Forester için Özel Üretim Yay

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yigittorun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,843
Ynt: Forester için Özel Üretim Yay

Sürüş orijinal amortisör ve yaylardan çok daha iyi oldu. ayrıca aracın hafif yükselmesine ve daha diri bir duruşu olmasını sağladı. virajlarda da harika, konfordan da bir kayıp yok gibi.
KYB amortisörler 600 tl, yaylar 600 tl' ye geldi. Özellikle arka amortisörlerinde sorun yaşayan arkadaşlar için hiddetle tavsiye ederim. bir adet arka amortisöre 1.500 tl vermektense ikisini 1200 tl ye halletmek ve araçtan daha iyi bir beklentiye girmek isteyenler için birebir bir çözüm. bi ara yiğittorun kingsprings yayları kullanana birini tanıdığını sölemişti ancak kendisinden bilgi alamamıştık. bu nedenle sanırım bu yayları tr de benden başka kullanan sanırım yok. ben direk üreticii ile irtibata geçtim mail ile, onlar beni avrupa distiribitörüne yönlendirdiler, son bir çift kalan yayları bursadaki bir firma üzerinden kargo bedelinden de da kurtularak getirtme şansım oldu. Çok tereddüt ettim ancak sonuç beklediğimden daha iyi oldu.

Etiketler

Güle güle kullanın, hayırlısı olsun :smiley: Kargo bedelinden kurtulmuş olmak çok büyük şans olmuş. Yoksa bayağı bir para da ona vermek gerekebilirdi.

hayırlı olsun yeni amartisörlerinizz bende ki toros :smiley: helezonlaro fazla iş yaramadı araba boş iken yüksekliği iyi ama yüke gelmiyor oturuyor sonuna kadar
helezonların sertliği yetersiz geldi galibaa ben de izmirde firmanın birinde monreo amartisör buldum onları alıp denemeyi değiştirmeyi düşünüyorum önler ve arkalar 700 tl ye felan
malolacak sadece helezon sıkıntım var şimdilik :smiley:

Forester arka helezon yaylar için hiç boşuna uğraşmayın eğer arka amortisörler self levelling değilse tek çözüm benim gibi yapmak. Bu araçlarda piyasa adıyla ayarlı amortisörler ve yumuşak yaylar kullanılmış. Bu nedenle eğer ayarsız amortisör kullanıcaksanız tek çözüm sertleştrilmiş yaylar kullanmaktır. Bu amaçla özellikle subaruların çok kullanıldığı avustralyada bazı firmalar bu özel yayları üretmektedir. Ben Kingsprings kullandım. Whiteline ve Ironman gibi markalarında yayları var. Sahibinden.com'da 52825208 ilan benim aracım olup, almış olduğum yaylar ile çekilmiş fotoğrafı görebilirsiniz. Arka biraz sert oldu ama rahatsız etmeyecek düzeyde, ayrıca araç 2 cm kadar yükseldi ve yol tutuş arttı. Ayrıca orijinal amortisörün tanesine 1.500 tl verip tekrar bozulmaması için dua etmekten de kurtuldum.

selamlar,
konuyu hortlattım farkındayım :smiley:
bu yayları standart amortisörlere taksak bir problem olurmu?
yayları nerden bulabiliriz?

Standart amortisörden kastınız orijinal amortisörler mi acaba. Yoksa self levelling sistemine sahip olmayan KYB marka amortisörlermi? Gerçi farketmez her ikisi içinde yay üreticilerinde çözümler var. Ben yukarıda da bahsettiğim gibi Avustralya malı Kingsprings kullandım. Ama Ironman markası da var ve Türkiyede distribitörü de mevcut kendileride getrirebilir bu yaylardan. Aşağıda iletişim bilgilerini paylaşıyorum.
Turkiye
Huma Oto
Ahievran Cad.
Sezgin Is Mrkz
No: 1/3, Maslak
34398 Istanbul
Turkiye
Tel: +90 212 286 43 37
info@humaoto.com
http://www.humaoto.com

serkanwaller' Alıntı:
Standart amortisörden kastınız orijinal amortisörler mi acaba. Yoksa self levelling sistemine sahip olmayan KYB marka amortisörlermi? Gerçi farketmez her ikisi içinde yay üreticilerinde çözümler var. Ben yukarıda da bahsettiğim gibi Avustralya malı Kingsprings kullandım. Ama Ironman markası da var ve Türkiyede distribitörü de mevcut kendileride getrirebilir bu yaylardan. Aşağıda iletişim bilgilerini paylaşıyorum.
Turkiye
Huma Oto
Ahievran Cad.
Sezgin Is Mrkz
No: 1/3, Maslak
34398 Istanbul
Turkiye
Tel: +90 212 286 43 37
info@humaoto.com
http://www.humaoto.com

Huma otoyla konuştum. Sitesinde 400 tl yazan 4 lü helezon yay fiyatı ben arayınca 600 küsür oldu :smiley:
başka nerden bulabilirim? arabamın amortisörleri orjinal forester amortisörü.
Bu araca takabileceğimiz max. lastik ebatı kaç? Bilginiz varmı?
215-70-16 a/t taksak kenarları sürtermi?
orjinali 215-60-16r

Amacınız komple aracı yükseltmekse bence yapmanız gereken yükseltme kitlerinden almak. Ancak bunun tek başına montajıda çözüm değil z rot rot kolu gibi bazı yürüyen aksam ekipmanlarınınıda değiştirmeniz gerekebilir. Bunlar ile ilgili youtube ve google size yardımcı olacaktır benzer uygulama yapanları görmeniz ve çözüm bulmanız adına. Bunun dışında bende 215/65 16 kullanıyorum. Bunun bir sıkıntısı olmadığını teyit te ettim ama 215/70 16 için bir bilgim yok.

215/65 16 lastikte hangi marka modeli kullanıyorsuz?
Yüksekliği farkedilir şekilde yükseltmiyor sanırım 215 65 16 dimi?

Michelin kullanıyorum ama kesinlikle yokohama öneriyorum. Ben hep bu ölçüde kullandığımdan yükseklik farkını yaylardan da dolayı anlıyamıyorum.

http://www.subaruforester.org/vbulletin/f72/215-70-16-bf-goodrich-t-76563/
bu linkte 215-70-16 at lastik kullanan bir forester resmi var. üztelik standart araca takılmış.

ilk olarak bu tarz bir lastik takmayı düşünüyorum.
aracımda self leveling amortisörler var. bu amortisörlerin üzerine ironman in helezonlarını takabilirmiyiz? bir problem olurmu?
ironman amortisörler ile araç 35 mm yükseliyormuş sanırım.
veya bana sanayiden alabileceğim faklı bir model marka amortisör önerisi yapabilirmisiniz?
çok soru sordum galiba :smiley:

99 foresterime kyb amortisör taktırdım arka çöktü keşke önce araştıraydım geri verme imkinı olurmu acaba. bide jaspa yı aradım bu bahsettiğiniz yaylar sağlıklı olmuyormuş sakın taktırmayın diyorlar ne yapacağımı şaşırdım

Jaspa nın cevabını anlamadım. neden sağlıklı olmuyormuş açıklama yaptılarmı? Yada önerileri nedir biliyormusun?

önerisi kyb amortisörlerin basıncımı ne farklıymış foresterlere uymuyomuş madem öyle niye satarlarki madem yay taktrmakta ayarını bozarmış falan dedi

Ben kingsprings yayları yurtdışından getirtdim. Sadece bu araç için üretilmiş. Ayrıca Avustralya ve ABD de bu şekilde kullanan çok insan var. Ben normalden 1-2 cm kadar uzun ve daha sert olan yaylardan aldığımdan araç biraz sertleşti ancak kabul edilebilir düzeyde. Biri birşeye olmaz diyorsa mantıklı bir açıklama yapmalı. Bende orijinal tercih ederdim ama bir amortisöre 1.500 tl istenirse arayışa girip alternatif bulmak gerekir sanırım. Sonuçta bildiğim kadarı ile bu araçların self levellingsiz yani ayarsız tip KYB gibi üretim yapılanları olmuş ve satışları yurt dışında gerçekleşmiş. Bizda aracımızı bunlara benzettik.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR