Forester Aksesuarları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GezenGen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,472

GezenGen

Zirve
Merhabalar,

araçlarımıza çeşitli değişiklikler yapıyoruz, bu nedenle ayrı bir başlık açarak fikir paylaşımının yararlı olacağını düşündüm.

Öncekikle aracımda paçalıklar yoktu. Bunları ikinci el olarak Argos Subaru'dan aldım.

Ayrıca BT ve kararan ayna taktırdım. Fotoğrafları Forester başlığı altında mevcut. Yine de linkini eklerim.

Daha sonra Amerika'dan arka cam için toz ve yağmur kaydırıcı spoiler taktırdım.

Bu oldukça faydalı bir ürün, gerçekten arka sileceği neredeyse hiç kullanmıyorum.

Bir de Turbo shield veya heat shield denilen ve turbonun sıcaklığının intercooler'a gitmesini önleyici aşağıda fotoğraftaki parçayı aldım.

Ayrıntılı fotoğraflar aşağıdaki linkte mevcuttur.

http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=1188471

2003-2005 modellerde ara kol dayama yok, sadece koltuklarda var, ancak bana kullanışlı gelmediği ve aynı zamanda daha fazla saklama gözü sağladığından bir tanede kolçak aldım.

Şimdide turbo basınç göstergesi ısmarladım, o da gelince bilgi veririm.

Bazı parçaların takılması veya usta bulmak için oldukça uğraştım, isteyen olursa deneyimlerimden yardımcı olabilirim.

(Fotoğraflar alıntıdır)

2.jpg

rearwind.jpg

1.jpg

Etiketler
Ynt: Forester Aksesuarları

Serden kardeşim slm... Bir ara bunları aracın üzerinde görüp, yüzyüze konuşmak isterim...

Fotoğraflarını çekmeye çalışırım fikir açısından. Sonrasında yardımcı olmaya çalışırım elbette.

İyi olur valla.. Hatta müsait bir ara Maltepe sahilde filan görüşüp araçlarımıza da bakabiliriz..
Kolay gelsin..

Sayın Serden
sizde olmasanız Foresterlarımız yetim kalacak :'(.
İstanbul'da bir sürü forester var ama bunlar binici hep, bizler hem binici hemde adeta içici olduk :D.
Bunu olmamızda hem maddi hemde özellikle hobi maiyetinde süper bir uğraş. Kazançlı çıkan bizler oluyoruz sonuçta. ;)
Aksesuar konusunda pek gelişmiş değil forester, zatende fazla lazım değil. Bazıları da çok pahalı zaten. Bazıları da süper yakışır ve uyumlu.
Sizin aldıklarınız gerekli. Tabii hepsi imkan meselesi.
Faydalandığımız imkanları paylaşmamız hem maliyet konusunda hemde yanlış yapmama konusunda süper olur.
Ayrıca elmasdağ arkadaşın dediği üzre az da olsa arada bir yüz yüze görüşmek süper olurdu. Tabi katılım olursa.
Saygılar.

Hepimiz birşeyleri paylaşmaya çalışıyoruz :smiley: Fren balataları dışındaki burada bahsettiğim ürünleri

http://www.subarugenuineparts.com/index.php

adresinden Amerikadan getirttim. Her ay bir tane getirttim denebilir, 3 en fazla 4 haftada geliyor, 40-50 dolar arasında da gönderim ücreti alınıyor. Esasta birden fazla ürün gönderimi yaparlarken tek kargo ücreti alsalar çok daha iyi olurdu.

Kol dayamayı normalde bej renk aldım, grisiyle arasında 30 dolara yakın fark vardı yanlış hatırlamıyorsam, 5 TL'ye sprey boya alıp boyadım, normal şekilde kullanıyorum. Daha önce sizinle konuşmuştuk, bu yaptıklarımız aracı satarken pek bir artı sağlamayacak maddi olarak, ama uğraşmayı seviyorum. Hakikaten içici de olduk sanırım ;) Vergi ayı geçtikten sonra kargo dahil 90 dolara arka tampon üstü koruma da almayı düşünüyorum. Landrover veya Suzuki de uğraştırırdı ve sanırım daha ucuza da bulunabilirdi parçaları, ancak aracımı seviyorum, Allah nazardan korusun ;D

Amiin. Kazasız belasız kullanmak nasıp etsin hepimize. Arka Tampon üstü koruma tavsiye ederim. Çok güzel. Benimkini ilk sahibi taktırmış. Krom olanından. Arka cam üstü sporlier 2007 modellere uygun olması lazım sizin linkini verdiğiniz.
Frenler konusunda eylülde ciddi yardımlarınızı isteyeceğim. Allaha emanet.

Merhabalar,

Konu icin tesekkue ediyorum.

2004 Foreter Turbo aracım var ve birkac tane sorum olacak.

Oncelikle uzun zamandır arıyorum fakat 6 lı cd changer bulamadım, yardımcı olabilecek arkadas var mı acaba ?

1 hafta once sizin bahsettiginiz siteden bir arkadasım Forester Gauge Pod Housing getirdi, icini doldurmak icin bir tavsiyeniz var mıdır ?

Vizor bulma konusunda yardımcı olabilirmisiniz ?

Bunlara ek olarak Forester kullanan arkadaslara balata hakkında bilgi vermek istedim, gecen hafta RBC Green balata taktırdım, her ne kadar direksiyonda hafif titreme devam etsede gayet memnunum.

Yardımlarınız icin simdiden tesekkur ediyorum.

Sitede Forester'cıların artması çok sevindirici :smiley:

6'lı CD değiştiricili radyo için sahibinden'de ilan vardı 2 ay kadar önce ikinci el. Ben MP3 çalarlı radyo alarak durumu çözdüm.

Gauge pad 3'lü herhalde. Esasta onun ortadaki kapağa takılan ve o gözüde öldürmeyenini buldum ancak sadece Kanada ve Amerika'ya gönderim yapıyorlardı. O nedenle tekli ısmarladım bende. Eğer 3'lü olsaysı elimde Turbo basıncı, voltmetre ve yağ basıncı göstergeleri takardım.

Jeep marka araçlar için vizör yapan ustalar var, sitede ilan panosu/araç aksesuarları bölümünde ilanları var. Onlar yapabilirler diye düşünüyorum, yurtdışından getirtmek boyutu itibari ile pahalıya gelir.

Benim taktırdığım balatalarda frene basmadan giderken bazen ötüyorlar, yarın bir ustaya göstertmeyi düşünüyorum.

tonkano' Alıntı:
Amiin. Kazasız belasız kullanmak nasıp etsin hepimize. Arka Tampon üstü koruma tavsiye ederim. Çok güzel. Benimkini ilk sahibi taktırmış. Krom olanından. Arka cam üstü sporlier 2007 modellere uygun olması lazım sizin linkini verdiğiniz.
Frenler konusunda eylülde ciddi yardımlarınızı isteyeceğim. Allaha emanet.

Bende kesinlikle katılıyorum temennilerinize. 2003-2007 kasaların arkası stoplar, Subaru yazısı gibi ayrıntılar dışında boyut ve şekil olarak aynı. Bu spoiler uyar 2007'lere de. Tampon koruması o sitede plastik ama ona da razıyım. Birşeyler indirip/yüklerken çiziliyor tampon.

GezenGen' Alıntı:
Bende kesinlikle katılıyorum temennilerinize. 2003-2007 kasaların arkası stoplar, Subaru yazısı gibi ayrıntılar dışında boyut ve şekil olarak aynı. Bu spoiler uyar 2007'lere de. Tampon koruması o sitede plastik ama ona da razıyım. Birşeyler indirip/yüklerken çiziliyor tampon.

Gerçekten gerekli tampon koruması. Geçen klips almak için Cadde ye gittiğimde pert bir araç vardı orda. Krom tampon muhafazası sıfır gibiydi.
Bu şekilde temin etme durumuz olur belki. Yolunuz servislere düşerse sormanız da fayda var.

GezenGen' Alıntı:
Hepimiz birşeyleri paylaşmaya çalışıyoruz :smiley: Fren balataları dışındaki burada bahsettiğim ürünleri

http://www.subarugenuineparts.com/index.php

adresinden Amerikadan getirttim. Her ay bir tane getirttim denebilir, 3 en fazla 4 haftada geliyor, 40-50 dolar arasında da gönderim ücreti alınıyor. Esasta birden fazla ürün gönderimi yaparlarken tek kargo ücreti alsalar çok daha iyi olurdu.

Kol dayamayı normalde bej renk aldım, grisiyle arasında 30 dolara yakın fark vardı yanlış hatırlamıyorsam, 5 TL'ye sprey boya alıp boyadım, normal şekilde kullanıyorum. Daha önce sizinle konuşmuştuk, bu yaptıklarımız aracı satarken pek bir artı sağlamayacak maddi olarak, ama uğraşmayı seviyorum. Hakikaten içici de olduk sanırım ;) Vergi ayı geçtikten sonra kargo dahil 90 dolara arka tampon üstü koruma da almayı düşünüyorum. Landrover veya Suzuki de uğraştırırdı ve sanırım daha ucuza da bulunabilirdi parçaları, ancak aracımı seviyorum, Allah nazardan korusun ;D

Merhaba,
Yukarıda verdiğiniz adresten 2010 Forester için hood protection kit ısmarlamaya kalktım. Kitin fiyatı 61$, shipping USPS Priority Mail International ile 145$. Daha ucuza getirtmenin bir yolu var mı acaba?
İlginize şimdiden teşekkürler...

Hood protection'da neden o kadar pahalı diye mail atıp sordum, cevaben çok büyük boyutlarda kargo olduğunu yazdılar. Bende getirtmek istedim ama gönderim ücretinden dolayı kaldı. Google'da arattım, gerçekten büyük bir parça.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
kileri

SON MESAJLAR

SON KONULAR