Frontera; Şehirli Arazi Aracım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayhanayhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,590

Etiketler
Ynt: Frontera; Şehirli Arazi Aracım

ozturk55' Alıntı:
Sürtme işini yükseltince halledebildinmi abi bende 33 taktım aracımda 8 cm yükseltme olmasına ramen yinede sürtme yaptı önler davlumbaza arkalarda kapı altındaki dodik eklerine sürtüp kopardı merak ediyorum biraz daha yükseltsem 5 cm gibi hallolurmu? Bu arada eklediğim resim benim araba
mehmet ustam bence flanş bir yere kadar ama esneyip yada çamuru doldurunca davlumbaza gene bu şikayetin devam edecek benim arabama bak 6 cm flanş var sen hesabını yap kendince hee sürten yerleri hiç acımadan kestim ve çekiçledim onuda söyliyeyim önde davlumbaz köşesini ve dikkat edersen ön tamponun köşelerinide biraz kestim dikkat edersen fotolarda üstten dar aşagıya doğru geniş olarak karşıdan görüntüde güzel oldu ama tek çözümün arabanı biraz daha yükseltmen get ve torksiyon işini yaptıysan geriye son yapacağın şase kupa arası takozları değiştirip bir 5 cm daha yükseltmek kupa yukarı kalktığı için sürtme olayın tamamıyla . çok sert dalış çıkış lar yapmadığın sürece . sona ermiş olucak derim ben gene de fikir çıkarsa da sebepleniz ;)

istepneden sıkılan biraz da istepne taşımıyayım diyenler için fikir olsun ;)

1.JPG

2.JPG

ayhanayhan' Alıntı:
mehmet ustam bence flanş bir yere kadar ama esneyip yada çamuru doldurunca davlumbaza gene bu şikayetin devam edecek benim arabama bak 6 cm flanş var sen hesabını yap kendince hee sürten yerleri hiç acımadan kestim ve çekiçledim onuda söyliyeyim önde davlumbaz köşesini ve dikkat edersen ön tamponun köşelerinide biraz kestim dikkat edersen fotolarda üstten dar aşagıya doğru geniş olarak karşıdan görüntüde güzel oldu ama tek çözümün arabanı biraz daha yükseltmen get ve torksiyon işini yaptıysan geriye son yapacağın şase kupa arası takozları değiştirip bir 5 cm daha yükseltmek kupa yukarı kalktığı için sürtme olayın tamamıyla . çok sert dalış çıkış lar yapmadığın sürece . sona ermiş olucak derim ben gene de fikir çıkarsa da sebepleniz ;)
Abi ben bu gün aracın eski getlerini söküp yerine Hüseyin ustanın dediği malzemeden tornacıya toplamda 16 cm yüksekliğinde get yaptırdım arka amortisörler tat vermedi (esneme payı olmadığından çok sert oldu) buradaki yükseltilen diğer araçlardan fikir alıp arka amortisörlerimi Megan 2 lerin gazlı amortisörü ile değiştirdim tam uyum sağladı deneme sürüşlerinde şimdilik mükemmel görünüyor ama ilk fırsattada flanşlarını yaptırıcam araba tank gibi oldu sürtme olayı ortadan kalktı birde şu torksiyon ne onu anlamadım. Yeni halinden bir kaç foto yüklüyorum.

2012-06-08 20.42.02.jpg

2012-06-08 21.29.49.jpg

33 lastik 16 cm yükseltme ve gelinen son nokta. Sabah ilk işim dodiklerini takıp fotoraflarını çekmek burada paylaşıcam.

ozturk55' Alıntı:
Abi ben bu gün aracın eski getlerini söküp yerine Hüseyin ustanın dediği malzemeden tornacıya toplamda 16 cm yüksekliğinde get yaptırdım arka amortisörler tat vermedi (esneme payı olmadığından çok sert oldu) buradaki yükseltilen diğer araçlardan fikir alıp arka amortisörlerimi Megan 2 lerin gazlı amortisörü ile değiştirdim tam uyum sağladı deneme sürüşlerinde şimdilik mükemmel görünüyor ama ilk fırsattada flanşlarını yaptırıcam araba tank gibi oldu sürtme olayı ortadan kalktı birde şu torksiyon ne onu anlamadım. Yeni halinden bir kaç foto yüklüyorum.

Merhaba

16 cm get nasıl uygulabildiniz, yüksek bir değer amortisor ve denge kollarını nasıl ayarlabildiniz.Foto ve deneyimlerinizi paylaşırsanız seniriz.

selamlar

murat

megane2 lerın gazlı amartısorler suruste nasıl hocam yanı aslında 16 cm yukseltme magane amartısor cok farklı seyler yapmıssın bıraz daha detaya ınermısınız

ben kaldığım yerden aracımdaki değişiklikleri paylaşmaya devam edeyim.

P7180001.JPG

P7180002.JPG

dturan' Alıntı:
Bende anlamadım Emre. Birde lastik çapı büyümeden diferansiyel yerden yükselmeden işe yaparmı o???

zaten lastil çapı değiştiğinden yükseltme işlemi yapıldı ;) fakat bunun kaç cm si kupa kaç cm si şase o lazım. Birde bu yükseltme sonrası amörtisör yay burçlar ve başları gibi elemanlar da değişim oldu mu onu öğrenmem lazım.

Şanzıman da sıkıntı yok her türlü götürüyor ;D ;D alamanlar ne demiş we leiben autos ;)

otecopel' Alıntı:
takip güzel olmuş.
sağolasın teşekkür ederim bu ay birde aradan vinç işimi halletmiş olursam ağır yapılacaklar listem tamamlanmış olacak ;)

mrdnmz' Alıntı:
zaten lastil çapı değiştiğinden yükseltme işlemi yapıldı ;) fakat bunun kaç cm si kupa kaç cm si şase o lazım. Birde bu yükseltme sonrası amörtisör yay burçlar ve başları gibi elemanlar da değişim oldu mu onu öğrenmem lazım.

Şanzıman da sıkıntı yok her türlü götürüyor ;D ;D alamanlar ne demiş we leiben autos ;)
Ön kısıma sadece altaki orjinal ayardan yükseltme yapıldı, arkalara yayların üzerine tornada getler hazırlanıp konuldu arka amortisörler çok gergin ve iş göremez hala gelince piyasada hem araca uyum sağlaya bilecek hemde hesaplı olan (40 tl tanesi) megan 2 gazlı arka amortisörleri konuldu bunun haricinde herhangi bir işlem yapılmadı. Arabamın ön amortisörleri gergin gurduğu için işlevini % 60 kaybetti ve kasislerde rahatsız edecek şekilde ses yapmaya başladı aracın ön düzeninde orjinalinin haricinde hiç bir şey değişmedi yani 16 cm yükseltmeyi orjinal ekipman kurtarıyor. Ama amrotisör konusunu bu hafta çözücem ya kaynakla uzatıp takviye yapıcam (nasıl diye sormayın ustamın fikri bilimiyorum) yada uyumlu uzun amortisör bulucam. Bu arada yol tutuşu ciddi anlamda azaldı. Ama inanın bu haliyle bile muhteşem bu arada bir kötü yönüde şu çook dikkat çekmesi eğer yandaki duran araçtan fotorafınızın çekilmesini istemiyorsanız yapmayın ;D ;D ;D . Maliyet konusuna gelince get malzemesi kilo işi satılıyor kilosu 20 tl toplam 7 kilo kullanıldı 140 tl, torna işçiliği 100 tl, amortisörler 2 adet 80 tl, mekanik montaj işçiliği 80 tl tolam 400 tl. fotoları ekliyorum saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR