Freelander'in Arazi Performansı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rkayaci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,348
Ynt: Freelander'in Arazi Performansı

"" AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER :smiley:) ""
Atalarımız güzel söylemiş, benim ön ve arka tampon karın içinde idi, zeminde çamur değil buzdu, dışarının sıcaklığı -10 civarında idi belkide daha soğuk saçlarım, burun kıllarım donduğu için böyle bir tahmin yapıyorum.
Ben bu şartlar altında 177 BG lik 2.5 V6 Freelander ile altını temizlemeden R-D, R-2, R-4 Yapa yapa o kardan çıktımki bu adam resmen YETENEKSİZ diyorum. Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar 7-8 yıllık artık hava koşullarından çürümüş lastiklerim olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim :smiley:)
Gezenbilir ailesine sevgiler....

Etiketler

edaghan' Alıntı:
Umut,

Aslında sorun araçta değil, aracı kullanamayanda :smiley:

Benzinli motorun suyunu, yağını eksik etmemek; düzenli olarak servise götürüp bakımını yaptırmak lazım...

Bir de ufak dipnot: Freelander kalkışta arazi şanzımanı yardımı ile ilk yolu alıyor ve belirli bir hızdan sonra normale dönüyor. Bu aksam aslında düzenli yağ değişimi yapılmış olsa, sorun çıkarmaz. Ama çoğu LR kullanıcısı, aracından yağ akmadığı noktada "gidip yağ alayım" demeye alıştığı için, bu parçalar yağsızlıktan birbirini yiyor. Kalkışta devreye giren parça ise ufacık bişi.. ama arazi şanzımanının olmazsa olmazı. Ve ne yazık ki, tek olarak değişmiyor. Sırf o parça yüzünden arazi şanzımanı değiştirmek durumunda kalabilirsin.

Buna yol açmak istemeyen Freelander kullanıcısı aracının "spor" araç olmadığını bilmeli ve de ani kalkışlar, lastik patinajları yapmamaya özen göstermeli.

Ayrıca, yeter be kardeşim: Eski bir LR kullanıcısı olarak, lütfen, LR'ye laf atacağına... Japon nezaketini ve saygını takınarak araca değil "kullanıcı hatası" 'na laf atmanı rica ederim. :smiley:

kolay gelsin.

Merhaba arkadaşım. Bu şanzuman mıdır şaftmıdır o kısmını tam çözemedim ama yağı değiştirme zamanı ne kadardır? Yada KM hesabı ne sıklıkla değiştirmem gerekir? YArdımcı olursan sevineceğim. KOlay gelsin

MARS' Alıntı:
Değerli Arkadaşlar,
Hepinize tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkürler. Ben özellikle Veteriner İhsan Bey ve Rıdvan Kayacı Bey' e bir soru yöneltip görüşlerini almak istiyorum. Bende de 2007 td4 HSE var. Ankara'nın dibindeki yaşadığım köyde 3 km stabilize dahi olmayan toprak yoldan gecerek asfalta çıkabiliyorum. Yani her mevsim mecburi off-road durumıundayım. yağmur ve kar sonrası 40-50 cm çamurdan çok az kayma yaparak sorunsuz geçebildim. Lastiklerim de AT değil normal kış lastikleri (Kumho). Ancak Mart ayında yağan ve okulların tatil edildiği karlı günlerde FL1 için pek de iyi olmayan tecrübeler yaşadım ve gördüm. Komşumda da aynı FL1 den var ve sokağımızın açıldığı üzeri en az 30 cm karla kaplı dik yokuşu en az on kere denediği halde çıkamadı. Araç kayarak geri geri geliyordu. Belki komşunun sürücülüğünden kaynaklandı diye düşündüm ama bu sefer bir başka komşu direksiyona geçti ve o da ne yaptıysa yokuşu çıkamadı. Sonra bu komşu yeni aldığı Chevrolet Captiva ile aynı yokuşu sorunsuz çıktı. Ben de bunları seyredince hiç evden çıkamaya niyet etmeyeyim dedim. Ama dışarı çıkıp jipi biraz temizleyip hareket ettireyim derken evin önündeki düzlükte yaklaşık 60-70 cm lik kara gömüldüm ve arabayı hangi vitese aldıysam bir türlü çıkamadım. Ertesi günü lastiklerin etrafındaki karı iyice atmama rağmen araba yine patinaj yapmaya devam etti. iki lastiğin de toprağa değdiği halde arabanın patinajda kalması bence çok kötü bir puandı. Captiva'nın kar ve yokuşta FL1 den daha iyi olduğu kesinlikle ispat edildi. Bunun iki nedeni olabilir diye düşünüyorum. Birincisi 150 HP güç ikinicisi de lastiklerin 19 inch olması. Büyük lastik çapı ve yüksek güç arabanın yokuşta kaymasını engelledi bence. Eğer 110 HP lik FL1 değil de 150 HP lik FL2 ya da 245HP lik disco 4 olsaydı Captiva2dan daha da iyi performans gösterebilrdi diye düşünüyorum. Arkadaşların bu konudaki yorumlarını beklerim.

HSE donanımı ile FL1 bence harika bir araç. Özellikle koltukları o kadar ergonomik ki başka bir arabaya oturmak bile istemiyorsunuz. Ama hiç bir araç sorunsuz değildir. Rastlayan oldu mu bilmem ama benim arabanın arka camlarını tutan teller gecen yaz koptu. Servise gittiğime arazide camları yarı açık bırakırsan teller kopar dediler. Bizim yol da arazi kadar kötü olduğundan bu hataya düştük sizler dikkatli olun.

Ankara'da özel servis soranlara ERCANLAR otoyu tavsiye ederim. Hem güvenilir hem de gayet hesaplı (Borusanın yarı fiyatına) bakım yaptırabilirsiniz. Ben aracımıı sıfır aldığım halde garantisini yakıp hep özel servisie götürdüm orijinal parçalar kullandıkları için hiç sorun yaşamadım.
Sayın Mars bey; bana atıf yaptığınızı yeni gördüm kusuruma bakmayın. Rıdvan bey benden daha profesyonel bir insan olduğunu cevapları ile kanıtlamış olmakla birlikte kendisine teşekkürü bir borç bilir, ve üzerine söylenecek söz olmadığını saygılarımla belirtmek isterim.
Rıdvan Bey, Arazi şanzumanı ( 1200 TL), motor kelebekleri ( 800 TL ), Şaft (1200 TL) fiyat konusunda cevap verebilirmisiniz?

Teşekkür ederim. Güzel günler dilerim.

Vetihsan' Alıntı:
Sayın Mars bey; bana atıf yaptığınızı yeni gördüm kusuruma bakmayın. Rıdvan bey benden daha profesyonel bir insan olduğunu cevapları ile kanıtlamış olmakla birlikte kendisine teşekkürü bir borç bilir, ve üzerine söylenecek söz olmadığını saygılarımla belirtmek isterim.
Rıdvan Bey, Arazi şanzumanı ( 1200 TL), motor kelebekleri ( 800 TL ), Şaft (1200 TL) fiyat konusunda cevap verebilirmisiniz?

Teşekkür ederim. Güzel günler dilerim.

Bilgiler için rica ederim. elimden gelen bir yadım olursa lütfen çekinmeyin. Bu söylediğiniz rakamlar ne rakamları diye sorsam? Tamir mi onarım mı yenileri mi? Ona göre yanıt vereyim...

rkayaci' Alıntı:
Bilgiler için rica ederim. elimden gelen bir yadım olursa lütfen çekinmeyin. Bu söylediğiniz rakamlar ne rakamları diye sorsam? Tamir mi onarım mı yenileri mi? Ona göre yanıt vereyim...
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=71390.msg927520#msg927520 bu topic de detaylı olarak yazdım kardeşim. Tekrar yazıpta forum kirliliği ve sql veritabanına baskı yapmak istemiyorum. Forum sitelerinde sql i çok sıkıştırıyoruz aynı şeyleri yaza yaza
teşekkür ederim.

Vetihsan' Alıntı:
Merhaba arkadaşım. Bu şanzuman mıdır şaftmıdır o kısmını tam çözemedim ama yağı değiştirme zamanı ne kadardır? Yada KM hesabı ne sıklıkla değiştirmem gerekir? YArdımcı olursan sevineceğim. KOlay gelsin

Merhaba,

Bildiğim kadarı ile (doğru olmayabilir) Freelander'ın servis bakım aralığı aşağıdaki koşullardan hangisi önce gerçekleşiyorsa:

- her 20.000 km'de bir,
- her 12 ayda bir.

kolay gelsin.

arkadaşlar ben 2007 FL1 ile Ankara'da yağmurda caddede 50 cm suya girdim turbosu su alıp arızalandı ve bana 1000 TL ye mal oldu hele briaz daha su alaymış motor tam gidecekmiş.
siz siz olun bu resimlere aldanıp da aracınızı 30 cm üzerindedi sulara sokmayın

benden söylemesi mars

Freelander 1.8i
Motor Hacmi (cc) 1796
Silindir Sayısı 4
Beygir Gücü (BG)/(d/d) 120/5500
En Yüksek Tork (Nm)/(d/d) 165/2750
Son Hız (km/s) 165
0-100 km/s Hızlanma (sn) 11.9
Yakıt tüketimi (100 km’de) Şehir içi (litre) 13.0*
Şehir dışı (litre) 8.6*
Ortalama (litre) 10.2*
Ağırlık (kg) 1480
Dingil mesafesi (mm) 2555
Uzunluk (mm) 4382
Genişlik (mm) 1805
Yükseklik (mm) 1757
Bagaj Hacmi (litre) 371/1313
* Avrupa Birliği’nin yeni normu 93/116/EU’ya göre. Sırasıyla, şehir içi, şehir dışı ve ortalama olarak belirtiliyor

Buda birkaç resim

2.jpg

7.jpg

1.gif

3.jpg

6.jpg

arkadaşlar benim FL1 s-de arka camların otomatiği ikidir bozuluyor tel koparıyor, orşjşnal parça taktırdım ama bir sene gitmedi

fiyatı da epey pahalı

arka cam sorunu yaşayan oldu mu

MARS' Alıntı:
arkadaşlar ben 2007 FL1 ile Ankara'da yağmurda caddede 50 cm suya girdim turbosu su alıp arızalandı ve bana 1000 TL ye mal oldu hele briaz daha su alaymış motor tam gidecekmiş.
siz siz olun bu resimlere aldanıp da aracınızı 30 cm üzerindedi sulara sokmayın

benden söylemesi mars

Sizin girdiğiniz suyun biraz daha fazlasında bende istanbulda bir selden geçtim. ayaklarıma kadar su girdi ama araçta abs sensor arızası dışında birşey olmadı. oda kuruyunca geçti. Bunu genele yaymamak lazım. bence araziye %100 uyumlu bir araç değil. ama kötü bir araçta değil. çok derin sudan geçmek zaten akıl karı değil...

İyi günler

Vermiş olduğunuz kıymetli bilgiler için teşekkür ederim.
LR Freelander 2002 modelin orjinal lastikleri 215/65/16 mıdır?
Kullandığım araç lastikleri 225/65/16 ölçülerdedir.
LR Freelander için en 225/65/16 veya 235/60/16 lastiklerden hangisini ve hangi marka lastiği
tercih edersiniz.Vereceğiniz bilgiler için teşekkürler.

Saygılarımla

Batuhan Tüten

Mishalen 4*4 seycron serisi olmasında ne olursa olsun. Berbat yol tutuşu sıfır olan bir lastiktir. Tam ölüçüsünü şu an hatırlamıyorum. Ama 225/65/16 yı tercih edebilirsiniz.

saruhan' Alıntı:
İyi günler

Vermiş olduğunuz kıymetli bilgiler için teşekkür ederim.
LR Freelander 2002 modelin orjinal lastikleri 215/65/16 mıdır?
Kullandığım araç lastikleri 225/65/16 ölçülerdedir.
LR Freelander için en 225/65/16 veya 235/60/16 lastiklerden hangisini ve hangi marka lastiği
tercih edersiniz.Vereceğiniz bilgiler için teşekkürler.

Saygılarımla

Batuhan Tüten

İyi günler
Sy.KAYACI
Bilgi için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Batuhan Tüten

Arkadaşlar konuyla alakalı olmayacak ama yeni konu açmak istemedim bu freelander ların 2. elleri baya uygun geldi 30lira civarı iyi arabalar var,, yedek parça fiyatları nasıldır acaba , parça için örnek verebilen olursa sevinirim , iyi forumlar .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR