Frontera Kullananlar için Kısa Bilgilendirmeler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan otecopel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 467
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 127,970
Ynt: Frontera Kullananlar için Kısa Bilgilendirmeler

umerto' Alıntı:
Herkese selamlar bende aradım taradım sonunda frontera almaya karar verdim çevremdeki insanlardan değişik yorumlar geliyor. Yok şöyle sıkıntılı yok böyle arıza verir ya da ömürlük araba al pişman olmazsın diye. Sizler frontera sahipleri olarak tavsiye eder misiniz bu aracı kronik problemi çıkar mı? Aklıma yatan iki araç var birincisi bu http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-opel-orjinal-frontera-48984215/detay/
ikincisi de bu http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-opel-cok-temiz-ve-bakimli-55365744/detay/

birincisinin benim açımdan avantajı fiyatı olacak, ikincisinin ise km'si cezbedici tarafı.

Bi akıl verin noolur, yaş tahtaya basmak istemiyorum!!! ??? ???

Parça sıkıntısı çekmezsiniz parça ihtiyacın olursa 1 günde kargo ile eline ulaşır şimdiye kadar hiçbir parçada sıkıntı yaşamadım.Km ye pek güvenmeyin ben aracımı 160000 de aldım 200000 km yi devirdim 7 ayda ( sürekli arazide kullanıyorum).motorla ilgili hiçbir sıkıntım olmadı.fakat baktığım en az 4 araç sözde 100000 km de iken motorları bitmiş durumdaydı.Aracı aldıktan sonra elektrik sisteminden kaynaklanan sıkıntım oldu başka da bir problem yaşamadım parça fiyatları konusunda yerli araçlarla aynı fiyatta değil elektrik aksamı parçaları hariç diğer parçalar ucuz .devirdayim 55 tl termostat 40 tl buji kabloları 65 tl hava filtresi 10 tl.Eğer sensörlerde bir sorun çıkarsa en ucuzu 150 tl den başlıyor...

Etiketler

menderes, bana frontera 99 3.2 nin ön sol teker abs sensörü lazım
yardımcı olabilirmisin

olur hocam çıkmada olur teş.
burda hurdacılarda var ama soketi 2 kablolu benimki 4 kablolu olacak
yok bulamassak alacağız artık sıfırını

Herkese
selamlar
bu aracı tanıyan varmı fikirlerinizi alabilirmiyim almayı dusunuyorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-opel-1997-model-frontera-2-2-motor-58848830/detay/?

darktreys' Alıntı:
abi adam araç hakkında bilgi istiyor sen sattın bile arabayı ;D ;D

EE vazla sözö gerek yok diyiyorum oo paralara alınabilecek en güzel 4 kapı jeep yakıt desen günümüzün kuşlarından d.ş. daha az yakar sorun desen yok parca sudan ucuz daha ne olsun hadi hayırlı olsun denir DOOOOĞĞUUŞŞŞŞ. ;) ;)

herkese selam. aracınız çok güzel olmuş Allah güle güle kullanmak nasip etsin. bende 2000 model frontera 3.2 otomatik var. rengide gümüş gri sizinkiyle aynı. imrendim. aracınızı bu şekle getirmek size nekadar mal oldu öğrenebilirmiyim. eğer ankaradaysanız görüşebilirmiyiz.

yedek parça için tüm arkadaşlara soruyorum. ön abs kabloları lazım sıfır arıyorum bulamazsam çıkmada olabilir. 6aydır pek çok yere haber gönderdik bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

alpfizik' Alıntı:
herkese selam. aracınız çok güzel olmuş Allah güle güle kullanmak nasip etsin. bende 2000 model frontera 3.2 otomatik var. rengide gümüş gri sizinkiyle aynı. imrendim. aracınızı bu şekle getirmek size nekadar mal oldu öğrenebilirmiyim. eğer ankaradaysanız görüşebilirmiyiz.

yedek parça için tüm arkadaşlara soruyorum. ön abs kabloları lazım sıfır arıyorum bulamazsam çıkmada olabilir. 6aydır pek çok yere haber gönderdik bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

slm.tşekkür ederim aracı buhale getirmek yaklaşık 15bin tl yi buldu. antalyada yaşıyorum buraya yolunuz düşerse beklerim. abs kablosu için size dönücem ön tekerlek sanırım.....

otecopel' Alıntı:
slm.tşekkür ederim aracı buhale getirmek yaklaşık 15bin tl yi buldu. antalyada yaşıyorum buraya yolunuz düşerse beklerim. abs kablosu için size dönücem ön tekerlek sanırım.....
baya tuzluya mal olmuş tüm masrafa değer. bu sene yaptırmam zor ama jipiniz varsa sizinki gibi olmalı :smiley: evet abs kabloları ön tekerlek için ankarada bulamadık pek çok yerede haber saldık ama melet bulunmaz hint kumaşı. altıüstü kablo deyip geçmemek gerekiyormuş başka araçlarınki olmuyor illa kendi modeli olacakmış.
antalyaya gelirsem haber veririm davetiniz için teşekkür ederim.

alpfizik' Alıntı:

selamlar hocam geçmiş olsun ama bu kablo işi zor
bende aynı dertten muzdaribim banada 1999 model 3.2 ön sol teker abs sensörü lazım komple bende Ank.dayım 3 aydır bende arıyorum ama yok en son güvende vardı
almadık hata yaptık birdahada bulamadım istanbulada sordum yok sıfırı serviste 750 tl.. ebaydanda gelişi sıkıntı
bunların soketi 4 kablolu olduğu için bulmak zor bulursanız fazla banada ayırtın :smiley:
dışardan getirtme imkanınız varsa çeşit çok ama sizinkide soketi 4 kablolu...bunların ISUZU RODEO ile parçaları uyuyor bu şekilde dışardan da getirtebilirsiniz ama malesef ebayda bizimkininin tipinden bulmak zor ABD den bir satıcı ilede irtibata geçtim ama onların soketleri 2 kablolu ..velhasılı bulursanız haberim olsun......

katenerci' Alıntı:
selamlar hocam geçmiş olsun ama bu kablo işi zor
bende aynı dertten muzdaribim banada 1999 model 3.2 ön sol teker abs sensörü lazım komple bende Ank.dayım 3 aydır bende arıyorum ama yok en son güvende vardı
almadık hata yaptık birdahada bulamadım istanbulada sordum yok sıfırı serviste 750 tl.. ebaydanda gelişi sıkıntı
bunların soketi 4 kablolu olduğu için bulmak zor bulursanız fazla banada ayırtın :smiley:
dışardan getirtme imkanınız varsa çeşit çok ama sizinkide soketi 4 kablolu...bunların ISUZU RODEO ile parçaları uyuyor bu şekilde dışardan da getirtebilirsiniz ama malesef ebayda bizimkininin tipinden bulmak zor ABD den bir satıcı ilede irtibata geçtim ama onların soketleri 2 kablolu ..velhasılı bulursanız haberim olsun......
cevabınız için teşekkür ederim. bayiye sipariş verdik onlarda almanyaya sipariş çıkartmışlar. ama banada pek durum inandırıcı gelmedi 2 ay oldu sanki oyalıyorlar. bana ön iki kabloda gerekiyor. ustalara isuzu rodeo yu soruyum bakalım olacakmı.

o ustaların adı usta zaten ısuzu rodeo olarak sorarsanız onun ne olduğunuda çoğu bilmez
türkiyede bu isimde geçmez
altı üstü bir sensör onuda yapan çıkmıyor...yani teknik olarak yapılmayacak bir şey değil
başka sensörlere uyarlanabilir önemli olan çalışma prensibi
usta dediğiniz kişilerin çogu o sensörü yerinden dahi çıkaramayıp koparırlar ..
en basitinden çoğu oksijen sensörünün çalışma prensibi aynı ama elinizdeki bir sensörü soketini değiştirip başka bir sensöre uyarlamak zorumuza gider
20 tl geçmeyen bir oksijen sensörünü servisten 200 küsür tl. alırsınız..
zaten bende bulamassam bunun yedeğini normal çift kablolu sensörü 4 kabloluya uyarlamaya çalışacağım önemli olan sonuç abs lambasını söndürüp sistemi çalıştırmak..
aslında bilmiyorum bu şekilde muayeneden geçiyormu (abs çalışmasken) yok sa zaten fren sistemi çalışıyor, muayeneden geçiyorsa hiç gerek yok ..malum opel serilerinin abs leri sıkıntılı arazide abs şahsıma tavsiye etmeyeceğim gereksiz bir durum özelliklede kışın benim gibi dağda taşta karda buzda geziyorsa .....
ben bu konuyu defaatlede tekrarladım ama abs konusu sıkıntı heleki araç frontera 3.2 olursa her parçasını bulmak sıkıntı ...ama kendi uğraşları ile çoğu arkadaş örnekleride yukarda mevcut gayet güzel portreler ortaya koyuyor ....ne diyelim yılmak yok yola devam.......

97 model Frontera A kasa-Bir süre önca ABS lambası yanmaya başlamıştı,üstelik girdiğim arazide o kadar zorlu bile değildi,gittiğim usta önce bilgisayarda sağ ön abs sensörü arızalı değişmesi gerek dedi;sonra bira zorla da olsa söküp kontrol etti sadece kablonun biri kopmuştu lehimlenince sorun kalmadı !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bence dikkat

usta var güldürür usta var öldürür TÜRK MİLLETİ CALIŞKANDIR. GECMİŞ OLSUN abs kablolarına dikkat ...... :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri