Frontera LPG

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan renklibulut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,641

renklibulut

Hayvanlar, Sanat, Araba ve Tasavvuf
Yer
İstanbul
Arkadaşlar 94 model 2.0 motor frontera mda italyan LPG takılı 70 liralık gazla şehir içinde dur kalk trafikte 220 km gidiyor daha uzun yolda deneyemedim. Acaba çok mu yakıyor bilgisi olan var mı?

Etiketler
Ynt: Frontera LPG

LPG fiyatını 2,30 TL/litre olarak hesaplarsak, 100 km de 14 litre gibi yakmış olur dersek, normal gibi geldi. belki 1-2 litre arası fazlası vardır. sakin sürüş şekli ile azaltılablir. . ama 2.0 motorlu arkadaşlar daha net bilgi verir.

yanlız arasıra benzın de calıstır yakıt pompan arızalnın ca tup le ugrasmak zor oluyor yolada kalırsın ugrasması guc olur bızım frontera da sorun var yakıt pompasın da gaz bıtmeden tupu dolduruyoruz sırf bu yuzden iş yerın de 4 5 ay yatt ı arac la cektırdık depoyu doldurduk sımdı tamırcıde gaz ayarı yapılcak daha

tugba_kucuk_altunergil' Alıntı:
yanlız arasıra benzın de calıstır yakıt pompan arızalnın ca tup le ugrasmak zor oluyor yolada kalırsın ugrasması guc olur bızım frontera da sorun var yakıt pompasın da gaz bıtmeden tupu dolduruyoruz sırf bu yuzden iş yerın de 4 5 ay yatt ı arac la cektırdık depoyu doldurduk sımdı tamırcıde gaz ayarı yapılcak daha

her ne kadar sıralı sistem de olsa arada bir kısa mesafelerde benzinle gezin. enjektörlerin içinden benzin geçsin. ben hala gaz takmadım araca :smiley:

Sıralı sistem lpg'ler ilk çalıştırmada benzinle gidiyor motor ısınınca lpg'ye geçiyor, yani aracınız hergün benzini hüpletiyor ;D benzinle gitmenize çok gerek yok, bildiğim tek şey motor yağını lpg araçlar için olanı kullanmanızdır

tugba_kucuk_altunergil' Alıntı:

Özellikle LPG deyken yakıt pompasını durdurmak için birişlem yapılmadıysa (ki özellikle istenmediyse muhakkak yapılmamıştır) Pompa zaten araç LPG deyken de çalıştığı için, arada sırada benzinde yürümenin hiç bir mantığı yok.

LPG li araçlarda yakıtpompası, benzin deposu uzun süreler en dipte tutulduğu için bozulabilir. Benzin deposunu 1/4 üün altına düşürmeyin, gerisini dert etmeyin.

Verdiğiniz bilgiler için çok ama çok teşekkür ederim. Bir de şu arabanın tamirini yaptırabilsem iyiden iyiye keifli olacak... Tamir konusunda Oto sanayide yada başka yerde gerçekten kazıklamadan yaptırabileceğim bildiğiniz bir usta var mı?

renklibulut' Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler için çok ama çok teşekkür ederim. Bir de şu arabanın tamirini yaptırabilsem iyiden iyiye keifli olacak... Tamir konusunda Oto sanayide yada başka yerde gerçekten kazıklamadan yaptırabileceğim bildiğiniz bir usta var mı?

Tamir derken neyin tamiri olduğunu da söylerseniz iyi olur.

Bir yaptığı espit neticesinde
Alt, üst rotiller
alt üst salıncak fişekleri
Ön fren balatası
arka fren merkezi
Ön, arka amortisör
Arka parya bilyası
Sağ dış aks körüğü
Motor kulağı

Bütün bu parçaların değişmesi ve işcilik dahil 2500 tl gibi bir fiyat verdiler.

Belki parçaları ebay dendaha ucuz bulurum, araştırayım dedim ama ingilizcem hele böyle bir teknik ingilizcem mevcut değil. Bu konda bana yardımcı olusanız sevinirim . Bu parçaları daha ucuz nereden bulurum? Yada bana verilen bu rakkam makul mu değil mi?= Yardımcı olursanız sevinirim.

renklibulut' Alıntı:
Bir yaptığı espit neticesinde
Alt, üst rotiller
alt üst salıncak fişekleri
Ön fren balatası
arka fren merkezi
Ön, arka amortisör
Arka parya bilyası
Sağ dış aks körüğü
Motor kulağı

Bütün bu parçaların değişmesi ve işcilik dahil 2500 tl gibi bir fiyat verdiler.

Belki parçaları ebay dendaha ucuz bulurum, araştırayım dedim ama ingilizcem hele böyle bir teknik ingilizcem mevcut değil. Bu konda bana yardımcı olusanız sevinirim . Bu parçaları daha ucuz nereden bulurum? Yada bana verilen bu rakkam makul mu değil mi?= Yardımcı olursanız sevinirim.

Bence bu fiyatlar biraz fazla nerede sordunuz fiyatları

Maslak sanayi sitesinde opel tamir eden bir yerdi ama adını unuttum.

Peki sizce ben bu parçaları nereden en ucuz temin edebilirim acaba?

renklibulut' Alıntı:
Maslak sanayi sitesinde opel tamir eden bir yerdi ama adını unuttum.

Peki sizce ben bu parçaları nereden en ucuz temin edebilirim acaba?

Selam

Birde bence Cihan Opel sorun İstanbul Aksarayda fiyatları uygun ve her konuda yardımcı oluyorlar ikitellide servisleri var. Ben 5 senedir buradan parça alıyorum.
Kadir bey 0 212 530 02 25 size kesinlikle yardımcı olur birde telefonu benden(murat) aldığını belirtin
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR