Ford Ranger 4x4

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mantar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 439
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 206,988

Etiketler

Ynt: Ford Ranger 4x4

uuff

zip.jpg

Günaydın ayasuluk kardeş.
Alsakmı birer tane ne dersin.Yakıt önemli değil nasılsa bizim ülkemizde,vergimi onda da birşey yok.
Hani Kazakistanmı,Tataristanmı birtanesi su,elektrik ve yakıtı (araçlar için) bedava veriyorya bizde öyle olursak alırız ama o zaman arabayı pahalı satarlar en güzeli şimdi alıp beklemek
ne dersin.Sağlıkla kal.

Türkmenistan Niyazi bey bizim Güzel Ülkemizde öyle bi araca uyuşturucu kaçakçılığı yaparsak yada en iyi ihtimalle piyangodan büyük ikramiye çıkarsa bineriz herhalde :(

herkese selamlar..
büyük ikramiyede cıksa ancak 2 bilemedin 3 sene bileneriz ancak...
rangeri bugün servise soktum 10 000 km bakımı yapıldı..sağ ön rulmanda ses geldiği değişmesi gerektigi söylendi..
bende idare eder daha dedim ve devam.. insallah büyük birşey açmaz basıma ileride..

amman ayasuluk kardeş değiştir ama bilyenin numarasını ve markasını alıp int ara benim başıma da geldi japon malı orjinalı hkn olabilir ama tam hatırlamıyorum... 140 tl distribütöründe serviste yanlış hatırlamıyosam 350 tl falandı ama yolda kalırsan çekici falan astarı yüzünden pahalı :( iki sene önce kütahya eskjişehir arasında kaldım tecrübe konuşuyo yani

Merhaba ayasuluk kardeş,
İki gün yoktum Ayvakıl'a gitmiştim bir iş için ve 1979 dan sonra görmediğim bir arkadaşımla karşılaştım,bizi buluşturan arkadaşımlada enaz 15 senedir telefonla görüşebiliyorduk.Üçümüze aynı teşkilatta çalışıyorduk şimdi emekliyiz.Ne güzel gündü.
Bak arkadaş bu parçalar öyleki eğer fiyakalı bir kutu içindeyse vede yetkili servis te ise aman yandın.Yapman gereken şu.
Ustana git,bilyayı (rulman) çıkart al eline git rulmancıya numune olarak ver eline bundan istiyorum de fiyat sor sorarsa sedece ford de sakın ord rancer 4x2 veya 4x4 çift kabin filan deme sormadığı müddetce araba markasını söyleme.Fiyat değil %5o -%100 belki daha fazla artar.Mümkünse (hesaplı ise) ikisinide değiştir.Rulmanların birçoğu birbirine uyum sağlar.Ben yaşadım.Reno 25 bir arabam vardı poya bilyasınsan ses geldi reno sevisine sordum numara ve fiyat aldım,baktım reno 21 ile aynı gittim parçacıya 21 dedim aldım 34 TL elemana dedimki ya ben sana 21 değilde 25 desem kaç para olurdu dediki bakayım baktı listeye 85TL dedi.
Servisten seri numarasını öğrenin rulman satan terlerden fiyat sorun bakın ne oluyor.
Kalın sağlıcakla.

Günaydın yetsen kardeş,
Ya biz bir şekilde o arabadan alırızda piyango filan vaziyetleri sorun şu bizim evin otoparkı müsayit değil,fakat müstakil ev alırsam o alettende aldım gitti itediğin zaman alır gezersin söz.
Kal sağlıkla.

sevgili niyazi abim..!

Verdigin bilgi ve tavsiyeler için teşekkür ederim çok saol, 1 kaç ay içinde degiştirmeyi düşünüyorum rulmanları ozaman bu dediklerini göz önüne bulundurcam. tekrar teşekkürler

Günaydın ayasuluk kardeş,
Dediğimi yap masrafı ucuza getirirsin.O rulmanı çıkartmak için özel aletegerek yok.96 da cj5 almıştım ufak tefek çürükleri vardı kaportacı yok şöyle yok böyle kızdım gittim aynı işi sobaimalatı yapan birine yaptırdım sonrada boya filan herkes nerede yaptırdın diye sordu.Benim sobacı şimdi iyi bir kaporta ustası ve ismi bile var.Bak kardeş sana tavsiyem bölge olarak sizde traktör ve ustası çok aynı rulmanı oda değişir alt tarafı rulman işlem aynı biri küçük diğeri biraz daha büyük denemek için sor bak ne sonuç alacaksın.Kal sağlıkla.

sevgili niyazi abim..
tavsiyelerine uyarak bir araştırma yaptım ve servisin sadece tek teker için 310 tl dedigi rulmanı 50 tl ye buldum.
öndeki 2 tekerlekteki rulmanıda takım olarak 100 tl ye degiştiricem yakında.. buldugum 2 rulman markası var biri amerikan malı TİMKEN diğeri fransız malı SNR ben timkenin iyi oldugunu duydum sen nedersin?

kal sağlıcakla...

Günaydın ayasuluk kardeş,
Doğru bir marka bazı markalarda var fakat sizin dediğiniz gercekten en iyilerinden.İnan bana bu işlemi sizin ordaki traktör tamircileri bile yapar,rulmanın işlevi aynı olması gibi sökülüp takılmasıda aynı yöntemle olur.Belki biri büyük diğeri küçük (çap olarak) olur.Hadi kolay gelsin.Sonucu burada paylaşırsan diğer arkadaşlarada yardımcı olmuş olursunuz.
Kaı sağlıcakla.

ARKADAŞLAR BU PARÇA BOZULMUŞ AYLARDIR ARIYORUM ANCAK BULDUM ADI MOTOR KONTROL ÜNİTESİ İMİŞ SERVİSTE UÇUK FİYAT DIŞARIDA ARAŞTIRIYORUM...

Ozanege112.jpg

Ozanege114.jpg

Merhaba Arkadaşlar,
gezenbilir.com'a yeni üye oldum, sitede emeği geçenlere, forumda bilgi paylaşımında bulunan arkadaşlara kendi adıma çok teşekkür ediyorum.

İş için iki ay önce 2004 model 4x4 bir Ford Ranger aldım. Arkadaşım Erhan Alkaya aracılığı ile çok değerli Hatay Off-Road Grubu Yöneticisi Yrd.Doçent Yaşar Ergün ile tanıştım. Off-Road grubuna katıldığım günden beri hayat daha anlamlı ve nitelikli geçiyor. İyi ki varsın gezenbilir.com ve iyi ki varsınız Yaşar Hocam ve Erhan Hocam

Arkadaşlar haftaya Rangera yeni cant, lastik ve projektör takmayı düşünüyorum. Rangera takacağım en büyük cant modeli ve lastik ebatları konusunda, ayrıca marka, model, projektör konularında tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

ARKADAŞLAR BU PARÇA BOZULMUŞ AYLARDIR ARIYORUM ANCAK BULDUM ADI MOTOR KONTROL ÜNİTESİ İMİŞ SERVİSTE UÇUK FİYAT DIŞARIDA ARAŞTIRIYORUM...

Merhaba arkadaşım,
Parçayı çıkmacılardan baktınmı istersen parça numarası,aracın model,motor ve şasi numarasını bildir (özelden de bildirebilirsin)İstanbulda bir çıkmacı var fazla bir dostluğum yok ama biri bulunur en azından kazık yeme ihtimali ortadan kalkar.Adam sadece bu arabalara bakıyor başka marka yok sadece ford ranger grubu var.İstersen bilgi ver bakalım ücretini bildiririm en azından sende bulursan fiyatları karşılaştırma şansın olur.
Kal sağlıkla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.