Freelander Hakkındaki Görüşleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TUĞRUL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 97,143

TUĞRUL

Yüreğinin götürdüğü yere git gidemezsen 4x4 kullan
Yer
MERSİN-MEZİTLİ
MERHABA ARKADAŞLAR ARANIZA YENİ KATILDIM SAYILIR SİZLERİN ARAÇLAR HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİZİ BEĞENEREK TAKİP EDİYORUM SUZUKİ VİTARAMI YENİ SATTIM 2000-2001 LAND ROVER FREELANDER ALMAK İSTİYORUM BU ARAÇLAR HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ ÖĞRENMEK İSTERİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Etiketler
Tabiri caiz ise attan inip eşeğe binmek gibi birşey olcak sizinkisi : ;D . Yanılıyorsam arkadaşlar düzeltsin.

ilhami bey sizde suzuki tutkunlarındansınız galiba geçri suzuki vitara sahibinin aşkıdır.Ben değişik bir model kullanmak istediğim için aracımı sattım sizlerin görüşleriyle bir modelde karar kılacağım.

Benim tutkunluğum şartlar dolayısı ile kendiliğinden gelişdi. Bende bir ara kaçamak yapıp Freelander bakmadım araştırmadım değil :smiley: Ama conta yakması, arandığında parça bulunaması, bulunsada fiyatının pahalı olması gibi koronik sebeplerle vazgeçmek durumunda kaldım. JLX imi sattıktan sonra Grand Vitara aldım ve yola devam ediyorum tavsiye ederim...

Ynt: Freelander Hakkındaki Görüşleriniz

Bu aracın kendine has kronik sorunları olduğu gerçek. Bunu kosifler servisi dahi kabul etmişti.

Bu arada Reha beyin dediği gibi beklentilerinizi açıklamanız buraya yazılan mesajlara yön verecektir.

Tuğrul merhaba,ben 2000 yılından beri LR freelander 1.8 benzinli kullanıyorum.Bu sitede en çok kötülenen model yani benim kullandığım ama ben bir sorunla karşılaşmadım belki hiç servis bakımını atlamadığımdan belki de şanslı oluşumdan.Parça sorununa gelince her istediğinizi bulabileceğiniz bir adresi parça lar ile ilgili bölüme yazmıştım.Tabi siz daha iyi bilirisiniz temiz bir LR freelander bulabilirseniz rahatlıkla kullanabilirsiniz.Dağ bayıra pek gelmiyor ben çok çıktım yoldan dışarı ama egsozu hep yeniledim dönüşte.Ben pek anlamadım sonuç olarak çok kötülenen bir aracı sorunsuzca kullanıyorum ama sizin isteklerinizi bilmediğimden bu araç olur diyemem.hadi kalın sağlıcakla.

F.L. kullanıcıları için çok küçük ve ucuz ve uygulaması çok basit bir oneri :
arkada egzostu tutan iki lastik var...Bir yedek parçacıdan 60 -70 lik iki tane metal kelepçe alın ve lifte aracı alıp egzost lastiklerinin üzerine bu metal kelepçeleri takıp egzost ile kupa arasında 10 mm kalana kadar kelepçeyi sıkın...Egzostu 3 - 4 cm yukseltmiş oluyorsunuz . Bir yıldır bu şekilde kullanıyorum çok faydası oluyor. Ayrıca rahat olun sallanıp ses falan yapmıyor.
Son not : F.L. sahip olduğu spesifikasyonları , arazi yetenekleri , teknolojisi , kullanılan malzeme ve kalitesi , işçilik , ve fiyatı bir arada değerlendirildiğinde "araziye de çıkabileyim" diye o kadar para verilecek bir araç değil. Araziye çıkmak için daha yetenekli daha ucuz ve daha lüx donanıma sahip araçlar var.Araziye çıkmayacaksanız zaten daha da fazla seçeneğiniz var...
En son not: 1,5 yıl önce kullandığım V6 vitarayı sattığıma pişmanım. Aynı temizlikte vitara bulamıyorum.

Görüşleriniz için teşekkürler,Reha beyinde dediği gibi bu araçtan ne bekliyorum önce onu açıklıyayım.Ben arada bir yamaç paraşütü yapmak için tepelere çıkıyorum canım sıkılınca yaylalara çıkıyorum (bu arada Mersin yaylaları çok güzeldir bütün arkadaşları beklerim)

Aramıza hoş geldiniz ihtiyaçlarınızı karşılıyabilir hatta bazen yapabildiklerine tc sayesinde inanamazsınız ancak araca her binişinizde çıkardığı arızalardan dolayı kontağı çevirmekten korkacaksınız.

Teşekkürler sportage,dediğiniz doğru arıza yaptıkça insan soğuyacak hiç binesi gelmiyecek.Mesleğim icabı defenderlara çok bindim onlarla arazide gezmek çok güzel ama çokta yorucu oluyor,bu yüzden FLyi tercih etmiştim fakat yanıldığımı görüşleriniz sayesinde anladım.Inanın o kadar kararsız kaldımki şimdide Chorekee lere bakıyorum site sayesinde bayada bilgi edindim emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim bu arada Mersin yaylaları teklifim herzaman geçerlidir .

selamlar
aciklamaniz icin tesekkur ederim. anladigim kadari ile agir arazi sartlarini hedeflemiyorsunuz.. bu durumda bir freelander beklentilerinizi karsilar emin olun. ancak, bu arac icin sizin de gordugunuz ( benim cevremde de gordugum) farkli gorusler var.. ama her dakika ariza yapan bir arac da degil.. iyi sanslar, reha

not: tabii , saglamlik konusunda unutulmamasi gereken bir hususta, eninde sonunda bir Land Roverden bahsediyoruz ;-))

daha öncede yazıştım yine yazıyorum bu araç arazi için yapılmaıştır buradaki erkes bu araca off roat yönünden bakıyor ve onun için sevmiyorlar bende sevmiyorum bu aracın arazi performansını ama yinede dersenizki hoş gözüküyor statüsü var ayrıca ben sadece bağ evime giderim stabilize yoldan cıkmam yinede düşünün derim aracı almadan

Mademki freelander almak istiyorsunuz o zaman freelander 2004 yılında makyaj gördü , 2004 ve sonrası bir TD4 almanızı tavsiye ederim.. 2004 te farları özellikle çok farklı... HSE paket alırsanız dolu olur. Koltuk ısıtma, katlanır aynalar 17" alüminyum jantlar gibi üst donanım aksesuarlar içeriyor... TD4 lerin motoru BMW 2000 cc. turbo dizel motorun aynısının farklı versiyonudur...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR