Fotoğraf Makinesi Seçimi İçin Fikirlerinizi Rica Ediyorum...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seiza Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,694

Etiketler
Ynt: Fotoğraf Makinesi Seçimi İçin Fikirlerinizi Rica Ediyorum...

Benim nacizane fikrim Canon G11 dir .
Selamlar.

Merhaba;

Ben panasonic öneririm, zamanında dünyanın en küçük 10X zoom yapabilen makinesi idi. :smiley:

Bu 3 makine arasında kaldım seçim yapsanız sizler ne alırdınız ?

Nikon Coolpix P100 10.3MP 3.0" LCD Dijital Fotoğraf Makinesi
Canon EOS 1000D EFS 18-55 Kit 10.1MP SLR Dijital Fotoğraf Makinesi
Fujifilm Finepix S1700 12.0MP 3" LCD Dijital Fotoğraf Makinesi

Sayin bulent bey;

Arada kaldiginiz makinalardan birisi SLR diger ikisi bridge denilen gecis sinifi. Bence ilk basta makinadan neler beklediginizi ne amacla kullanacaginizi yazarsaniz daha net bilgi verebiliriz.

melihbozkurt' Alıntı:
Sayin bulent bey;

Arada kaldiginiz makinalardan birisi SLR diger ikisi bridge denilen gecis sinifi. Bence ilk basta makinadan neler beklediginizi ne amacla kullanacaginizi yazarsaniz daha net bilgi verebiliriz.

aslında finepix s5000 modelini kullanıyorum. ekranı düştü ve kırıldı. yine aynı seriden gitmek istiyorum fakat objektifte sıkıntı oldu ben daha çok doğa ve araç ları kişi temaları ile bir fotoğraflıyorum bazen geniş bazende dar zaman zaman karınca yada papatya fotoğrafladığımda olmuştur.... örnek bir resim ekliyorum. fotoğrafa 2 nesne yi sıkıştırmak istediğimde sıkıntı başlıyor geniş bir açıya ihtiyacım var sanırım slr de oradan çıktı. birde 1000 tl sınırını geçmek istemiyorum bu yüzden bu gün şu listede karar kıldım, tercihime görede sıraladım....çok amaçlı ve ucuz diye sıradan bir pazarlık ağızı yapmak istemezdim amma sonuç budur. fikirleriniz için teşekkür ederim.

canon eos 1000d efs 18-55 10.1 slr
Nikon coolpix p100 10.3 mp
fuji finepix s2800 14 mp HD
Olypus SP 800 Uz 12 Mp 30X

bozcaada_rüzgargülü_batı.jpg

papatya2.jpg

Cok genis aciya ihtiyac duydugunuzda SLR da sizi kurtarmayacaktir. Cunku SLR makinalarin uzerindeki 18 mm makinenin carpanina gore degisir. Canon ve pentax'in carpanlarinin 1.5 oldugunu okumustum yani 35 mm literaturunde karsiligi 27mm ye gelir. Bu deger sizin onerdiginiz bir cok makinada bu veya bundan asagidadir. DSLR makinalarda daha genis aci icin lens alma alternatifiniz vardir fakat genis aci lensler oldukca pahalidir. Ayrica Canon un 18-55 mm kit lensi dar aci yani zoom olarak size yetersiz gelecektir. Butcenizide goz onunde bulundurdugumda DSLR i elemenizi oneririm.

Digerlerine gecersek zoom araliklarina bakalim;

Nikon un lens araligi 26-676 mm
Olympus un lens araligi 28-804 mm
Fujifilm in lens araligi 28-504 mm

Bence hepsinin odak uzakliklari yeterli. Zaten belli bir zoom un ustunde titresimden dolayi tripod olmadan gecim yapamazsiniz. Eger tripod genelde kullanmiyacagim diyorsaniz 30x zoom ile 15x zoom olmasi arasinda bence sizin icin bir fark yok. Unutmamalisiniz ki bir cok amator yada profesyonel fotografci 300 mm ye kadar olan lensleri kullanir. Bu uzakliktan sonraki SLR makine lensleri astronomik fiyatlardadir. Dolayisi ile burdan anliyacagimiz bence 300 mm sonrasini adam akilli kullanmak cok kolay degil ve verim alinabilirde degil yoksa profesyoneller 1 lense milyarlar harciycagina 800 mm odak uzakligi olan olympustan alirlardir. :smiley: Yani kisaca benim tavsiyem hangisinin daha cok zoom yaptiginada takilmamaniz.

10, 12 ve 14 MP arasindada eger cok buyuk boyutlu baski yaptirmayacaksaniz gozle gorulur bir fark yoktur. Hepsinde Full HD kayit var. Olympus ta avantaj olarak dahili 2GB hafiza var. Yani bu 3 u arasinda ben olsam ucuz olanini tercih ederdim.

Bunlarin disinda benim size bir kac makina tavsiyem olacak. Gecmiste Fujifilm de kullandim, Panasonic te, Canon'da ve su anda pentax kullaniyorum. Compact makinalarda Panasonic'ten cok guzel sonuclar almistim. Hem keskin hemde dogala oldukca yakin renklerde. Cunku ustundeki lens Leica. Yani dunyanin en iyi lens ureticilerinden biri. Bu yuzden Panasonic FZ45 yada FZ100 modellerine bakmanizi oneririm. Her ikisininde 24x zoom ve HD kayit ozelligi var. FZ100 de ekstradan oynar arka ekran var.

Panasonic Lumix FZ100
http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/Products/LUMIX+Digital+Cameras/Super+Zoom/DMC-FZ100/Overview/5435584/index.html

Panasonic Lumix FZ45
http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/Products/LUMIX+Digital+Cameras/Super+Zoom/DMC-FZ45/Overview/5435714/index.html?view=&angle=1

Bunlarinda disinda 3 bir alternatifde eger makina soyle elimde biraz gosterisli dursun, DSLR lara benzesin, dugme yerleri benzer olsunki elim alissin derseniz, bence Fujifilm HS10 olabilir. Uzerindeki zoom ve manuel focus halkalari sayesinde daha hizli zoom yapabilir ve manual focus modunda kendiniz kolayca manual focus yapabilirsiniz. 30x zoom lens ve HD kayit ozellikleri mevcut.

Size son onerim ise eger cebe bile sigacak buyuklukte ufak bir makina olsun ama genis zoom yapabilsin guzel fotolar ceksin derseniz Panasonic Lumix TZ10 a bakin derin. ufak boyutlarina ragmen 12x zoom yapabiliyor ve imaj sabitleyi sistem oldukca basarili tripodsuz 12x zoom ile tiremeden resim cekebiliyorsunuz. Gecenlerde bir arkadasta aksam HD kaydini denedik videoda da oldukca basarili, stereo kayit yapabiliyor. Kayitda gitar ve yan flut vardi sesler muhtesemdi videoda. Sunu diyebilirimki benim japon hitachi video kameramdan daha basarili.

http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/Products/LUMIX+Digital+Cameras/Super+Zoom/DMC-TZ10/Overview/3377869/index.html

Ben size 2 adet orta boy, 1 adet irice ve bir adette supercompact makina onerdim bunlara bakin kendi onceliklerinizi kendiniz belirlemenize yardimci olacagina inaniyorum.

ilginize çok teşekkur ederim... herşeyi alt alta koyup tekrar düşüneceğim. Değerli bilgiler paylaşım için sağolun...

Canon 1000D'den şaşmayın derim...esnekliğiyle, alan derinliğiyle, vizörüyle size yeni ufuklar açar.

parkinsonsniper' Alıntı:
Canon 1000D'den şaşmayın derim...esnekliğiyle, alan derinliğiyle, vizörüyle size yeni ufuklar açar.

