Ynt: Forester Almayı Düşünenlerin El Rehberi
''jackal 78:Yakıt tüketimine gelince; Yüksek çünkü boxer motor. Boxer motorların normallere göre daha yüksek tükettiği bilinir zaten.
Aracın hem altının yerden yüksek olması hemde aerodinamik olarak çok iyi olmaması
herkese selamlar.
jackal ın dediği gibi forester emsallerine göre 0,5-1,5 cm yerden yüksek ancak en az onun kadar önemli olan bi husus aracın genel yüksekliği emsallerine göre 6-10 cm daha alçak+boxer motor daha alçakta konumlanıyor+araba motor bloğu dahil olmak üzere simetrik ortadan böldüğünüzde iki eşit parça yani. bunlar sanırım aracın dengeli olduğunun göstergeleri.
bir çok araba markası çeşitli motorlar denediler.subaru boxer motordan vaz geçmedi.temel espirileri denge olduğu için.bir reklam filmlerinde kuşlar iki kanatla uçar aslanın hepimizin bildiği gibi önde iki arkada iki bacağı vardır. ;D biz de doğadan ilham aldık falan diye bi tema işlemişler.bence bunu bi yere not etmek lazım.
ikinci olarak subaru çok yakıyor sözüne kesinlikle katılmıyorum.niye?
neye göre çok yakıyor ya da niçin çok yakıyor bunun cevabını verebiliyorsak problem yok.buyrun cevap
size iki araç örneğini veriyorum
A6 2.4 V6 MultitronicKasa TipiSedan
4 KapıYakıt Tüketimi
(Şehiriçi / Şehirdışı)14,6 lt / 7,3 ltMotor Gücü
(hp)177 hpŞanzımanTiptronik 6 Vites
Önden Çekiş
A6 2.4 quattro TiptronicKasa TipiSedan
4 KapıYakıt Tüketimi
(Şehiriçi / Şehirdışı)16,1 lt / 8,1 ltMotor Gücü
(hp)170 hpŞanzımanTiptronik 5 Vites
4x4
aynı marka aynı hp iki araba çekiş sistemleri farklı
quattro olan 1,5 litre fazla yakıyor
yani aracın -foresterda da böyledir- çok yakmasının en büyük nedeni aracın sürekli 4 çeker olmasıdır.yoksa hesap yapıldığında 2çeker bi subarunuz olsa idi honda toyota vb kadar yakacaktı.
ikinci olarak jackal,gezengen ve diğer arkadaşlar 177 hp lik modeli kullanıyolar bu da çok yakmıyor.ortada audi a6 quattronun değerleri var.aynı hp ayarında araçlar kabaca.yani direkt boxer motorla alakası yok üretilen güç ve aktarma sistemi ile alakalı.hatta forester bu konuda bi adım önde aktarma sistemindeki kayıp diğerlerine nazaran daha az.
şu söylenirse anlarım ben 4 çeker ,yüksek beygirli,otomatik vitesli araç istemiyorum.bunlar zaten benim için mühim değil 80-100 hp lik bi araça benim işimi görür o zaman haklısınız forester da audi de çok yakıyor
.amacım forestere göklere çıkarmak değil objektif olmak ama hesap kitap ortada sonuç olarak aracınız size ne veriyorsa karşılığını istiyor.bu ister subaru olsun ister audi ister başka bi marka.herneyse tekrar iyi akşamlar