmaz ...neler olduğunu haberdar et gene ...mercedesim yağlı amartüsörleri patlayıp yolda kaldığım zaman sanki dünya sonu gelmiş gibi üzülüp uyumamıştım ama gerek yokmuş şimdi anlıyorum herşey olacağına varıyorr rahat ollll ;)

tahnminimce otomotik vites bantlarındaki sorun ama tabi kullandığınız ve yorduğunuz icin biraz maliyeti yuksek cıkacak gibi bir his var icimde açıldıktan sonra detayları bizimle paylaşınız umarım çok fazla masraf etmeden toplatabilirsiniz

Hocam ne yaptın ? Bir gelişme var mı ?

Kolay gelsin tekrar ...

İlginiz ve merak ettiğiniz için çok teşekkür ederim.Şu an için arabam aynen yatmaya devam ediyor.İstanbul'da bir kaç yer ile görüştüm sorunu telefonda dinlediler ve BALATALARIN GİTMİŞ yorumunu yaptılar.Masrafta 1800-3000 arası gibi bişi dediler ama tabi yine de görmeden çok sağlıklı olmaz dediler.Şu an işlerim itibari ile yoğun bir dönemdeyim .Bir ay içinde yaptırırım sanırım ama en büyük sıkıntım şu ki Araç Çanakkaleden İstanbul'a nasıl gidecek kamyona nasıl yüklenecek işte o sorun.Kamyoncu bir şanzıman parasının yarısınımı istiyecek.Çanakkale de de ben yaparım diyen ustalar yok değil ama asla elletmeyi düşünmüyorum.Neyse sizin arabalar sağolsun ;DUmarım hiçbirimiz bu sıkıntıları yaşamayız.

Hımm Evet İstanbula götürmek sorun gerçekten . Duruma üzüldüm , Yardımcı da olamıyoruz Ankaradan ne yazık ki İstanbula göre çok uzak ne yazık ki ...

Selamlar

saadece bir fikir ve tartışmaya acık. Kamyon la taşıma maaliyeti tespit edilir.
İstanbuldaki ustalara telefon açılır ve olur derlerse şanzıman söktürülür İstanbula getirilir yaptırılır tekrar götürülüp yerine taktırılır. Bu işleminde, şanzıman nakliyesi maaliyeti tespit ettirilir. hangisi uygunsa o uygulama yapılır. Ama sizin aracı bence İstanbulda iyi bir serviste motor ve mekanik bakımına sokturmanız gerekiyor. Çünki ototmatik şanzıman bitmeden kaçırmaya başlar yani araç viteste giderken bir anda boşa geçmiş gibi olur . ve bir anda bitmez sizde böyle bir şikayet yoktu yanlış hatırlamıyorsam.
Büyük geçmiş olsun sonucu yazarsanız sevinirim.

saygılar.

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
Selamlar

saadece bir fikir ve tartışmaya acık. Kamyon la taşıma maaliyeti tespit edilir.
İstanbuldaki ustalara telefon açılır ve olur derlerse şanzıman söktürülür İstanbula getirilir yaptırılır tekrar götürülüp yerine taktırılır. Bu işleminde, şanzıman nakliyesi maaliyeti tespit ettirilir. hangisi uygunsa o uygulama yapılır. Ama sizin aracı bence İstanbulda iyi bir serviste motor ve mekanik bakımına sokturmanız gerekiyor. Çünki ototmatik şanzıman bitmeden kaçırmaya başlar yani araç viteste giderken bir anda boşa geçmiş gibi olur . ve bir anda bitmez sizde böyle bir şikayet yoktu yanlış hatırlamıyorsam.
Büyük geçmiş olsun sonucu yazarsanız sevinirim.

saygılar.

Şanzımanın sökülerek tamir edilmesi ve nakliyesi ilk bakışta çok daha ucuza gelebilir Fakat şanzıman yapıldıktan sonra Çanakkale de yine işin ehli olmayan biri monte eder ve sorun devam ederse ,bu seferde şanzımanı yapan kişiler mesuliyet almayacaktır haliyle.Hem de İstanbulda şanzıman yapıldı oldu dendikten sonra araç üzerinde hemen denemek içimi çok rahatlatır.Başa gelen çekilir misali epey sıkıntılı günler beni bekliyor.Birde merak ettim bilen varmı acaba SIFIR ŞANZIMAN NE kadardır acaba hiç duyan oldumu.Şimdiden teşekkür ederim herkese saygılarımla

Selamlar

Şanzımanı söküp İstanbulda yaptırıp sizin oldugunuz yerde bilgisiz ustalarca takılması bir risk taşır dogru. Ama şanzımanı yanlış takmaları mümkün degil en büyük risk şaft baglantılarını iyice sıkmaları (mahruti yi ). Zaten sizin aracın iyi bir jeep servisinde komple bir bakıma ihtiyacı var gibi. Yani şanzımanı oldugunuz yerde taktırsanız bile araçla İstanbul yolu görünüyor. Ya aracı kamyona yükleme yüklerken hırpalanma maliyetlerini hesaplarsınız yada şanzımanı oldugunuz yerde taktırıp aracı yürütüp getirirsiniz.yani araç ya kamyon üstünde yada kendi çalışarak istanbula gelir.ve her şey iyice kontrol edilir. eger yanlış bilmiyorsam şanzıman fiyatı 2500-3000 Tl arasında yeni alırsanız üstündeki yedek olur bu da bir secim .Diğer bir yol istanbulda bir ustayı İkna edip Pazar günü işi bitirtmek tamir takımı takozu vs alınır cumartesi akşamı usta misafir edilir pazar günü çay kahve sohpet 2-3 saatte iş biter.(ustadan çıkma bir trübin getirmesini isteyin) ustayla yola çıkılr pazartesi servise girilir vs.bu yazdığım şaka değil 70-80 li yıllarda güneyde kalan amerikanlara bu şekilde İstanbuldan usta gidiyordu İstanbulda arıza yapan maseratti vs gibi arabalara italya dan usta geliyordu. Karar sizin önce maliyet çıkarın saadece orjinal parça kullanın yine bence biraz masraflı olur ama bu ilerde çıkması muhtemel sıkıntıları önler şanzımanda 2 tane sensör olması lazım tamir takımından çıkmaz tahmin ediyorum onlarıda değiştirmekte fayda olabilir zaten bütün yağ keçelerini degiştirmek lazım. Tabi birde hep göz ardı edilen trübin arızası var şanzıman sağlamda olsa Trübin arızalıysa bütün işi bozar cok nadir sorun çıkarır.Ustalarla konuşurken Trübin arızası olabilirmi diye sorun.
Tekrar geçmiş olsun

saygılar

4.0 olsa işler daha kolay olabilirdi ama araç 5.2 ... Bence de önce tar oto dan sıfır fiyatı alın . Birde Çıkma fiyatlarına baıklabilir İstanbuldan ama Önder hocamın dediği gibi sıfır sıfırdır , çıkma çıkça sonuçta ...

Kolay gelsin ...

Sıfır şanzıman fiyatı bu kadar ucuzmu gerçekten?(2500-3000 tl gibi)Eğer böyleyse bana gerçekten fazla fiyat çıkmış ben en iyisi Sıfır şanzıman fiyatını TAR OTO ve birkaç yere daha sorayım.

4.0 cherokee şanzımanıın fiyatı uygun ama 5.2 ye uyar mı yada uydurmak mümkün olursa ek ne maliyet çıkar kısmı biraz muamma ...

Ama çıkmalarda bukadar pahalı olmamalı yani tamir için 3000 bin çok geldi bana da ... Daha çok yerden fiyat almak lazım belki de...

öncelikle geçmiş olsun diyorum ve sakın çanakkalede aracınıza baktırmayın diyorum.belki alınacaksınız ama ben müthiş kazık yedim de.aracımla yolda kaldım tranporterla ve zorda olsa sanayiye kadar gidebildim sonrasındaysa adına usta denen ama benim tariflerimle arızayı gideren adam benden bir dünya para aldı bende yolda kalınca mecburen verdim.üstüm başım müsait olsaydı birde elimde anahtar olsaydı beşdakikalık bir işti ama adam 45 dakikada zor yaptı adına da usta diyor birde.(aracımın arızası vites kutusunun üstündeki çatalın yerinden çıkmasıydı ve aracın viteslere geçmemesiydi sadece çatalı yerine takıp somunu sıkmak için 50 tl nasıl ama birde ben tarif ettim demekki tarif etmesem yatıya kalıp şanzumanı indirecekti bize)

oktay sök tür götür şanzumanı istanbulda sende biliyorsun yanlız kalmıyacağını her bi şekilde işn hallolur .. eğer çok kötüyse durumu şanzumanın ki ben sanmıyorum çok büyük bir arıza çıksın ..öylede olursa barış ın dediği gibi de yapılabilir yeni si alınabilir elindeki şanzumanıda ya sat yedek parça olarak yada koy kenara dursun http://www.sahibinden.com/komple_arazi_sanzmani_np242_xj_1987-2001_cherokee_6silindir-88WQQaXQQ11645122WQQpXQQdisplayitem

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR