G.Cherokee'm Sanırım Şanzıman Dağıtacak!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JAMES BROWN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,228

JAMES BROWN

Kamp II
Yer
iSTANBUL
Sorunum şu ki difransiyal uğultusu sandığım ses şanzımanımdan geliyormuş...Şu an araba D komunda giderken resmen zincir sesi duyuyorum.Yani sanki metal metale sürtüyor,Geri Vitese taktığımda zor hareket ediyor hatta bir kez etmedi,D ye aldım öyle etti.Şu an Dayanılmaz bir ses var şanzımandan kaynaklı D konumunda ,Sanırım şanzıman S.O.S veriyor.Sorunum Çanakkale de bulunmam İstanbul veya Ankarada olsam şimdiye kadar bir servise sokardım.Sizce durum Zincir bollaşması veya filtre tıkanmasımı(Bence bu kadar basit değil tabi ki) yoksa şanzımanı elimemi alıyorum.Bir de buradaki herhangi bir otomatik vites ustası açsa bir baksa faydası olumu?Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: G.Cherokee'm Sanırım Şanzıman Dağıtacak!

NOT:ŞANZIMANDA DAĞITSA,DURUP DURUKEN TAKLADA ATSA ONA OLAN SEVGİM AŞKIM ASLA BİTMEDİ BİTMEZ 8)

dagılmasını beklemeden tamirciye gidin yoksa masraf daha fazla olur

Transfer kutusunda olmasın sorun ? Zincir onun içinde var çünkü ...

Herhengi birine açtırmanı önermem aslında . Açıldımı yapılacak , otomatikte hassas iş , tabi eğer otomatikten kaynaklıysa sorun ...

O halde istanbula gider mi o rda başka bir mesele ...

oktay geçmiş olsun bencede açtırma açıldımı yapaılcak bir şey yok en azından anlamayan bir adamın yapacağı bir şey yok ...anladığım kadarı ile bu şekilde istanbula kadar a gitmez sanırım...he gider diyorsan zaten hiç düünme alpaslan ile görüş zaten işin başlayıp biteceği yer sorunu çözülmüş olacak ...ama bu haliyle daha da kullanma üç kuruşluk iş 5 liralık sıkıntı yaratmasın ... istanbula gidecek bir kamyon bulmaya çalış ve bul yani ;)

ayhanayhan' Alıntı:
oktay geçmiş olsun bencede açtırma açıldımı yapaılcak bir şey yok en azından anlamayan bir adamın yapacağı bir şey yok ...anladığım kadarı ile bu şekilde istanbula kadar a gitmez sanırım...he gider diyorsan zaten hiç düünme alpaslan ile görüş zaten işin başlayıp biteceği yer sorunu çözülmüş olacak ...ama bu haliyle daha da kullanma üç kuruşluk iş 5 liralık sıkıntı yaratmasın ... istanbula gidecek bir kamyon bulmaya çalış ve bul yani ;)

Ayhan abi nasılsın :smiley: Okadar da dedin XJ al diye bak büyük sözü dinlemedik ::smiley:

JAMES BROWN' Alıntı:
Ayhan abi nasılsın :smiley: Okadar da dedin XJ al diye bak büyük sözü dinlemedik ::smiley:
oktay senin xj almaman hata değil alp le gidip araba aldın bu hata .. bakmadınızmı hiç denemedinizmi göstermedinizmi ki hiç bu bir anda çıkmaz kolay kolay derme çatma toplama işi vardır bu işn içnde ;)sağlık olsun ...ben zaten artık xj den sendekind de soğudum vitara alıcam kafaya koydum ;)

ayhanayhan' Alıntı:
oktay senin xj almaman hata değil alp le gidip araba aldın bu hata .. bakmadınızmı hiç denemedinizmi göstermedinizmi ki hiç bu bir anda çıkmaz kolay kolay derme çatma toplama işi vardır bu işn içnde ;)sağlık olsun ...ben zaten artık xj den sendekind de soğudum vitara alıcam kafaya koydum ;)

Ayhan abi gittik servise göstedik servisteki eleman aldı kullandı OKEY dedi,İyi çok güzel dedi.(hangi servis tabiki söyleyemem).Ama burası Türkiye ,herşey olur birisi iyi der şanzıman dağılır,öteki kötüler mis gibi çıkar.Neyse ben yılbaşı gecesini dışarıda geçiricem ve o halde arabayla otele kadar gidicem ve kalmasssam geri eve dönücem kalsamda kafam iyi olur taksi çağırırım,gerisi önemli değil. ;D

Hocam bence İstanbuldaki arkadaşlarla irtibata geçip ustalarla bir görüşün . İş yolda kalmaya gelirse hasar daha büyük olabilir ...