Hocam acar acmasina hatta bende DSLR kullaniyorum ve herkes SLR kullanmali fakat Bulen bey'in butcesinin en fazla 1000 tl oldugunu unutmayin lutfen yorum yaparken. 1000 TL ye makina + iyi bir lens almaniz imkansiz. Iyi makina + kotu lens kombinasyonundansa bu fiyatlarda bir cok secenek sonan Compact modeller hem daha iyi sonuc verecektir, hemde daha hesapli olacaktir. Yani bir insan eline kotu lensli iyi bir makina alirsa cok birsey cekemez sogur sonra satsa satilmaz atsa atilmaz. Kisaca butcem uygun bu benim hobim para sinirim yok deseydi yukardakilerdenfarkli yorumlar yapardim, farkli makinalar tavsiye ederdim.

1000D de tam 1000 TL zaten şu anda :smiley: sizin mantığınızı anlıyorum...ama bu insan ilerde de para kazanacak. bununla başlar, üstüne bi 50mm alır...sonra başka bişey alır. sonra body'yi değiştirir. belki de bunların hiç birini yapmaz, anı fotoğrafı çekmek için kullanır...ne bileyim...18-55'li canon 1000D bile, kötü ışıkta kompaktlardan iyi sonuç verir. iyi ışıkta cep telefonları bile iyi çekiyor zaten...

sizin mantığınızı da anlıyorum...ben de kompaktla başladım. sonra onu sattım D80 aldım filan. yani aslında her yol aynı sonuca çıkıyor. dslr ile kompakt makine arasında en can alıcı fark "bence"

- kompozisyonu vizördeki gerçek görüntüden yapmak
- alan derinliği

gerisi renk derinliği, netlik, çözünürlük, noise vs gibi resim kalitesi ile ilgili konular...kompakt makineler shutter lag denilen "geç tepki" verme olayını aştı çoktan. iyi kompaktların (özellikle fujilerin) netleme hızı da dslr'lere yaklaştı sayılır.

yani ben şimdiki aklımla fotoğrafa baştan başlasam.....en kolay taşıyabileceğim ve zoomlu makineyi alırdım! sanırım özet cevabım bu...

bu arada Fuji HS10 ne güzel bir makinedir...çekilen şu filme bakın! keşke param olsa da bi tane alsam!

http://www.flickr.com/photos/tedsla/4719707558/

İşte, yazıyı tam okumadan cevap verirsen böyle olur Parkinson!!! Yazdığım metni değiştirmek yerine buradan delikanlı gibi özür dileyerek tavsiyemi değiştirmek istiyorum :smiley:

"çok amaçlı ve ucuz" dslr olmaz! dslr az amaçlı ve pahalıdır! aman derim...sakın dslr almayın! :smiley: siz fuji'nin kompaktlarına bakın veya Melih kardeşimin mantıklı tavsiyesine uyun. böylece hem geniş açı, hem makro, hem zoom, hem titreşim önleme, hem geniş ekran, hem taşınabilirlik...bunların hepsini bir arada elde edersiniz. ha hepsi biraz biraz olur...ama hiç olmamasından iyidir! Melih kardeşimi güzel tavsiyesi için kutluyor ve aranızdan çekiliyorum :smiley:

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Delikanlı ve bilgili arkadaşların olması çok güzel... :smiley: seçtiğim makine ve resimleri paylaşacağım

parkinsonsniper' Alıntı:
İşte, yazıyı tam okumadan cevap verirsen böyle olur Parkinson!!! Yazdığım metni değiştirmek yerine buradan delikanlı gibi özür dileyerek tavsiyemi değiştirmek istiyorum :smiley:

"çok amaçlı ve ucuz" dslr olmaz! dslr az amaçlı ve pahalıdır! aman derim...sakın dslr almayın! :smiley: siz fuji'nin kompaktlarına bakın veya Melih kardeşimin mantıklı tavsiyesine uyun. böylece hem geniş açı, hem makro, hem zoom, hem titreşim önleme, hem geniş ekran, hem taşınabilirlik...bunların hepsini bir arada elde edersiniz. ha hepsi biraz biraz olur...ama hiç olmamasından iyidir! Melih kardeşimi güzel tavsiyesi için kutluyor ve aranızdan çekiliyorum :smiley:

