Frontera İçin Yağ Önerileri..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rumelian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,363
Ynt: Frontera İçin Yağ Önerileri..

balikay' Alıntı:
şanzıman yağı filitresi yok. sadece şanzımanın ve diferansiyelin içerisinde akuple mıknatıs vardır ve zarar verecek iri metal parçaları tutar. bu parçaların en büyüğü ise haşhaş toğumunun yarısından küçük olur zaten. eğer büyük parçalar varsa şanzıman veya deferansiyelde sorun var demektir. bunu yağlama ustaları yağı değiştiriken kontrol ederler ve sorun varsa söylerler.
Teşekkür ederim levent bey,
Bu hafta sonu şanzıman yağ değişimi yaptıracağız.

Etiketler

ayrıca, aracının her neresinde ki yağ için castrol dan başka düşünme derim. sadece arka diferansiyel için lsd kitlemeye uygun yağ seç derim ve içine lsd li deferansiyel katkı yağı da kullan derim

okufa' Alıntı:
Merhaba,

Konu ile ilgili bir sorum olacak, Araç 2000 model 3,2 v6 otomatik.
Araç arazide iken şanzıman yağ lambası yanmış, mola vererek ilerlenmiş. Araziden çıktıktan sonra lamba yanmamış 2 haftadır.
Daha önce ne zaman değiştirildiğini bilmediğimizden şanzıman yağını değiştirmek istiyorum.

aracım 2001 3.2 V6 otomatik 107000km de

Bana sorarsan gerek yok. Eğer gösterge panelinin sol tarafındaki içinde ısı işareti olan kırmızı ikaz lambası ise yanan, o şanzıman yağının sıcaklığına dikkat çeker. Bana da oldu 2 kere. aracım çok yüklü idi ve uzunca bir süre tırmanış şeklinde dağ sürüşü sonrasında. kitaba göre de SPOR moda geçip düşük devirde "sürekli kullanım" ile sorunsuz geçer. ancak aracı durdurup dinlendirmemek gerekiyor. Anormal bir durum değildir. Değiştirmek yerine kontrol ettirmekte fayda var.

Not: Şanzıman yağı değişimi araç çalışır vaziyette yapılır.

Arkadaşlar bugün şanzıman yağı, birkaç parça ve şanzıman yağ filitresi değiştirildi.
şanzıman yağı olarak 6 litre castrol dexron 3 aldım filitre ve diğer parçaları değişiminde malesef araç başında değildim.
şanzıman yağı hemen hemen koyu kahverengi renkte idi.
bir diğer not; bujileri kontrol ettirdik gm marka idi muhtemelen hiç değiştirilmemiş yeni bujiler takıldı...
Anlaşılan daha önceki sahipleri düzgün bakım yapmamışlar.

okufa' Alıntı:
Arkadaşlar bugün şanzıman yağı, birkaç parça ve şanzıman yağ filitresi değiştirildi.
şanzıman yağı olarak 6 litre castrol dexron 3 aldım filitre ve diğer parçaları değişiminde malesef araç başında değildim.
şanzıman yağı hemen hemen koyu kahverengi renkte idi.
bir diğer not; bujileri kontrol ettirdik gm marka idi muhtemelen hiç değiştirilmemiş yeni bujiler takıldı...
Anlaşılan daha önceki sahipleri düzgün bakım yapmamışlar.

ücret bilgiside alabilir miyiz?

Şanzıman yağı 6 litre 120 tl
2 adet conta ve şanzıman yağ filitresi 90 tl
bujiler bosh 6x10 tl= 60 tl

Bende cumartesi günü aracımın motor yağı, yağ filtresi, benzin filtresi ile bujileri değiştirdim.
5 lt castrol magnatec 10w/40 80 TL (4 lt yağ 57 TL, 1 lt yağ 23 TL)
Yağ filtresi 10 TL
Yakıt filtresi 20 TL
4 adet buji Gm 40 TL
Parçaları ben kendim aldım, işçilik olarakta 50 TL ödedim. Hava filtresi kaldı sadece oda performansmı alsam, normalmi alsam diye ikilemdeyim sanırım şimdilik normal alıp kullanacağım.

bızım buralarda ustalar şanzıman yagı eksılırse takvıye yapın ama degıstırmeyı yoksa sanzıman bozulur dıye bıseyler soyluyolar bana sacma geldi ama sonucta tamırcıler bunun dogruluk payı varmı

Bence yok. Hersey gibi yag in da omru var sonra gorevini yapamiyor ve sanziman arizasi basliyor...

Bu arada Bursa da yag degimi icin 400 tl gibi bir fiyat almistim ama yag in cinsi nedir hatirlamiyorum... hizla uzaklasmistim :smiley:

haklısın aslında değişmek mantıklı .ama sana çok fiyat vermişler

motor ıcın 5-40 6 litre castrol yag oneriyo arkadaşlar

3.2 otomatik sansıman icin ne oneriyosunuz ..kac litre yag gıdıyor..

başka yag degısecek bır yer varmı

huseyin ustanın 3.2 frontera ıcın otomatık şanzıman yağı onerisi bir gün değişirseniz bilgi amaçlı

otecopel' Alıntı:
SLM.MOBİL 71141 kullan yada castrol transmax z kullan şanzımanaın içinde büyük karter kısmında filitresi vardır onuda temizletir sen daha iyi olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR