fronteranız kaç kuruş yakıyor ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan demir545 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 78,237
Ynt: Fronteranız Kaç Kuruş Yakıyor ?

Bende en son ölçümlerimde 54 LT gaz aldım 400 km yol gittim gaz 2,38 TL opettten aldım. ortalama 0,32 kuruşa denk geliyo ama ben artık kuruş ölçmüyorum lt ölçüyorum ;D ;D

Etiketler

3.2 falza yakıyodu land renzo marka tup var araçta usta bılgısayara bağladı tupu degerlerı cok yuksekmıs dedı 250 olan degerı 170se dusurdu ama araba cekıden dustu ondan sonra 3 bın devıre kadar 170 ondan sonrasını 220 yaptı su anda sehır ıcı 450 yakıyor uzun yolu daha denemedim :smiley:

2.2 şehir içinde en az 45 kuruş yakar diyorsunuz yani ?

Ben sırf haftasonları gezmek için alacaktım bir tane. Vazgeçmek üzereyim resmen. Bu 45 kuruş u azaltmanın bir yolu yok mu peki?

alpos' Alıntı:
Ben sırf haftasonları gezmek için alacaktım bir tane. Vazgeçmek üzereyim resmen. Bu 45 kuruş u azaltmanın bir yolu yok mu peki?
bencede vaz geçinn lpg benzin bu fiyatlarda iken böyle bir araba 450 yakıyor hala düşürmeyle uğraşmayın

mrdnmz' Alıntı:
ne kadar gaza basarsan o kadar yakar... ben şahsen bunu öğrendim....
Aynen katılıyorum,
Araç 2000 model 3.2 v6 otomatik. Lpg 2,85 civarındaydı sanırım, uzun yol ankara-rize 28 kuruş, hız ortalama 80-90.

okufa' Alıntı:
Aynen katılıyorum,
Araç 2000 model 3.2 v6 otomatik. Lpg 2,85 civarındaydı sanırım, uzun yol ankara-rize 28 kuruş, hız ortalama 80-90.

aynen hocam. 108tl ye 315km gitti bu araç daha ne yaksın yaaa... 3200cc V6 motor 2 ton yük zaten kendisi. Birde biz biniyoruz eşyası ıvırı zıvırı.... Almayı düşünen arkadaşlar temiz bulursanız kaçırmayın derim...

Ayrıca belirteyim, arabada 5 kişi ve bavullar vs. vardı.
Tüv muayeneden önce bakımsız halde şehir içi 60 kuruş yakıyor diye yazmıştım.
Muayene öncesi tüm lpg aksamı kontrol edildi filitreler contalar vs değişti, yağları kontrol edildi. Tüvden sonra araç köyde olduğundan trabzona geldiğinde bir kaç ay içinde şehir içi harcamasını da yazarım.

arkadaşlar benim aracımda fazla yakıyor 3,2 frontera lpg de şehir içi 0,67 kuruş şehir dışı 0,40 kuruş arızalı olan gaz enjektörlerim vardı onları değiştirdim değiştirmeden önce 1 tl yakıyor ve araç düzensiz çalışıyordu şuan bu kadar düşürdüm fakat yinede fazla dün landirenzo servisine gittim ne yaptıysam yakıtı düşüremedim dedim her yerine baktı kontrol etti ve sistemin düzgün çalıştığını yapılacak en son şeyin benzin enjektörlerinin yakıt ml saniyesinin şaşmış olabileceğini gaz enjektörlerininde beyinden benzin enjektörlerinin ml saniyesine göre hareket ettiğini bu yüzden yakıtın fazla olduğunu söyledi çözüm ise benzinde 100 km uzun yol yap hiç stop etmeden bana gel beyni ona göre yeniden programlıyalım dedi bana mantıklı geldi ilk fırsatta deneyeceğim paylaşırım

Son zamdan sonra benim araç 2.0 tek kapı, 50-55 kuruş arası yakmaya başladı. bence siznkide şuanda normal gibi.

Yakit hesabinda kurus yerine Litre hesabi yapilmadigi surece hesap hep sasar. Baskasi su kadar yakiyor ben neden bu kadar yakiyorum sorunsali bitmez.

3.2 V6 ortalamasi (bakimli bir arac tabi) LPG de 14-16lt /100km (minumum) civarindadir, benzinde minumum 12Lt dir.

Bulundugunuz bolgenin hava sartlarinin zorluk derecesine gore artis gosterebilir AZALMA GOSTERMEZ :smiley:

tam bır aydır denıyorum ve sonuc hep aynı LPG de km de 476 kurus yakıyor benımkısı net....
98 model 2.2i 16v Lpg,

Degerli Arkadaslar, Ben yaklasık 3 yıldan beri 1996 Frontera Sport kullanıyorum. Zaman darlıgından dolayı Off Road imkanım olmadı bu gune kadar.Ben aracımı günlük İstanbul trafıgınde ( Bahcesehir Florya arası ) ve bazen hafta sonları Ankara ya gidiste kullanıyorum.
Oncelikli olarak 4 cekere ihtiyac duymamam nedeniyle ön shaftı soktum , lastıkleri AT idi 4 mevsim lastik ile degistirdim. Lpg li aracımın deposu yaklasık 34 lt alıyor ve ben bu aracla Ankara icin yola cıktigimda ( ist. ev- Ank ev arası 475 km ) mesafeyi ortalama 100 tl lik bir gaz tuketimi ile alıyorum. Ankara'dan İstanbula donuslerde bu miktar biraz daha dusuyor.
Verdigim bu ornegi ben yaklasık 3 yıldır yasamaktayım. Lpg yi belli istasyonlardan alıyorum,tartarini lpg sistemi mevcut ,her 10.000 de filtreler degisir. Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.