fronteranız kaç kuruş yakıyor ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan demir545 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 78,234
Ynt: fronteranız kaç kuruş yakıyor ?

baktım onları yapıcam inşaallah bakalım ne olacak onların toplam masrafı ne kadar olur acaba...

Etiketler

merhaba bende 2000 model 3.2 frontera var denemek için 80 tl gaz aldım 160 km gitti ama benim araçta mt lastik var otomatik vites tabi gaz po dan alıyorum 2.47 geçende offroadda ölçtüm 600ila 800 arası değişiyor tabi parkura bağlı

Quinsley' Alıntı:
emre abi inanırmısın ben arabaya çok nazar değdiriyorum. Ne zaman dışarı cıksam bişey desem arabaya yada biryle konusurken benimkide şöyle felan dese mutlaka ama mutlaka bir sıkıntı çıkıyo karşıma. 1 haftadan beri demiyorum bundan sonrada demiyeceğim.
:smiley:

gökşan' Alıntı:
merhaba bende 2000 model 3.2 frontera var denemek için 80 tl gaz aldım 160 km gitti ama benim araçta mt lastik var otomatik vites tabi gaz po dan alıyorum 2.47 geçende offroadda ölçtüm 600ila 800 arası değişiyor tabi parkura bağlı
mt lastikle diğeri arasında kaç kuruş fark ediyo

Benim yazdiklarimin masrafi 60 tl felan. Bendede mt lastik var ama normal lastikle yakit ne fark eder bilmiyorum, gecen gun 155 tl gaz koydum 2,65 tl suanda 370 km de bi 5-10 daha giderim biter. Tabi bunun icinde aracin gaza gecis km olarak 10 km dusmek lazim. Bide ben artik hesaplamiyorum saldim gitti ;D ;D

97 model 2.5 tds 4 kapılı aracımla istanbul şehir trafiği bi kısmı dur kalklı günde 30 35 km civarı yol yapıyorum sabah akşam hergün bu şekildeki tüketimim 100 km de 8 ila 9 litre arası mazot oluyor uzun yolda hissedilir şekilde deişiyor.gerçi sitede aynı motora sahip başka araç yok galiba

Nazar etmeyin yeni geldi bu ayara 35 krş ş.içi ( lpg 2.46) arkadaşlarında dediği gibi nazar değiyor başka yerinden fazlasıyla çıkıyor ancaak 45 kuruş civarı yakıyordu ve araç artık lpg çalışmamaya başladı garantili idi götürdüm ( atiker)e düşük yakıt isteyen arkadaşlara söylüyorum tabi buji çok önemli tek tırnak olacak ve 1.1 mm veya daha az aralığı olacak bu bir ikincisi kablolar değişecek bobine gerek yok bobin hatası bariz belli olur zaten :smiley: geri kalan standart hava filtresi ve yarı sentetik yağ derim ben (10w-40) ben bunları yaptım ama hala fazla bi düşüş olmamıştı gelelim LPG olayına götürdüm serviste tam 3 gün yattı 3. gün akşam saat 9 oldu hala uğraşılar vardı ustalar ikide bir ateşlemeye sırun buldular bende harcadığım parayı bildiğim için inat ettim parçalar sıfır dedim ve mutlu son bana takılan enjektör memeleri ( NOZÜL'ler) 2.2 mm idi onları 2.3-2.4 ile denediler olmadı ve küçültmeye gittik 2.1 ve son karar 2.0 ateşleme düeldi tepki arttı yakıt 35 krş a düştü :smiley: tabi bu benim aracım için geçerli diğerlerine yol gösterirmi bilinmez :smiley:

funal' Alıntı:
Nazar etmeyin yeni geldi bu ayara 35 krş ş.içi ( lpg 2.46) arkadaşlarında dediği gibi nazar değiyor başka yerinden fazlasıyla çıkıyor ancaak 45 kuruş civarı yakıyordu ve araç artık lpg çalışmamaya başladı garantili idi götürdüm ( atiker)e düşük yakıt isteyen arkadaşlara söylüyorum tabi buji çok önemli tek tırnak olacak ve 1.1 mm veya daha az aralığı olacak bu bir ikincisi kablolar değişecek bobine gerek yok bobin hatası bariz belli olur zaten :smiley: geri kalan standart hava filtresi ve yarı sentetik yağ derim ben (10w-40) ben bunları yaptım ama hala fazla bi düşüş olmamıştı gelelim LPG olayına götürdüm serviste tam 3 gün yattı 3. gün akşam saat 9 oldu hala uğraşılar vardı ustalar ikide bir ateşlemeye sırun buldular bende harcadığım parayı bildiğim için inat ettim parçalar sıfır dedim ve mutlu son bana takılan enjektör memeleri ( NOZÜL'ler) 2.2 mm idi onları 2.3-2.4 ile denediler olmadı ve küçültmeye gittik 2.1 ve son karar 2.0 ateşleme düeldi tepki arttı yakıt 35 krş a düştü :smiley: tabi bu benim aracım için geçerli diğerlerine yol gösterirmi bilinmez :smiley:

peki hocam ben 2001 model bi frontera buldum lpg siz 14.000 tl ye alıcam kısmet olursa çok uygun alıyorum gayet düzgün bir araç 115 bin km de satıcının maddi durumu gayet iyi olduğu için aramıyor 3-5 sizce bu aracı alıp lpg takarsam istanbulda şehir içi trafikte ne yakar kullananlar yardımcı olursa sevinirim

selamlar kabasakal34

istanbul ş.içi hiç birseyine baktırmadım ayar mayar yani max kış şartlarında abartılı 49-50 kuruş.
bence bahsettiğin aracı al.ben memnunum.2001 3.2 var

50 krş sadece gaz kısa mesafe kullanırsan yakıtın km başına 80 krşa çıkar bilesin ben haftalık 60 tl lik beznzin alıyorum da ondan dolayı dedim :smiley:

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Ben aslında dizel takibindeyim, yinede sizlerin yapığı çalışmalar dikkate değer.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
merak ettiğiniz bi konu varsa yardımcı olmaya çalışırım

Merhabalar,
Hele elimdeki aracı bir göndereyimde, değil gün saat geçirmeden alacağım.
Destek olup araç önerecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Diğer konu LPG konusu.
Ben bu konuda sıfır bilgi sahibiyim. Birçok arkadaşlar buji tek tırnaklı olacak diyor doğrudur bunu anlayabiliyorum.
Ancak bazı arabalarda çift tırnak var kimi Japon arabalarında (üç tırnak varmış) yetkili oto servisi elemanı söyledi. Demekki sistem iki veya üç tırnaklıya göre dizayn edilmiş, şimdi biz LPG'yi ekonomik yakabilmek için bujiyi değiştirirsek aracımızı benzinle kullanmamız gerekince verimli bir yakıt sarfiyatı için tekrar buji'mi değiştireceğiz.
Ben buna takıldım.
Birde benim aracıma LPG projesi yapan firmayı aradım bu konuyu ona surdum dediği "aslında tek tırnak olacak ve 1mm değil, 0.60 olacak"
buyrun burdan yakın. Bu dediğim sadece benim aracımın projesini yapan arkadaşa. Be arkadaş eğer dediğin gibiyse niye insanları bilgilendirmiyorsun.
Hala net bir bilgi alamadım. Ne yapayım bende benzinle daha çok kullanıyorum oda şimdilik.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

arkadaşlar bende de 1995 2,0 i var şuan tam 300 kuruş yakıyor. 50 Tl ile 150 km yapıyorum.
Tavsiyelerim K&N hava filtresi, ayrıca size komik gelecek ama ;D şu mıknatıs olayını da yakıt girişlerine uyguladıktan sonra 400 liraya yaklaşan tüketim 300 liraya kadar düştü.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri