Fotoğraf Makinesi Seçimi İçin Fikirlerinizi Rica Ediyorum...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seiza Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,694
Ynt: Fotoğraf Makinesi Seçimi İçin Fikirlerinizi Rica Ediyorum...

melihbozkurt' Alıntı:
Eger Canon alacaksaniz IXUS degilde SX serisini oneririm. Uzerideki harturlu manuel ayari yapmaniza imkan veren cekim modlari sayesinde biraz fotografa ilginiz varsa daha uygun bir makine olur. Ben DSLR kullanmama ragmen bir tanede SX220HS var. Kucuk oldugu icin her yere rahat tasiyabiliyorum. Memnunum bu modelden.
Aslında Canon diye bi diretmem yok ama sanırım Ufuk bey gibi sizde Canon tavsiye ettiğinize göre doğru marka olacaktır.. :smiley: Video çekim için yeni Go pro aldım o yüzden video çekimi önemli değil sadece foto çekiminin iyi ve koay olmasını umuyorum..

Etiketler

bende gopro almayı düşünüyorum fotokısmı da var hero2 ler nasıl çekiyor acaba?

ufukozkan' Alıntı:
Bende geçen hafta Malezyadan Hero 2 Motorsports edition ı aldım. Henüz kutusunda açmadım. Bugün yarın vakit bulduğumda açıp bir deneme yapacağım. Dacia Duster aracım var. Hem Dusteri hem Go pro yu kar ve çamurda aynı anda deneyeyim diyorum :smiley: .

ufukozkan' Alıntı:
Dün hava açık ve iyidi. Bizde hem motor sezonunu açalım hemde yeni Go Pro HD Hero 2 kameramızı bir deneyelim dedik.
720 P ve 60 frames/sec çekim : http://www.youtube.com/watch?v=RsH8WuAg-CQ&feature=youtube_gdata
Ilk açıldığında 360P açılıyor video, istenirse 720P HD ye çevirmek gerekiyor.
Kamerada 960 P ve 1080 P şansımızda var ama 720 P den sonra gerek duymadık daha iyisine....
En düşük 5 MP de fotograf çekimi, 8 MP ve 11 MP çekim şansımızda var. Ayrıca 5 MP de saniyede 10 kare çekimde yapabiliyor ;)

19.03 (14) - 2012.JPG

ufukozkan' Alıntı:
seyrettim gayet yeterli ..... incektemi dolandınız :smiley:
Evet İncekten Tuluntaş, Haymana yolu Konya yolu tekrar İncek gibi bir ring yaptık. Hava güneşliydi ama İncekte her zaman 4-5 derece normalden az olduğundan yine soğuktu :smiley: .

BBOYTED' Alıntı:
daha almadıysan canon sx30 is tavsiye ederim 1 yıldan beri kullanıyorum. Her sorunu cvplayabilirim.
Tesekkurler henuz almadım, SX 30 is güzel makinaymış ancak biraz cüsseli ve fiyatlı gibi geldi... :-[

cüssesine birşey diyemem ama hafif malum sitelerde 800 tl ye bula bilirsiniz 2. el
ama kompakt makinaların kralıdır ve yaptığı lens aralıklarını slr bir makinada yapmak isteyenler 15.000 tl lik çeşitli lensler almaları gerek :eek:

BBOYTED' Alıntı:
cüssesine birşey diyemem ama hafif malum sitelerde 800 tl ye bula bilirsiniz 2. el
ama kompakt makinaların kralıdır ve yaptığı lens aralıklarını slr bir makinada yapmak isteyenler 15.000 tl lik çeşitli lensler almaları gerek :eek:
Aslında uzun gezilere giderken alabiliriz yanımıza ama günübirlik gezilerde motora çanta almıyoruz bunu montta taşımak imkansız gibi.. Aradığım bunun kadar fazla lens aralığı olmasın, çok fazla ayarda yaptırmasın ama montun cebine sığsın, manzara resimlerini ve beni güzel çeksin ;D ;)
Araştırma sebebim; şu Olympus S 1040 adlı skandal makina ne karelerimi yedi o yüzden artık yanıma bile almıyorum... Bunun yerine biraz daha iyi bişey bakıyorum Ufuk beyin söylediği Canon DSC Ixus 117 HS büyüklük ve bütçe olarak güzel. :D Bu yada bunun muadili işimi görecektir diye tahmin ediyorum...

olympus_mju_1040_dijital_2.jpg

bende makina arayışı içindeydim ama artık makinemi buldum nikon p510.Yurt dışında yarın satışa çıkacağını öğrendim nikon amerikadan.
429 dolar fiyatıyla gerçekten çok uygun geldi bana. yurt dışından aldırmak için piyasaya sürülmesini bekliyorum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR