Fotoğraf Makinesi Seçimi İçin Fikirlerinizi Rica Ediyorum...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seiza Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,694
Ynt: Fotoğraf Makinesi Seçimi İçin Fikirlerinizi Rica Ediyorum...

selamlar resim çekmeye yeni başlayacağım ama makine nasıl birşey olmalı tavsiyenize ihtiyacım var mesela bana söylenen iki makina arasında kaldım nikon 5000 ve conan 450D birde şu ayrıntı var iki makina arasında nikon taiwan canon japon imalatı bu sizce bir fark yaratırmı vereceğiniz tavsiyelere şimdiden çok teşekkür ederim hoşcakalın

Etiketler

ben de yeni başlamak istiyorum vereceğiniz cevapları ilgiyle takip ediyorum

Turgut kardeşim.. Teknik konulara hiç girmeden direk CANON EOS 450D diyorum eğer bütçene uygunsa CANON EOS 500D de alablirsin. Üzerinde gelen kendi lensi pek kaliteli değldir. Sadece makinanın gövdesini alıp, lensi de ayrıca alablirsiniz daha kalitelilerden. Bunlar bütçenize bağlı ne kadar ayırabiliyorsunuz fotoğraf makinası ve lensine??

ilginize tşkler murat bey 1500 2000 tl ye kadar alabilirim canon 450D yanında ayrıca 18-55mm IS+55-250mm IS veriliyor fiyatıda 1850 tl ne dersiniz?birde dediğim gibi imalat yerleri önemli olurmu terçih etmede sizce hayırlı akşamlar şimdiden teşekkürler.

Fotoğrafa Yeni başlayan arkadaşlar maksat ve hedefinizi belirtirseniz daha iyi olur.Bir araba istiyorum demek gibi oluyor.

turgut koç' Alıntı:
ilginize tşkler murat bey 1500 2000 tl ye kadar alabilirim canon 450D yanında ayrıca 18-55mm IS+55-250mm IS veriliyor fiyatıda 1850 tl ne dersiniz?birde dediğim gibi imalat yerleri önemli olurmu terçih etmede sizce hayırlı akşamlar şimdiden teşekkürler.

Bütçe belli olunca, satın alabileceğimiz makina ve ekipman seçeneklerimiz de azalıyor tabiyki. Başlangıç olarak yukarıda verdiğiniz konfigrasyon gayet iyi aslında. Uzun süre işinizi görür ve iyi bir eğitmen olur diye düşünüyorum. İlk zamanlar abuk subuk fotoğraflar çıksada zamanla güzelleşecektir. CANON'un renkleri güzeldir özellikle gece çekimi performansı. Hızı ve denklanşör tepkimesi de tatmin edicidir. Bence gönül rahatlığı ile alabilirsiniz ama şunu eklemek istiyorum. Body ile gelen lensler standart vasat lenslerdir. Pahalı ve kaliteli lenslerdeki perfoemansı ve hızı beklemeyin. Aynı Body'e kaliteli bir lens takıp çekim yaptığınızda farkı görebilirsiniz. Bu sebepten dolayı aynı makina ve body'e sahip bir arkadaşım önemli çekimlerde benim lensimi emanet almakta.

Şimdiden güle güle kullanın, fotoğraflarınızı bekliyoruz.

yaklasık 3 senedir fuji finepic 5600 kullanıyordum yeni başlayanlar için güzel bir dsl - like makinedir tavsiye ederim ama iki çekim arasındaki süre ve vizör görüntüsü pek iyi değil geçtiğimiz hafta bir nikon d 3000 aldım dsl geçiş için iyi bir makine gibi bir bakmanızı tavsiye ederim

arayan bulur .parasına göre

bende arkadaş gibi fotoğraf makinası arıyordum.
burayı ziyaret etmekle iyi atmişim.
çok faydalı bilgiler vermişsiniz.
bende panosonic almayı düşünüyorum.daha doğrusu amerikadaki yiğenim in ilk başladığı makinada panosonikmiş.
kendisi çok memnun.amatör üstü bir makina.fotoları göreünce hayran kaldım.bende aynısından istedim.
sizca panosonic foto markası olarak nasıldır?

PANASONIZ dünyanın en iyi Elektronik firmalarından birisidir. LEICA ise dünyanın en iıi lenslerini ona paralel olarak ta dünyanın en iyi fotoğraf makinalarını üretir ama fazla modeli yoktu. LEICA'nın PANASONIZ firması tarafından satın alınmasıyla, PANASONIC teknolojisini LEICA'nın mükemmel lens ve fotoğraf makinası tecrübesiyle birleştirdi. Sonuç olarak ta başarılı ürün ve modellerin altına imaz attılar.

D-SLR olmayan yada yarı D-SLR modelleri gönül rahatlığı ile alınıp kullanılabilir bende kullanıyorum. Asıl iş makinanın kendisinde değil lensin kalitesindedir. Çok pahalı bir NIKON ve CANON bdıy'e sıradan bir lens takıldığında güzel sonuç alamazsınız. Hata body'de aranır hep ama asıl sorun Lenstedir. LEICA lens olan makianalardan alacağınız renk, netlik harikadır.

Güle güle kullanın...

lz7 kullanan biri olarak panasonic derim...japon malı olması ve en önemlisi leica lens kullanması en önemli artıları..kompakt sınıfta devam etseydim alacağım makinada tz 10 olurdu

bilgiler için çok teşekkürler

iyi kandiller

LEICA V LUX 1

PANASONIC ile aynı

compact ama değme SLR ye 5 basar

Minolta Dynax 7 den sonra en iyi renkler bu makina da

0_LEICA_004.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR