Ford Ranger 4x4

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mantar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 439
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 207,751
Ynt: Ford Ranger 4x4

Cengiz bey galiba size b i ranger aldıracağız ;D öncelikle istanbulda orhan ustadan aldığım bilgiye göre ranger a dif lock takılabiliyo. Ancak usta gereksiz görüyo çok çok ağır off road yapmayacaksan lsd yeterli görüşünde.Örnek olarak sorduğunuz soruya gelince çapraz askıdan çıkamaz ama çapraz askıda da kolay kolay kalmaz çünkü şasi uzun illaki tekerlerden üçü yerde olacak :smiley: Alın bi ranger kurtulun ;D

Etiketler

Sevgili Ytseden aslında daha çok, iş ve günlük kullandığımız bir ranger 4x4 ümüz var. Ama zorlu offroad koşullarına sokulmadı. Doğa gezileri,karlı havalarda vs kullanıldı. Bazı basit modifikasyonlarla(yükseltme,lastik) daha ağır offroad koşullarına hazırlamak istiyorum aracı.Garajda yanımıza bir Mitsubishi L200 parketmişti, ranger gerçekten onun yanında çok alçak kaldı,o yüzden yükseltmek farz oldu ;D .Şimdiye kadar 4x4 sistemi beni yarı yolda bırakmadı ama dediğim gibi çok zor parkurlarada girilmedi. Aceba Erhan Beyin aracında kilit varmı? Kendisi takip ediyorsa forumu ve cevaplarsa memnun olurum.

Mud-Terrain' Alıntı:
Sevgili Ytseden aslında daha çok, iş ve günlük kullandığımız bir ranger 4x4 ümüz var. Ama zorlu offroad koşullarına sokulmadı. Doğa gezileri,karlı havalarda vs kullanıldı. Bazı basit modifikasyonlarla(yükseltme,lastik) daha ağır offroad koşullarına hazırlamak istiyorum aracı.Garajda yanımıza bir Mitsubishi L200 parketmişti, ranger gerçekten onun yanında çok alçak kaldı,o yüzden yükseltmek farz oldu ;D .Şimdiye kadar 4x4 sistemi beni yarı yolda bırakmadı ama dediğim gibi çok zor parkurlarada girilmedi. Aceba Erhan Beyin aracında kilit varmı? Kendisi takip ediyorsa forumu ve cevaplarsa memnun olurum.

Benim araçın defransilini orjınal ve bir sorun yaşamadım bu güne kadar

way erhan abim :smiley: abi seni yakalamışken sorayım arka makasların altına 3 cm takoz ve ön torsiyonları sonuna kadar sıksak arabayı 3 cm yükseltmiş olur muyuz ve bu bi sıkıntı yaratır mı? Sürüş esnasında dengesizlik falan veya torsiyonları kırmak gibi?

ytseden' Alıntı:
way erhan abim :smiley: abi seni yakalamışken sorayım arka makasların altına 3 cm takoz ve ön torsiyonları sonuna kadar sıksak arabayı 3 cm yükseltmiş olur muyuz ve bu bi sıkıntı yaratır mı? Sürüş esnasında dengesizlik falan veya torsiyonları kırmak gibi?

Benim araçta 7 cm takoz var bir sorun yaşamadım sadece ön rot kollarında sikıntı yaptıoda araç yükseldiği için çalışma açısı azaldı
bu asfalta fazal sorun yaratmıyor fakat araziye girdiğinde rot kollarından biri kesin gidiyor

benim araçta rot kollarına farklı bir uygulama yapyık ve bir sorunum yok şuanda. Eski sanayide artık herkesin tanıdıgı orhan usta yardımcı
olmuştu banada

Teşekkür ederim abi orhan ustaya gitmiştim birkaç ay önce. Benim tek arabam var abi ve kullanıyorum Orhan ustanın işçiliğine ve ustalığına laf yok ama biraz zaman alıyo :smiley: 3-4cm rot kollarını fazla yormaz herhalde

ytseden' Alıntı:
Teşekkür ederim abi orhan ustaya gitmiştim birkaç ay önce. Benim tek arabam var abi ve kullanıyorum Orhan ustanın işçiliğine ve ustalığına laf yok ama biraz zaman alıyo :smiley: 3-4cm rot kollarını fazla yormaz herhalde

Evet bence de 3 - 4 cm den birşey olmaz benim araç 33 lastik ve torsiyonlar sona kadar yanlış hatırlamıyorsam ters cevirmişlerdi

Selamlar

Yeni Ranger 4X4 WILDTRACK'i incelediniz mi? Ben Ankara OTOSAN da inceledim. Konfor ve donanım açısından gerçekten harika olmuş. Ben ikinci araç olarak almak isterdim. 3000 motorların vergisi ticariye girmiyorsa çok tuzlu olacak tabi.

Görüşlerinizi bekliyorum

Sevgiler

ben antoff dan hakan bir bilgide ben paylaşmak istiyorum bende de mazda b2500 4x4 var ve çoğu parçası ranger la uyuyor ve antep te parçalarını çok rahat ve ucuza bulabiliyorum.

Sevgili Mars wildtruk için n söylencek fazla bişey yok çünkü çok yeni deneyen yotur diye düşünüyorum ama motor hacmi ve görüntüsü çok yakışıklı

Değerli Arkadaşlar

Ranger wildtrak için ilk bilgiler gelmeye başladı

yapılan deneme sürüşlerinde arka kabinin çok zıpladığı

fren mesafesinin uzun olduğu ve arabanın ani tepki veremediği (ataklık çok zayıf) ve şehir içi trafiğinde tecrübesiz sürücülere sorun çıakracağı

Euro NCAP testinden berbat bir netice almış yani güvenlik konusunda da sınıfta kalıyor

yol tutuşu vasatı geçemiyor

otomatik vites geçişleri kötü

buna karşın donanım ve konfor yönünden iyi

3.0 motor güçlü (ama vergisi de yüksek)

görünümü ise süper

ve bu araç 55.000 TL (en üst donanımla)

Bana göre şehir dışı şantiyelerde ve çiftliklerde AT lasitiklerle kendine iyi bir kullanım alanı bulabilir ama özellikle şehirde SUV gibi kıullanayım derseniz 55.000 liranın üzerine 20.000 kadar bir para daha verip (ya da kredi kullanıp) Nissan X-Traiil ya da KİA sportege alın derim.

Bu arada ben de ilerde bir kamyonet almayı çok istiyorum ama hala en iyisi hangisi bilemiyorum ?

Ranger en iyi 4X4 diyorlar özellikle arazi şartları için

Navara iyi görünüyor ama şaftı aleminyummuş ve tarlada ot üzerinde gidenlerin otun şafta dolanması nedeniyle şaftı kırdığını duydum

L200 en güvenilir lamyonet (NCAP ten 5 yıldız almış) ama parçaları çok pahalıymış

VW AMORK 2010 da geliyor ve çok hoş görünüyor ama fiyatı ne olur bilinmez çünkü VW Türkiye'de gereksiz pahalı

görüşlerinizi beklerim

sevgiller

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,812
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR