Frontera İçin Yağ Önerileri..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rumelian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,362
Arkadaşlar merhaba frontera sport 2.0 aracımın ön arka diferansiyel ve şanzımana alttaki linkte bulduğum yağı koysam sorun teşkil eder mi ?

PETROL OFİSİ MAXIGEAR UNI KEBAN EP 85W140 - 3 LT
ZdrP9Z.png

Etiketler
Arkadaşlar merhaba frontera sport 2.0 aracımın ön arka diferansiyel ve şanzımana alttaki linkte bulduğum yağı koysam sorun teşkil eder mi ?

PETROL OFİSİ MAXIGEAR UNI KEBAN EP 85W140 - 3 LT
Ekli dosyayı görüntüle 50278çok sorun yaşarsınız
şanzıman için kesinlikle olmaz çok sorun yaşarsınız 1. ve 2. vites geçişlerinde, ben geçmiş yıllarda castrol 80-90 kullandım kış aylarında özellikle 1. vitese geçirmek çok zor oluyordu, tavsiye üzerine Mobil Mobilube 1 SHC 75W-90 Tam sentetik yağ kullanıyorum o bütün sorunlar bitti yaz kış şanzıman şıkır şıkır çalışır oldu kesinlikle tavsiye ederim. Arka diferansiyel içinde olmaz bizim araçlar LSD yani (yarı kaydırmalı diferansiyel) bu yüzden dediğiniz yağda olmaz. Ben kendi aracımda Mobil LS 85W-90 kullanıyorum.

şanzıman için kesinlikle olmaz çok sorun yaşarsınız 1. ve 2. vites geçişlerinde, ben geçmiş yıllarda castrol 80-90 kullandım kış aylarında özellikle 1. vitese geçirmek çok zor oluyordu, tavsiye üzerine Mobil Mobilube 1 SHC 75W-90 Tam sentetik yağ kullanıyorum o bütün sorunlar bitti yaz kış şanzıman şıkır şıkır çalışır oldu kesinlikle tavsiye ederim. Arka diferansiyel içinde olmaz bizim araçlar LSD yani (yarı kaydırmalı diferansiyel) bu yüzden dediğiniz yağda olmaz. Ben kendi aracımda Mobil LS 85W-90 kullanıyorum.
Çok teşekkür ederim yanıt için

O zaman

Şanzıman için ------ Mobilube 1 SHC 75W-90 Tam sentetik yağ
Arka diferansiyel için ------ Mobil LS 85W-90

Ön diferansiyele de Mobil LS 85W-90 kullanırsam sorun olmaz herhalde değil mi ?

Birde bu yağları nerden bulabilirim. İnternette baktıgımda hep 200 lt satış gördüm litrelik veya 3 litrelik bulamadım hiç.

Ön difransiyelede kullanabilirsiniz. Bu yağları Ankara şaşmaz sanayi sitesinde şah makina var tel: 0312 278 08 88--278 22 73 kendi alanlarında çok bilgililer yağ konusunda danışabileceğiniz bi yağcı.

Yusuf bey merhaba gecen hafta sah makineye ugradim arka defransiyel icin mobil ls 85 90 istedim elinde yoktu tam sentetik mobillube shc75 90 verdiler katki vs gerekir mi lsd bizim defransiyeller dedim uzun uzun konustuk hayir bunda katkiya gerek yok tam sentetik dediler. Soylediginiz gibi yag konusunda epey bilgili olduklari icin acikcasi guvenip aldim. Frontinin kalkisinda ve donuslerde arkadan bir titreme oluyordu ama uzun yolda vs hic bir sorun yok safttan oldugunu sanmiyorum sanirim arka defransiyelimde bir problem var. Yagi kendim suzdurerek hatta abartip igne-serum ile cekerek bosalttim 2lt civari yag cikti. Simdi arkadaslar arka defransiyel 6lt civari yag alir demisler haynes kitapcigina bakiyorum 1.9 lt diyor e cikana bakiyorum 2lt civari. Ben 1.9 lt yag koydum defransiyel alsa alsa suan koydugumun uzerine 1.5 lt daha alir sonra zaten doldurma agzindan biraz daha zorlasam taşar 6 lt mumkun degil? Siz kac lt koydunuz hangisi dogrudur bilginiz var mi? Az koydum da ondan mi titriyor kafama takildi simdi.

Onur bey defransiyele sakın fazla yağ koymayın keçeleri zorlar ve bozarsınız arka 1,9 lt . Ben yağ alırken lsd için büyük plastik yağ bidonundan litreyle aldım ellerinde kalmamış olabilir her yağcıdada malesef olmuyor, size önerdiği yağı ben şanzımanımda kullanıyorum çok çok memnunum mobil mobilube 1 shc 75w-90 tam sentetik

Güncel durumu yanlış kaynak olmaması için paylaşıyorum, diferansiyele koyduğum shc75-90 için Mobil'e mail gönderdim lsd diferansiyelde bu yağın uygun olmayacağını Yusuf'unda tavsiye ettiği ls 85-90 kullanılması gerektiğini belirttiler. Koyduğum shc 75-90'ı tamamen boşaltıp 1.9 lt limited slip yağ koydum kış bastırdığından mıdır yoksa doğru yağdan mıdır %100 titremeyi kesemedim ama eskiye göre %60-70 titreme kasma azaldı. Üstüne birde katkı koymadım sanıyorum zaten katkılı bir yağ.

Şimdi yağ konusunda başka bir kafa karışıklığı var X20SE 2.0 sport için motora 10w-40 mı koymalıyım yoksa 15w-40 mı? Vauxhall kitapcığı particular 15w-40 yada 5w-30 standart tavsiye edilen yağ türüdür ancak bölge şartlarına göre seçim yapılabilir v.s. demiş ama o kitapçık 96 yılına ait dolayısıyla yağ türleri/yeni geliştirilen yağlar nedeniyle artık aynı içerikler kullanılmıyor anladığım kadarıyla. Shell mobil total yağ seçicilere bakıyorum hepsi farklı şeyler önermiş:smiley: Aşağıdaki sonuçlara göre ben şimdi ne yapayım?:D 15-40 ı deneyesim var çünkü özellikle uzun yolda biraz yağ eksiltiyor ama yağcılara soruyorum 15*40 dizel yağıdır abi olmaz deyip geçiyorlar.

CASTROL: EDGE 0W-40 A3/B4 Motor X20SE
SHELL: Helix Ultra 5W-30 VEYA Helix HX7 10W-40
MOBİL: Mobil 1™ New Life 0W-40 VEYA Mobil 1™ Peak Life 5W-50 VEYA Mobil Super™ 2000 X1 10W-40 VEYA Mobil Super™ 1000 X1 15W-40
MOTUL : 8100 X-MAX 0W-30 (yıl ortalaması)
: 8100 X-LITE 0W-30 (yıl ortalaması)
: 8100 X-MAX 0W-40 (yıl ortalaması)
: 8100 X-CESS 5W-40 (yıl ortalaması)
: 8100 X-POWER 10W-60 (Yukarı -20°C)
: 6100 SYNERGIE+ 10W-40 (Yukarı -20°C)
: 4100 TURBOLIGHT 10W-40 (Yukarı -20°C)
: 4100 POWER 15W-50 (Yukarı -15°C)
: 4000 MOTION 15W-40 (Yukarı -15°C)
: 4000 MOTION 15W-50 (Yukarı -15°C)
: 2000 MULTIGRADE 20W-50

Son düzenleme:

Güncel durumu yanlış kaynak olmaması için paylaşıyorum, diferansiyele koyduğum shc75-90 için Mobil'e mail gönderdim lsd diferansiyelde bu yağın uygun olmayacağını Yusuf'unda tavsiye ettiği ls 85-90 kullanılması gerektiğini belirttiler. Koyduğum shc 75-90'ı tamamen boşaltıp 1.9 lt limited slip yağ koydum kış bastırdığından mıdır yoksa doğru yağdan mıdır %100 titremeyi kesemedim ama eskiye göre %60-70 titreme kasma azaldı. Üstüne birde katkı koymadım sanıyorum zaten katkılı bir yağ.

Şimdi yağ konusunda başka bir kafa karışıklığı var X20SE 2.0 sport için motora 10w-40 mı koymalıyım yoksa 15w-40 mı? Vauxhall kitapcığı particular 15w-40 yada 5w-30 standart tavsiye edilen yağ türüdür ancak bölge şartlarına göre seçim yapılabilir v.s. demiş ama o kitapçık 96 yılına ait dolayısıyla yağ türleri/yeni geliştirilen yağlar nedeniyle artık aynı içerikler kullanılmıyor anladığım kadarıyla. Shell mobil total yağ seçicilere bakıyorum hepsi farklı şeyler önermiş:smiley: Aşağıdaki sonuçlara göre ben şimdi ne yapayım?:D 15-40 ı deneyesim var çünkü özellikle uzun yolda biraz yağ eksiltiyor ama yağcılara soruyorum 15*40 dizel yağıdır abi olmaz deyip geçiyorlar.

CASTROL: EDGE 0W-40 A3/B4 Motor X20SE
SHELL: Helix Ultra 5W-30 VEYA Helix HX7 10W-40
MOBİL: Mobil 1™ New Life 0W-40 VEYA Mobil 1™ Peak Life 5W-50 VEYA Mobil Super™ 2000 X1 10W-40 VEYA Mobil Super™ 1000 X1 15W-40
MOTUL : 8100 X-MAX 0W-30 (yıl ortalaması)
: 8100 X-LITE 0W-30 (yıl ortalaması)
: 8100 X-MAX 0W-40 (yıl ortalaması)
: 8100 X-CESS 5W-40 (yıl ortalaması)
: 8100 X-POWER 10W-60 (Yukarı -20°C)
: 6100 SYNERGIE+ 10W-40 (Yukarı -20°C)
: 4100 TURBOLIGHT 10W-40 (Yukarı -20°C)
: 4100 POWER 15W-50 (Yukarı -15°C)
: 4000 MOTION 15W-40 (Yukarı -15°C)
: 4000 MOTION 15W-50 (Yukarı -15°C)
: 2000 MULTIGRADE 20W-50
Ben yıllarca castrol magnatec 10w-40 kullandım önceki araçlarımda dahil , yaklaşık 2 yıldan buyana Mobil 1 new life 0w-40 kullanıyorum ve çok memnunum,magntec yarı sentetik olduğu için mobil 1 den daha alt seviye bir yağ, aralarındaki farka gelince mobil 1 koyulan motor daha sessiz ve pürüzsüz çalışıyor buda daha iyi bir yağlama ve daha az sürtünme demek bu benim gözlemim. Ancak yıpranmış ve yağ yakan araçlara ince yapılı olduğu için uygun olmayabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,536
Kaydolan Son Üyemiz
süvariemin

SON KONULAR

Geri