Frontera Kullananlar için Kısa Bilgilendirmeler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan otecopel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 467
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 127,941
Ynt: Frontera Kullananlar için Kısa Bilgilendirmeler

funal' Alıntı:
hocam yok yok bu fronteraların genel olarak kaloriferlerinde bi hassaslık var ısıtmıyor çare yok :( kalorifer peteğini söken arkaşıma sorum olacak peteği sökmek için göğüsün inmesine gerek var mı ? çünkü peteğin boyunu ve fanının boyunu büyütmeyi planlıyorum şöyle japon bi kalorifer tesisatı iyi olur sanki :D
Her ne kadar aranızda yeni olsamda böyle bir genelleme yanlış olur kanaatindeyim..çünkü benim aracın camlarını açasım geliyor sıcaktan ve kalorifer çok güzel çalışıyor.. bizden daha soğuk iller ve bölgeler var ama Bolu nun karını buzunu çamurununda unutmamak lazım..Bence sen ustanı değiştir,benim daha önceki araçların kaloriferlerini elektirkçi yapardı..İyi bir elektrikciye gitsen çözüm bulur kanaatindeyim..saygılarımla..

Etiketler

otecopel' Alıntı:
slm.3.2 benzinli 2001 model vergisi 1200.00tl sehir içi yakıt lpg std haliyle 0.40 kuruş.umarım aydınlanmışındır 4 ceker alıpta bütceyi düşünüyorsan bence uzak dur. fikrimce.normal araclara göre 2 kat masraf demek 4 ceker.

teşekkür ederin yanıtlarınız için,
tamircilerle çok içli dışlıyım, bakım, tamir ve parça gözümü korkutmuyor.
2.2 ler daha cazip geldi şimdi bana birde onların yakıtını ögrenebilirsem süper olur.

teşekkür ederim,

Ahmet abi, hüseyin abi :D benim kaloriferde soğutmuyor yani şöyle, araba ışıklarda felan durduğunda soğuk üflüyo sonra hareket ediyim haharet göstergesi en tepede bile olsa sıcak üflemiyo, petek tıkalı sanırım.

penche' Alıntı:
teşekkür ederin yanıtlarınız için,
tamircilerle çok içli dışlıyım, bakım, tamir ve parça gözümü korkutmuyor.
2.2 ler daha cazip geldi şimdi bana birde onların yakıtını ögrenebilirsem süper olur.

teşekkür ederim,
1997 model 2.2 benzin-lpgli yıllık 375tl vergi. lpg şehiriçi 0.300krş. ancak araca yapılacak modifiyeler sonucu ( üst bagaj+ön rolbar+100lt lik lpg tankı+bagajda ses sistemi için büyükçe bir kabin+vinç) 2.2 motor hard offroad ta arazide biraz zayıf kalıyor. heee diğer V6 ve V8 in gittiği her yere gidiyor kalmıyor ama onlar gibi güçlü değil. bu veriler kendi aracımdan. imkanım olsa yine opel yine frontera ama ya 2.8 TDİ yada 3.2 benzinli alırım. eğer tarlaya gitmek için, kırlara pikniğe gitmek için, hele de şehiriçinde gitmek için 2.2 motor şahane. ama %30 eğim, 80cm. çamur, aynı şekilde kayalar dersen 2.2 motor biraz zayıf kalıyor. seçim senin. ama şunuda söyleyeyim ki fronterada ki süspansiyon ve geniş iç kullanım konfor diğerlerinde yok. bunu en iyi sisdağlı61 abimize sorun.

Quinsley' Alıntı:
Ahmet abi, hüseyin abi :D benim kaloriferde soğutmuyor yani şöyle, araba ışıklarda felan durduğunda soğuk üflüyo sonra hareket ediyim haharet göstergesi en tepede bile olsa sıcak üflemiyo, petek tıkalı sanırım.
aynı sorun bende de vardı. termostat açmıyormuş, hararet şehiriçinde zirvede, şehirdışında en altta, ama kalorifer ılık. termostatı değiştirdim, şimdi hararet sürekli ortada veya az yüksekte duruyor kalorifer hamam gibi olmasada baya ısıtmaya başladı.

Quinsley' Alıntı:

hararet 80 90 cıvarlarında ısıtmıyorsa lpg dönüşüne bakın lpg ciler sisteme suyu kalorüfer hortumlarından alıyor iyer bir sorun yoksa tıkanıklık filan. kalorüfer radyatörün su giriş ve cıkış hortumunu kontrol edin biri sıcak biri soğuksa kalarüfer radyatör peteği tıkalıdır o zaman.yada 2 side soğuksa 80 derecede ve üstü yeterli devirdaim yapmıyor aracınız demek.

balikay' Alıntı:
1997 model 2.2 benzin-lpgli yıllık 375tl vergi. lpg şehiriçi 0.300krş. ancak araca yapılacak modifiyeler sonucu ( üst bagaj+ön rolbar+100lt lik lpg tankı+bagajda ses sistemi için büyükçe bir kabin+vinç) 2.2 motor hard offroad ta arazide biraz zayıf kalıyor. heee diğer V6 ve V8 in gittiği her yere gidiyor kalmıyor ama onlar gibi güçlü değil. bu veriler kendi aracımdan. imkanım olsa yine opel yine frontera ama ya 2.8 TDİ yada 3.2 benzinli alırım. eğer tarlaya gitmek için, kırlara pikniğe gitmek için, hele de şehiriçinde gitmek için 2.2 motor şahane. ama %30 eğim, 80cm. çamur, aynı şekilde kayalar dersen 2.2 motor biraz zayıf kalıyor. seçim senin. ama şunuda söyleyeyim ki fronterada ki süspansiyon ve geniş iç kullanım konfor diğerlerinde yok. bunu en iyi sisdağlı61 abimize sorun.
yanıtınız için teşekkür ederim. baya bi faydalı oldu benim için,
3.2 nin vergisi çok fazla 1.200 tl kasar sanki biraz o yüzden 2.2 ideal sanırım çünkü yakıtlar arası fazla fark yokmuş.
malum sitede ankarada bir tane var 3.2 fiyatı da uygun son 3 gün diye vermiş ilanını telefonla konuştum. 1999 model 450 tl (6 aylığı) yazıyormuş vergisi mümkün müdürkü acaba. yıldan dolayı fark ediyordur belkide.
3.2 şanzımanından dolayı sorun yaşanır mı acaba, çünkü şehir içinde büyük kolaylık ve rahatlık. (birde soft offroad da otomatik vites sorun olmaz mı acaba)
kafam karıştı şimdi de :smiley: biraz daha fikre, tavsiyeye ve yön gösterilmeye ihtiyacım var sanırım.
yardımlarınız için şimdide teşekkür ederim.

penche' Alıntı:
yanıtınız için teşekkür ederim. baya bi faydalı oldu benim için,
3.2 nin vergisi çok fazla 1.200 tl kasar sanki biraz o yüzden 2.2 ideal sanırım çünkü yakıtlar arası fazla fark yokmuş.
malum sitede ankarada bir tane var 3.2 fiyatı da uygun son 3 gün diye vermiş ilanını telefonla konuştum. 1999 model 450 tl (6 aylığı) yazıyormuş vergisi mümkün müdürkü acaba. yıldan dolayı fark ediyordur belkide.
3.2 şanzımanından dolayı sorun yaşanır mı acaba, çünkü şehir içinde büyük kolaylık ve rahatlık. (birde soft offroad da otomatik vites sorun olmaz mı acaba)
kafam karıştı şimdi de :smiley: biraz daha fikre, tavsiyeye ve yön gösterilmeye ihtiyacım var sanırım.
yardımlarınız için şimdide teşekkür ederim.

2.2 cevap vermiş sıra 3.2 de :smiley:

2001 model 3.2 V6 otomatik kullanıyoruz. Vergisi 652Tl (6aylık) her sene biraz daha düşer. Vitesin otomatik oluşu sizi ne soft ne de heavy de zorlamaz. zorlarsa zaten 2L var her türlü gidersiniz.

Bakımı 2.2 ye göre çok az farklıdır fiyat anlamında. 3.2 için aslında en önemli şey aracı almadan önce ustasını bulmaktır. 2.2 ler genellikle Vectra / Isuzu gibi araçlarla ortak parçaları kullanmaktadır. 3.2 lerde de aynısı kısmen geçerlidir ancak usta ister, bilen ister.

Yakıt konusu tüp'le 0,35/0,40krş benzinde 0,50/sonu yok :smiley: Benim uzun yolda yüklü araçla yakıt rekorum 0,27krş tur :smiley:

mrdnmz' Alıntı:
2.2 cevap vermiş sıra 3.2 de :smiley:

2001 model 3.2 V6 otomatik kullanıyoruz. Vergisi 652Tl (6aylık) her sene biraz daha düşer. Vitesin otomatik oluşu sizi ne soft ne de heavy de zorlamaz. zorlarsa zaten 2L var her türlü gidersiniz.

Bakımı 2.2 ye göre çok az farklıdır fiyat anlamında. 3.2 için aslında en önemli şey aracı almadan önce ustasını bulmaktır. 2.2 ler genellikle Vectra / Isuzu gibi araçlarla ortak parçaları kullanmaktadır. 3.2 lerde de aynısı kısmen geçerlidir ancak usta ister, bilen ister.

Yakıt konusu tüp'le 0,35/0,40krş benzinde 0,50/sonu yok :smiley: Benim uzun yolda yüklü araçla yakıt rekorum 0,27krş tur :smiley:

yanıtınız için teşekkür ederim :smiley:

tabiiki 3.2 daha cazip geliyor güç ve hız yönünden.
ama vergisi ve yakıtı da mühim. yanıtlardan anladığım fazla bir farkın olmadığı yönünde.
birde kafamda ki en büyük soru şu;
iki motor arasında ki en sorunsuz olanı hangisi.
sanırım tercihimi bu cevaplar şekillendirecek.

teşekkür ederim.

bu da değişir. Bendeki sorunsuz ama sorunlu olanları da mevcut. aynı şeyi 2.2 içinde söylemek mümkün. Aslında önemli olan sorun çıkması durumunda hangisinin daha basit (hem para hem parça) toparlanabileceği.

bu konuda avantaj 2.2 de bu açık.

emrenin açıklamalarına imzamı atıyorum....

Sevgili arkadaşlar merhaba epeydir foruma giremiyordum umarım herkes iyidir. Benim yakıt LPG'de şehir içi 65 kuruşa çıktı ayar da yaptırdım ama değişen bir şey yok.görüş ve önerilerinizi bekliyorum. sevgiler :smiley:

selam bluewolfblood. kış geldi normaldir derim. kışlık ayarlarını ve bakımı yaptırdın mı.?

ayrıca sen yokken biz birde kıyafet işine girdik.

Levent abi yani yağ su filtreler vs bakım yaptırdım ama ne değişir bilemiyorum..evet abi gördüm bir inceleyim ben de dahil olurum zaten emeklerine sağlık :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.