Frontera Kullananlar için Kısa Bilgilendirmeler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan otecopel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 467
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 127,946

Etiketler
Ynt: Frontera Kullananlar için Kısa Bilgilendirmeler

NOT:ARB Kilit li defransiyeli montajı bitmiş bulunmakta tes yapıldı gayet güzel.
kullanıcı arkadaşlara da tavsiye ederim.

otecopel' Alıntı:
Kendi adıma aracı aldığım zaman hiç böyle bir pilanim yoktu ne olduysa sonradan oldu pişmanlık mi asla only frontera arkadas.
katılıyorum...

Arkadaşlar Lütfen yardım edin !!! 2002 yılında almış olduğumuz 2.2 benzinli 98 fronteranın kaloriferi ısıtmıyor araç 10 yıldır bende en ince ayrıntısına kadar bilgiye sahibim üzerinde büyüdüm sanayicilerle kardeş oldum sayesinde iyi kötü bu zamana geldik beraber ama kalorifere çare bulamadım bi arkadaşımda daha var onunki de aynı dertten muzdarip, petek tıkalı değil belirteyim porçöz vb maddelerle test edildi.. ???

funal' Alıntı:
Arkadaşlar Lütfen yardım edin !!! 2002 yılında almış olduğumuz 2.2 benzinli 98 fronteranın kaloriferi ısıtmıyor araç 10 yıldır bende en ince ayrıntısına kadar bilgiye sahibim üzerinde büyüdüm sanayicilerle kardeş oldum sayesinde iyi kötü bu zamana geldik beraber ama kalorifere çare bulamadım bi arkadaşımda daha var onunki de aynı dertten muzdarip, petek tıkalı değil belirteyim porçöz vb maddelerle test edildi.. ???
AYNI SORUNU BEN YAŞIYORUM. SORUNU BULDUM. ANCAK MÜSAİT OLUNCA SORUNU ÇÖZÜCEM. BENDEKİ SORUN ŞU: 1- TERMOSTAT AÇMIYOR. 2-LPG NİN KAFASI DENİLEN MALZEMEYE MOTOR SUYU GİRİŞİNİ KALORİFER DEN ALMIŞLAR. BU DEĞİŞMESİ GEREKİYOR ÇÜNKÜ KALORİFER İÇİNDEKİ SU BASINCINI AZALTIYOR. 3- MOTOR SOĞUTMA SUYU TESİSAT BORULARI BAYA ESKİMİŞ. MOTOR ISINIP SUYUDA ISITIP BASINÇ OLUNCA KAÇAKLAR MEYDANA GELİYOR.

ARAMIZA KATILAN ARKADAŞLARA HOŞGELDİN DİYORUM.
AYRICA AŞAĞIDA LİNKİNİ VERDİĞİM KONU HAKKINDA PAYLAŞIMLARINIZI BEKLİYORUM.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93849.msg1211272#msg1211272

Aynı sorunu bende yaşıyorum, 2yıl önce göğüsü komple söküp aşağı indirdik klepelerdenmi diye baktık sağlamdı,kalorifer radyatörünü söküp radyatörcüye götürüp şişlettik radyatörcü açık dedi taktık belli belirsiz daha iyi oldu ancak yine (ılık) üfledi ısı göstergesi 100 derece seviyelerinde bile. bende elletmiyorum kesin şundandır diyecek iyi bir USTA bulana kadar.Sanayideki ustalarımız malesef ''duygusal'' açıdan bakıyor çözüm onlar için önemli değil.Bu arada motor su radyatörüm yeni orjinal,kalorifer radyatörü ısınıyor el değmiyor radyatördeki su sıcakken ama gelgelelim ılık üflüyor kalorifer. İnşallah çözüme ulaşan bir frontera kullanıcısı olur ve frontera ailesi olarak bizlere yol gösterip çözüme ulaştırır.

arkadaşlar bazen sıcak-soğuk ayar kolunun yayları içeriden kayma yapıp tam açıp tam kapatma yapamıyor. benim başıma geldi. bunun üzerinde durmak lazım.

hocam yok yok bu fronteraların genel olarak kaloriferlerinde bi hassaslık var ısıtmıyor çare yok :( kalorifer peteğini söken arkaşıma sorum olacak peteği sökmek için göğüsün inmesine gerek var mı ? çünkü peteğin boyunu ve fanının boyunu büyütmeyi planlıyorum şöyle japon bi kalorifer tesisatı iyi olur sanki :D

funal' Alıntı:
hocam yok yok bu fronteraların genel olarak kaloriferlerinde bi hassaslık var ısıtmıyor çare yok :( kalorifer peteğini söken arkaşıma sorum olacak peteği sökmek için göğüsün inmesine gerek var mı ? çünkü peteğin boyunu ve fanının boyunu büyütmeyi planlıyorum şöyle japon bi kalorifer tesisatı iyi olur sanki :D

yok göhüs sökülmüyor ayrıca ta cine gitmene gerek yok corum kalorüferi taktır on numara hamam hamam ;)

Hüseyin usta frontera senin uzmanlık alanın sizden çok şey öğreniyoruz sitede, ben iki kez yaptırdım bu işlemi ikisindede göğsü indirdiler farklı ustalar ikiside opel ustası...

merhabalar ,

bu aralar bir araç almak istiyorum. ve epey zamandır da araştırıyorum.
bütçeme ve kullanım durumuma göre 2 araç arasında kaldım. ilki tabii ki frontera ikincisi ise vitara 2.0 v6.(1.6 biraz hantal kalıyormuş diye okudum birde yakıtı birbirine yakınmış iki motorun)
(heybeti ve kullanım rahatlığı olarak (tahmin ediyorum çünkü hiç kullanmadım) tercihim frontera olacak büyük çoğunlukla)
kullanımım yoğunlukla şehir içi olacak. öyle çok ağır offroad yapmayacağım). benim için bu aralar önemli olan aslında bütçe.
yani yakıtı çok olmayan, vergisi ağır olmayan bir araç. başka bir araç tavsiyesine de kesinlikle açığım.
o yüzden sizden ricam frontera kullanıcıları olarak,
3.2' nin vergisi ve yakıtı (lpg mümkünse)
2.2' nin vergisi ve yakıtı (lpg mümkünse)
birde 2.2 bir kaç çeşidi var bunların içinden özel tavsiyeniz olur mu?
(forumlara baktım yakıt ile ilgili veriler eski ve tl bazında litre bazında bulamadım)

penche' Alıntı:
merhabalar ,

bu aralar bir araç almak istiyorum. ve epey zamandır da araştırıyorum.
bütçeme ve kullanım durumuma göre 2 araç arasında kaldım. ilki tabii ki frontera ikincisi ise vitara 2.0 v6.(1.6 biraz hantal kalıyormuş diye okudum birde yakıtı birbirine yakınmış iki motorun)
(heybeti ve kullanım rahatlığı olarak (tahmin ediyorum çünkü hiç kullanmadım) tercihim frontera olacak büyük çoğunlukla)
kullanımım yoğunlukla şehir içi olacak. öyle çok ağır offroad yapmayacağım). benim için bu aralar önemli olan aslında bütçe.
yani yakıtı çok olmayan, vergisi ağır olmayan bir araç. başka bir araç tavsiyesine de kesinlikle açığım.
o yüzden sizden ricam frontera kullanıcıları olarak,
3.2' nin vergisi ve yakıtı (lpg mümkünse)
2.2' nin vergisi ve yakıtı (lpg mümkünse)
birde 2.2 bir kaç çeşidi var bunların içinden özel tavsiyeniz olur mu?
(forumlara baktım yakıt ile ilgili veriler eski ve tl bazında litre bazında bulamadım)

slm.3.2 benzinli 2001 model vergisi 1200.00tl sehir içi yakıt lpg std haliyle 0.40 kuruş.umarım aydınlanmışındır 4 ceker alıpta bütceyi düşünüyorsan bence uzak dur. fikrimce.normal araclara göre 2 kat masraf demek 4 ceker.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.