Olur yanlis anlamalar ve yanlis okumalar hepimiz insaniz ama sonucta ayni noktada bulustuk. Yani ben hep soyle soylerim eger fotograf onemli bir hobi ise sizin icin DSLR alin zamanla bu hobiye daha cok para yatirin guzel sonuclar almaya calisin. Mesela ben bu gruba giriyorum. Hayatta iki onemli hobim var muzik ve fotograf. Simdi eger tabsiye isteyen insanlarin oof-road gibi yada herhangi bir baska motor sporlari gibi oncelikle ve bol para isteyen bir hobisi varsa, bu fotograf isine cok para ayiramayacaksa ben hep onlara, belli bir mertebede zoom u olan, macrosu olan, DLSR a yakin bridge modellerini yada en ust sinif kompactlari oneririm. Cunku bunlar orta seviye butun kullanicilarin isteklerine cevap veriyor. SLR daki vizorden gormek, alan derinligi, degisebilir gibi objektifler gibi kavramlar benim gibi tek hobi olarak bunu yadan yada profesyonellerin tercihi. :smiley:

Bulent bey bu arada dunden beri dusunuyorum, size tavsiye ettiklerim arasindan ben olsam hangisini alirdim diye hala isin icinde cikamadim. :smiley:

Bulent bey bu arada dunden beri dusunuyorum, size tavsiye ettiklerim arasindan ben olsam hangisini alirdim diye hala isin icinde cikamadim. :smiley:
[/quote]

:smiley: düşüncelere daldırmak istemezdim.... Fotoğraf bizim hobilerimizin bir parçası olmazsa olmazı. Trekingler kamp ve geziler araçlı aktiviteler vb. organizasyonlarda tripot ile kendi fotografımı kendimde çekmek alışkanlığım. ayak baş kol un çıkmadığı yarım görüldüğü en can alıcı manzarada sizin ekranı kaplamaış ve manzaranın 5/1 sıkıştığı fotograf kareleri hiçte hoş değil... :smiley:

eski fuji kullanıcısı olarak HS10 üzerinde düşünmekteyim. Nikon Coolpix P100 vede DMC FZ 100 Panasonic te aklımda yer edenler.... 3 e düştüm, excellde kıyaslama şablonu mu yapsam diye düşünüyorum. aklıma takılan bişey daha arka arkaya çekim hızları ve netlik ilişkisi...

ilginize tekrar teşekkür ederim.

1- Nikon Coolpix P100 10.3 MP 26x Optik Zoom 3" LCD Dijital Foto.Makinesi Ürün Açıklaması ( 450.30 USD + KDV) : 870 TL

http://www.dailymotion.com/video/xct14w_nikon-coolpix-p100-26212-coolpix-di_tech

http://www.dailymotion.com/video/xfa757_paddle-boat-nikon-coolpix-p100-test_lifestyle

2- Panasonic Lumix DMC-FZ100 hibrit dijital kamera 870 TL

http://www.youtube.com/watch?v=kWOeteHBKhA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=6jpXIKpHxyI&feature=related

3- Fujifilm FinePix HS10 dijital kamera 880 TL

http://www.letsgodigital.org/tr/25022/fujifilm-finepix-hs10/

http://www.youtube.com/watch?v=-yyMzTFahbE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=wrUpgngwec0&feature=related

Panasonic i harici flajı yuzunden eledim sayılır video çekimleri güzel net ses diğerlerine kıyas düşük x sayısına göre zoom yeterli ve odaklama hızı yuksek geldi bana hareketli ekran olması avantaj ki bu özellik hepsinde var bir + puan getirmedi
HS10 benim bundan önceki makinem fuji olması sebebiyle önde başladı ses ve video kayıtında çok çok başarılıydı bunu biliyordum. zoom testlerinde bu titreme plotajmıdır bilemedim amma bildiğim benim elim titrer bunu gideren + bir makine özelliği varmı göremedim
Nikon sa herşeyiyle yeterliye benziyor zoom makro iyi hd video çekim hızı sn 30 kare hs10 ise 1000 bu rakam fz100 de 60 kare kafamdaki sıralama fuji nikon panasonic olarak değişti...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR