Yiğit Bey Merhaba,
uzun zamandır forumu takip ediyorum, kısmetse bugünlerde 2003-2004 model turbo forester almayı düşünüyorum. Aracınıza ne gibi modifikasyonlar yaptınız? Sizinkinde de prodrive kit mi var? Eğer öyleyse yakıt tüketimini artırdı mı?
internette bir tane prodrive kitli turbo forester var, 125.000 km de satın alma konusunda ne tavsiye edersiniz? Kullanan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
paylaşımda bulunan herkese teşekkürler.
aracımda prodrive kitten fazlası var.....
walbro benzin pompası
ngk iridyum buji
wrx intercooler
td04 turbo(impreza wrx turbosu)
downpipe
hks evc6....
bunlar dışındada modifikasyonlar mevcut ancak motorun gücünü arttıran işlemler bunlar.... (aracım manuel vites)
benim aracım 99 model olduğu için chip yapılamıyor, bunun için turbo basıncını arttırmak için evc6 turbo control modülünü bağladık, 2003 ve sonrası kasalara chip işlemi yapılabildiği için yazdığım bütün uygulamalardan sonra evc6 yerine yazılım yapılarak daha verimli bir şekilde güç artışı sağlayabiirsiniz..... (250 ile 280hp arası)
pro drive kit'in içeriği ise yüksek basınçlı benzin pompası downpipe ve yeni yazılım...(210 220hp) prodrive kit yerine kendi tedarik ettiğiniz parçalarlada bu güç arttırma işlemini yapabilirsiniz, misal iyi bir egzos ustasına downpipe yaptırır(katalizör iptalı) walbro benzin pompası takar ve yazılım yaptırırsınız....
egzos için istanbul maslakta iskender ustayı öneririm, yazılım içinde goofy motorsport rıfat usta......