Ford'un Dizeli, Sevdim Bir Güzeli...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,255

umutcelikel

No pain no gain...
Yer
Ankara
Web
landroverseries3umutcelikel.blogspot.com
Selamlar,

1993 defender 110 300Tdi kullanıyorum. Bir süredir Defender'a Ford dizel conversionlarını araştırıyorum. Uygun bi vakit İvedik-Ankarada Ford hurdacılarını dolaşacam. Birkaç sorum olacak:
1-Şu anda satılan uzun şase çift teker Ford Transitlerin 120 hplik motorları 2.4 müdür?
2-Hurdacı 2.4 dizelleirn hiçbirinde turbo olmadığını, 120 hp.liklerin 2.9 olduğunda ısrarlı. Acaba hakikaten 2.9 mu bunlar, yoksa halk arasında mı 2.9 deniyor kapak farkından felan ötürü?
3-Bu motorların 300Tdi LR motorundan güçlü, seri ve dumansız olduğundan şüphemiz yok. Ama acaba gücüyle orantılı yakıt tüketimi de çokmudur?
Bilen varsa yardım plizzz..

Etiketler
Fordun çıkmaları için ivedik hurdacılar sitesi yerine ostim Yıldız oto sanayisine,özelliklede Oto Güven e bakmanızı tavsiye ederim.Burada aradığınız herşey göreceli olarak daha temiz ve az kullanılmış.Sıkı pazarlıkla uygun fiyata alış veriş mümkün.

Düz dizel kullananlar motorlarını 300 TDI veya Ford motoru ile değiştirmek isterken zaten 300 TDI motorunuzun eğer durumu da kötü değilse değiştirmek naçizane fikrim masraf olacak.
Bir süre benim de kullandığım bu araç daha hızlı gitmek yerine tahvil oranları ile arazide ilerleyebilmek ana amaçlı bir araç.
Ford motorların seceresini de herhangibir ticari modelleri de satan Ford bayisinden rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

transiti bilmem ama 2.5 ranger motoru son zamlarla 0.35 ytl sehir ici yakmaya basladi. araziyi hic karistirmiyorum...

umut usta senin dedigin en son ford lar galıba bu ford lar 2.9 luk diye biliyorum bende ,ben 2000 model 12 lik denilen kısa ford transit kullandım uzun bir muddet (askerde ) bu araçlar 2.5 turbosuzdu ama iyi motorlardı ve sorunsuzlardır ve benim ozamankı hesaplamalarımala 60 lt mazotla 550-600 km yapıyordu ve heryerde tamır ettirebilirsin basit motorlardır inşallah bu biraz açoklayıcı olur

Ynt: Ford'un Dizeli, Sevdim Bir Güzeli...

Arkadaşlar;

Konu biraz eski ama yine de bilgi vereyim istedim. Araştıranlar için bilgi her zaman faydalıdır. 2000 - 2006 yılları arasında Türkiye'de kullanılan Ford Transit motorları mekanik pompalı 2402cc'dir. yarı turbo ve tam turbo olmak üzere iki türü var. 90, 100 ve 120PS olanlar yarı turbo, 130PS olanı tam turbodur. 2007 yılından itibaren satılan TDCI motorlar ise 2.2, 2.4 ve 3.2lt olacak şekilde üç değişik hacimdedir.

Ford motoru sorunsuzluğu ve yaygın parça servisi ile birlikte çok yakıt tüketimi yapıyor olması ile de ünlüdür. Transit kullanıcıları genelde VW, Renault ya da Hyundai kullanıcılarına göre çok yakıt yaktıklarını söylüyorlar. Daha önce tanıştığım bir sürücü 120PS'lik yolcu taşıma Transit'i ile 40 YKR civarında yaktığını söylüyordu. Benim Discovery'imde 130PS'lik motor takılı ve kesinleşmemiş verilere göre (2" yükseltme, roof rack, arazi donanımı, 1.22 dişli oranı, 235 85 16 MT lastikle) ortalama 9lt/100km Euro Diesel tüketiyor.

120PS ve 130PS arasındaki farklar:
- Piston
- turbo
- eksoz manifoldu
- enjektör

90 ve 120'lik motorlar 130'luğa çevrilebilinirken, 100'lük motorda müdahale mümkün değil. 120'lik motorun torku 240Nm iken, 130PS'lik motor 320Nm veriyor. Dolayısı ile, kazanç 10PS'ten çok daha fazla.

Puma motoru, 300TDI'ye göre daha sessiz, titreşimi daha az, eksozdan atığı renksiz ve parça açısından daha uygun bir motor. Lakin bazı negatif yönleri de mevcut. 300TDI arazi için üretilmiş bir motor. Toza ve suya daha dayanıklı. Yoğun basınç altındaki parçalar sağlam metalden üretilmiş. Puma'da bazı yerler plastik. 300TDI motor Defender, Discovery ve RR için sorunsuz montaj edilebilen bir motor, takabilecek usta çok. Puma takmak için ise bilen ustaya gitmeniz gerekiyor. Şanzıman, motor kulakları ve kaput altı birçok parçada değişiklik yapılması gerekiyor. En kötüsü ise, Pumanın klima motoru sol altta... Şansa bakın ki, bu kısma hidrolik direksiyon kutusu denk geliyor. Dolayısı ile klima için ekstra işçilik şart.

Taktıracaklara şimdiden kolay gelsin.

merhaba umut çelikel,
131,amc ,amerikan derken bir ortak nokta daha çıktı : land rover.
aracını kime yaptırdın bilmiyorum ama ingiliz kemal ustayı tanıyor olmalısın, benim ankarada belkide türkiyede bildiğim en deneyimli usta diyebilirim, onunla bir ara görüşüp önerilerini almakta yarar var.
motor konusuna gelince yıldız sanayinde daha fazla motor bulma imkanı var, ama gerçekten çok iyi pazarlık etmekte yetmiyor, araya oralardan tanıdık bir esnaf koyarsanız daha mantıklı olur, yoksa gerçekten çok fazla fiyat istiyorlar. ivedik hurdacılarda fiyatlar daha makuldur, ama orda motor bulmak zor. birde kendi aracına ingilltereden hazır motor kiti getiren bir abimiz var, onunlada tanışmanı isterim, aracı tek kelimeyle mükemmel, ondanda bilgi alabiliriz.
çayımı içmeye bekliyorum.
selamlar.

merhaba arkadaşlar bana defender 110 un turbo dızel motoru gerek yardıma ıhtıyacım var ben gezenbılırın yenı bır uyesıyım ve bu aracın tam bır hayranıyım

Hüseyin bey öncelıkle hoşgeldiniz kendinizi off road bölümunde tanıstırırsanız cok daha iyi cevaplar alırsınız sonrada land rover bölümunde yeni konu açarak isteginizi dile getirebilirsiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.