Ynt: Ford Ranger 4x4
Merhabalar arkadaşlar,
Ayasuluk arkadaşımız İzmir,Ödemiş,Bozdağ'a çıktığını söylemiş.Keşke fotoğraf çekerken veya çektiriken fotoğrafcı biraz dikkat etsede arkadaki otomobilleri sanırım Ford fokus ve fiesta ları kadraja almasaydı.Neyse onlarda Ford.Bende anı yere ve dağın dibindeki göle 1992 yılında gitmiştim.Ozamanki aracım 81 model Ford Tahanus 1.3 bir makine idi.Çıkanlar bilir 40 çeşmede buz başlıyordu.Manzara seyredip Gölcüğe indim sonra AA tepesinde eşsiz manzarada mangal yakıp kanat (o yıllarda kanat pek satılmazdı tavukçiftliği ve kesimhanesi olan bir abimiz gidecek oldumuzu bildiğiiçin kocaman bir poşet vermişti sağolsun) sucuk keyfi yapmıştık.Sucuklarda kasaptan sipariş edilmiş özel yapımdılar.Benim olduğum yerde kasaplara sipariş verip sucuk yaptırılabiliyordu.
Gezi ailece olduğundan bul bol yayık ayranı yaptık içtik.Nasılmı yaptık,3-3,5 kglık bir pet şişeye kendi yaptığımız yoğurdu doldurup birazda su koyup çalkaladık işte yayık ayranı.Şiddetle tavsiye ederim.
Vaybe göl öyle donmuştuki üzerinde yürüdük hanımla dans bile yaptık.Ne güzel günlerdi.
Sağlıkla kalın.