Önceden hiçbir anormallik yokmuydu ? Gerçekten merak ettim , hiç belirti vermeyen böyle bir arıza nedir acaba ?

Geçmiş olsun tekrar ...

ssbman' Alıntı:
Hocam bence İstanbuldaki arkadaşlarla irtibata geçip ustalarla bir görüşün . İş yolda kalmaya gelirse hasar daha büyük olabilir ...

Önceden hiçbir anormallik yokmuydu ? Gerçekten merak ettim , hiç belirti vermeyen böyle bir arıza nedir acaba ?

Geçmiş olsun tekrar ...

İlginiz ve ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.İlk aldığımda dediğim gibi sorun yoktu,servisteki elemanda bindi kullandı,hatta şanzıman yağına kadar kontrol etti.Bundan 2 hafta önce kadar birinci viteste Dif gürültüsüne benzer bir uğultuyla başladı sonrada bu hale geldi.Şu an hareket halindeyken sesi duysanız sanki paslı zincirler birbirine sürtünüyor,kırık dişli çarklar dönmeye çalışıyor ve her an şanzıman yerinden çıkacak sanırsınız.Belki çok mühim değildi ne bilim açınca bir kaç parça değişimi ile hallolucaktı.Artık olan oldu ,canımız sağolsun evin önünde yatıyor şimdi bizimki.Bende gelip geçerken laf atıyorum :smiley:

JAMES BROWN' Alıntı:
İlginiz ve ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.İlk aldığımda dediğim gibi sorun yoktu,servisteki elemanda bindi kullandı,hatta şanzıman yağına kadar kontrol etti.Bundan 2 hafta önce kadar birinci viteste Dif gürültüsüne benzer bir uğultuyla başladı sonrada bu hale geldi.Şu an hareket halindeyken sesi duysanız sanki paslı zincirler birbirine sürtünüyor,kırık dişli çarklar dönmeye çalışıyor ve her an şanzıman yerinden çıkacak sanırsınız.Belki çok mühim değildi ne bilim açınca bir kaç parça değişimi ile hallolucaktı.Artık olan oldu ,canımız sağolsun evin önünde yatıyor şimdi bizimki.Bende gelip geçerken laf atıyorum :smiley:

Bence şaft mafsallaını kontrol ettirin tek sorun bu olabilir , çok ucuza kolayca halledilebicek bir arıza. Bahsettiğiniz şekilde sartıntı ve ses yapar.

Selamlar

Şanzımandan önce diferansiyelleri ,firenleri ,şaftları ,ve arazi şanzımanını kontrot ettirin derim sorun buralarda olabilir ama iş şanzımana gelince mutlaka işin ehline getirmeniz gerekir

JAMES BROWN' Alıntı:
Arkadaşlar şu an itibari ile ara bam d konumunda ilerlemiyor sadece geri gidiyor ;D
iyi bir şey aracın km si çok yol yapmış gözükmüycek... ;). hee a daha d de gideyim dersen adın görmemişin jeep i olmuş ters düz gidiyor diycekler ;D ..oktay şanzumanın arasına eğil bir bak ben teşhisi koydum 3 milyar sıkışmış çıkar onu sorun kalmıy ;)cak

Tahminim doğru çıkarsa şanzıman inmeden olay çözülür vites kolunu D konumuna alınca Jeep geri gidiyorsa yani R ye geciyorsa ; vites kolunun hareketini şanzımana ileten tel uzamış yada hasar görmüş olabilir. Eger direksiyon simidinin arkasında sen vites kolunu hareket ettirince dönen bir boru varsa (bazı amerikan arabaları istenirse hem koldan hem yerden vites kullanma secenegi ile üretilir)ve geri vites müşürü de direksiyondan geriye devam eden bu sisteme baglıdır ( jeep Aynı sistemmi bilmiyorum) vitesle şanzıman arasındaki teli sök şanzımanı öyle kontrol et. vites kolu ve şanzıman ara baglantısı problemliyse muhakkak orjinali ile degiştir tahminim sen arabayı vitese takınca vites kolu hareketi şanzımana tam iletmiyor. inşallah sanzıman inmeden problem çözülür.

saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR