Frontera LPG

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan renklibulut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,627
Ynt: Frontera LPG

garanti24' Alıntı:
Bence doğru karar vermişsiniz, fakat şunu unutmayın yaptığınız harcamalar aracı satarken size zarar yazdıracaktır.
araca yaptığım motor ve alakalı diğer aksamlar, klima kompresörü, ön takım, baskı balata, egzoz boruları ve susturucuları, yeni versiyon beyin yazılımı gibi revizyonları topladığımda 4500 TL ediyor, bakımları vs. hariç. o yüzden satarken zarara bakmam yeter ki en azından rayicine gitsin.
renklibulut' Alıntı:
Bu dediklerini yaparsan gayet güzel olur. Bu arada lpg taktırmanı gerçekten tavsiye ederim. Çünkü motor lep de mi yoksa benzinde mi kesinlikle anlaşılmıyor ama mutlaka italyan lpg taktırın çok daha başarılılar.

lpg de tek çekincem tankın bagaj hacminden çalması (bazen koltukları yatırıp uzun parçalı birşey koyuyorum) ve kapalı otoparklara girememek. benim diğer aracımda (pejo 406 2.0 motor) Atiker takılı, ve simit tank var. dolum yeri de gizli aynayla bulunmuyor. o yüzden rahatım kapalı garajlara girebiliyorum. bagaj halısını da sabitlettirdim. halıyı da kaldıramıyorlar.
aynısını frontiye yapmak mümkün değil. ama arka lastik davlumbazının üstüne küçük tank sığarsa, o zaman davlumbaz üstüne taktırırım. şase altına önerdiler istemiyorum ama belki muhafaza ile oda olur. ek araç olunca acele etmiyorum. yavaş yavaş :D

Etiketler

Benim de lpg girşi baya gizli bir yerde, arka kapı bozuk açılmıyor diyorum camlar zaten koyu film olduğundan geç diyorlar. Bu yapılan masraflar tabi satarken eksi hanede bulunacak ama sonuçta fronteraya yapılacak bu masraflarla oldukça uzun bir süre arızasız araba kullanılabiliyor.

merhaba arkadaşlar bende 98 2.2 motoru yapılmış (18000 km) frontera var lpg de 50TL ile 150 km yol yapıyorum sizlerin verilerine göre bana çok geldi. Bu konuda yol gösterirseniz sevinirim. teşekkürler.

50 TL LPG Tahminen 21,45 LT yapar. 150 km de 21,45 LT yakıyorsanız,
100 km de 14,3 LT LPG yakıorsunuz demektir. Benim eski aracım benzinde 100 Km de 13 lt yakıyordu. LPG de her zaman LT başına 1 LT daha fazla yakar. özetle değerler çok normal.

cevap için tşk. LPG sistem kontrolü yaptırdım her şey normal çıktı demekki dediğinğiz gibi normali bu, birde benim araç 5 kapılı olduğundan 3 kapılılara nazaran belki biraz daha fazla yakabilir diye düşünüyorum.

rumelian' Alıntı:
araca yaptığım motor ve alakalı diğer aksamlar, klima kompresörü, ön takım, baskı balata, egzoz boruları ve susturucuları, yeni versiyon beyin yazılımı gibi revizyonları topladığımda 4500 TL ediyor, bakımları vs. hariç. o yüzden satarken zarara bakmam yeter ki en azından rayicine gitsin.
lpg de tek çekincem tankın bagaj hacminden çalması (bazen koltukları yatırıp uzun parçalı birşey koyuyorum) ve kapalı otoparklara girememek. benim diğer aracımda (pejo 406 2.0 motor) Atiker takılı, ve simit tank var. dolum yeri de gizli aynayla bulunmuyor. o yüzden rahatım kapalı garajlara girebiliyorum. bagaj halısını da sabitlettirdim. halıyı da kaldıramıyorlar.
aynısını frontiye yapmak mümkün değil. ama arka lastik davlumbazının üstüne küçük tank sığarsa, o zaman davlumbaz üstüne taktırırım. şase altına önerdiler istemiyorum ama belki muhafaza ile oda olur. ek araç olunca acele etmiyorum. yavaş yavaş :D

Yeni versiyon beyin yazılımının yakıta etkisi ne olur ? Benim usta Frontera A'larda beyin yazılımınına müdahale edilmediğini Frontera A modeline güncelleme yapılamadığını belirtmişti. Benim 2.2 ortalama km de 27kr yakıyor ( 2.29 tl litre fiyatı ).

vetmederes' Alıntı:
Yeni versiyon beyin yazılımının yakıta etkisi ne olur ? Benim usta Frontera A'larda beyin yazılımınına müdahale edilmediğini Frontera A modeline güncelleme yapılamadığını belirtmişti. Benim 2.2 ortalama km de 27kr yakıyor ( 2.29 tl litre fiyatı ).

bana yüklenen yazılım. opelin değildi. performans tipi chip tuning denilen olaydı. 5 bg falan fazladan performans sağlıyor. bence tüketim verileriniz çok güzel. dokunmayın.

Öncelikle Hepinize selamlar,
yakın bir süreçte fronteracılar saflarına katılacağım, özellikle yakıt konusunda danışmak istediğim bir kaç husus var.
Araç b kasa, v6 3.2 model yılı 2000, 220.000 km civarında ancak araç daimi yetkili serviste bakım görmüş. Ve değişen parçaların hepsi yetkili servis tarafından Almanya'dan ithal edilmiş.
Deneme sürüşünde çok zevk aldım, herhangi bir performans sıkıntısıi veya otomatik vites ile doğru orantılı bir problem görmedim (zira çok otomatik tamir ettirdim az buçuk problemlerini bilirim), Araç şehir suv'u olarak kullanılmış, girdiği en ağır offroad ortamı (off road bile sayılmaz) uludağ yolu olmuş.
Uzun lafın kısası araca hiç lpg takılmamış ve İstanbul şehir içi kullanımları ve bayramlarda max 2000 km lik yollar yapıcağımı varsayıyorum.
Bu durumda LPG çok elzem midir?
Aracın 100 km/lt değerleri nelerdir? (eco, agresif sürüş ve 4*4)
LPG taktırsam en kalitelisi ne kadar mal olur?
ve son olarak bu araçların motorları kaç km dayanmaktadır?

Saygılar, Sevgiler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR