Forester Aksesuarları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GezenGen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,474
Ynt: Forester Aksesuarları

En ucuz 200$, yani 300 TL civarına geliyor. İstanbul'da KDV dahil 360 TL fiyat verdiler. Onların da getirmeleri 1 ay sürermiş. Bu durumda buradan almak daha mantıklı olacak.
İlginize tekrar teşekkürler.

Etiketler

Rica ederim. Ancak araç turbo ise turboya göre olması gerekiyor. Normalden farklı bir yapısı var. Onlarda muhtemelen buradan veya benzer siteden getirtecek ve kar koyarak satacaklardır. Muhatap bulma açısından ısmarlanabilir İstanbuldaki yerdende. Taktırınca fotoğraflarını eklerseniz iyi olur. Kolay gelsin :smiley:

Amerikadan parça getirteceklere borderlinx.com ve globershopperturkey.com sitelerini tavsiye ederim. Üye oluyorsunuz ve size ait amerikada bir adresiniz oluyor. Bu adrese gelen ürünleri daha sonra isterseniz toplu olarak türkiye adresine gönderiyorlar ve fiyatlar parça satan sitelerin uluslararası gönderim ücretlerine göre oldukça uygun.

hbilkut' Alıntı:
Amerikadan parça getirteceklere borderlinx.com ve globershopperturkey.com sitelerini tavsiye ederim. Üye oluyorsunuz ve size ait amerikada bir adresiniz oluyor. Bu adrese gelen ürünleri daha sonra isterseniz toplu olarak türkiye adresine gönderiyorlar ve fiyatlar parça satan sitelerin uluslararası gönderim ücretlerine göre oldukça uygun.

İkinci adresi yanlış yazmışım. Doğrusu : globershopperturkey.com

merhaba,
https://www.subarugenuineparts.com sitesinden sti pedal seti ve kararan dikiz aynası sipariş ettim. arkadaşım haftaya seminere amerikaya gidiyor. kalacağı otelin adresini verdim. posta ücreti çerez bir fiyata geldi. gidip getirecek bakalım. ürünler elime ulaşınca resimleri paylaşırım.

subaru-sti-pedal.jpg

subaru-homelink-mirror.jpg

Hayırlısı olsun ;)

Kararan aynayı ebay üzerinden almıştım ikinci el. Çünkü genuinparts'ta kargo ücreti bayağı alıyorlar.

Pedal setini bende merak ediyorum, görünüşü dışında kullanıma bir etkisi var mı özellikle diye.

subaru nun turkiye resmi sitesinden daha cok aksesuar var caddemotors un istesinde.
Yalnız ögrenmek istedigim caddemotorsun sitesinde fiyatlar yazmıyor. yurtdısındaki sitelerde fiyatlar yazıyor. acaba turkiyede fiyatlar nasıl? hic karsılastırma yaptınız mı? gordugum kadarıyla herkes yurtdısından getrimeye calısıyor.? demek ki cok fiyat farkı cıkıyor seklinde yorumladım da...

Net bir fiyat farkı söyleyemeceğim ama maalesef ülkemizde çok pahalı.

aynayı aldım ve taktım. montajla ilgili resimleri aşağıda yüklüyorum. jaspa aynaya 1500TL+KDV demişti. Ben 198USD ye aldım. Arkadaş getirdiği için 15USD gibi bir kargo ücreti ödedim (amerika içi).
[attachment=1]
parçalar: ayna, montaj ayağı, kablo gizleme parçası, vidalar
[attachment=2]
tavan lambasının camını çıkarın. içerde 2 vida var. bunları sökün.
[attachment=3]
3.vida gözlük saklama bölümünün içinde. bunu da sökün.
[attachment=4]
üst konsolu sökün içinde aynanın elektrik bağlantısı için bir uç var. soketi buraya sokun. (beyaz uç)
[attachment=5]
devamı var...

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

ortadaki perçini biraz kanırtıp kabloyu tavan kaplamasının içinden geçirmek gerekiyor. kablo başında soket olduğundan biraz dikkatli olmak gerek.
[attachment=1]
Sonra cama parçaların içinden çıkan sekman ve vida yatağını monte edin. vida yatağı aluminyum ve diş açılmamış. vidalar çelik olduğundan sıkarken dişi vida açıyor. bunda niye diş yok diye şaşırmaıyn.
[attachment=2]
sonra aynayı tutacak parçayı (mounting adapter) takmak lazım. yalnııız burda bir sorunla karşılaştım. camda yapışık parça bu parçaya oturmadı.
[attachment=3]
bende parçayı zımparalayıp yerine alıştırdım. parça ile camın arasında 1mm boşluk kalması gerekiyor. aksi durumda vida alttaki parçayı kavrayamıyor.
[attachment=4]
parçayı cama takın.
devamı var

06.jpg

07.jpg

08.jpg

09.jpg

10.jpg

kablo gizleme parçası.[attachment=1]
kabloyu geçirdikten sonra,
[attachment=2]
kullanılan vidalar
[attachment=3]
aynayı takın,
[attachment=4]
aynayı takarken gereken tornavida ucu
[attachment=5]

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

Güle güle kullanın, paylaşım için de teşekkürler. Orjinal olunca daha şık duruyor :smiley:

Hakan Bey,
güzel anlatım, ayrıca güle güle kullanın. Aynısını bende aldım. Geceleri çok rahat ediyorum. Bu sefer yan aynalardan rahatsız oluyorum ama dikiz aynası kadar değil.
Garaj kapısı kumandasını aynaya tanıtabildiniz mi? Ben tüm araştırmalarıma rağmen yapamadım. Kumanda kullanmaya devam. Şu anda oto bakım işlerine fena kapıldım. Bu iş kaldı.
Oto cıla ve bakım işiyle epeyce uğraşıyorum, detaylı ama. Yakında tamam olacak. Saygılar.

merhaba.
teşekkür ederim. kumandayı aynaya tanıttım. ilk önce kumandayı ayna tarafına tutmuştum. tabiki tanımadı. sensörün ön cam tarafında olduğunu fark ettikten sonra kumandayı cam ile ayna arasından tuttum. kırmızı ışık önce yavaş sonra hızlı hızlı yanıp söndü ve hafızaya aldı. kullanımı çok rahat gerçekten. daha önce kayıtlı sinyali silmek için birinci ve üçüncü tuşlara birlikte 20sn kadar basmak gerekiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR