Ford Ranger 4x4

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mantar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 439
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 207,733
Ynt: Ford Ranger 4x4

teşekkür ederim. Peki bildiiniz bizim araçlara uyumlu dif. kilit var mı? bide hazır sizi bulmuşken bizim araçlların ön dodiklerini bulma imkanımız varmıdır? ve tahmini ne kadar olur?

Etiketler

çok pahalı yaa bana sadece tampon tarafındakiler lazım onları ayrı bulmamız zor galiba :(
bu arada siz hangi ilde ikamet ediyosunuz şöyle sonbahar kışa doğru ranger cı arkadaşlarla bi gezi planlasak diyorum

2004 xlt bende istanbuldayım bi ara şöyle güzel bi organizasyon yapalım ne dersiniz?

benim araç yazın istanbul dışında oluyor kışın nasip olursa bakarız

Arkadaşlar rangerların altında şaftın bağlantı yerlerinde gres pompasıyla yaglanması gereken 5 nokta var bunları servise bırakmadan 6 ayda bir yağlarsanız menfaaatinize olur bilginize....

Bir Düzeltme Yapmam Lazım Dif. Kilit yok diye yazmıştım ama rangerlarda limited dif. lock varmış :smiley:

Arkadaşlar Ford ana başlığı altında "sitedeki ranger cıların listesini çıkaralım" diye bi alt başlık attım ranger ekibi oraya aracının modelini donanımını ve hangi şehirde olduğunu yazarlarsa rangercılar olarak şöyle önümüzü görürüz diye düşünüyorum.. Sağlıcakla kalın

Selam arkadaşlar, Ford Rangerine torsiyondan veya kitle yükseltme yapan var mı aceba? Ben, önleri torsiyondan arkaları ise makasa kavis vererek veya makas ekleterek yükseltmeyi düşünüyorum. Bu konuda tecrübesi olan varsa ve bizimle paylaşırsa sevinirim.

e bay da bazı kitler var torsiyon tırnağı ve makaslar için de bi parçadan oluşuyo

benim rangerın resimleri arka tarafı yeni yaptım
file:///C:/Documents%20and%20Settings/seden/Belgelerim/Resimlerim/34uc5468/Resifile:///C:/Documents%20and%20Settings/seden/Belgelerim/Resimlerim/34uc5468/blk%20005.jpgm%20028.jpgfile:///C:/Documents%20and%20Settings/seden/Belgelerim/Resimlerim/34uc5468/blk%20006.jpg

rangerlerde kilit varmı direksiyonun solundaki rfwd tuşunun şlevi nedir sadece tekrar 4x2 geçincemi basmek gerekiyor zira basmayınca paneldeki ışık sönmüyor birde yakıt tüketimi konusunda tecrübem ranger l200 ve rally raid' in tam iki katını yakıyor motoruda yetersiz

tecrübelerinizi yakıt sisteminde sorun olan bir ranger ile ya da 2006 dan sonra çıkan elektronik enjeksyonlu bir modelle yaptığınızı düşünüyorum..Şöyle ki: mekanik enjeksyonlu modeller L200 aksine normal mazot kullanır benim 2004 model ranger şehir içinde 11-11,5 lt yakıyo bunun yarısı 5,5lt yapar ki ne L200 ne de rallyraid bu kadar az yakamaz :smiley: güç konusu da tecrübelerinizdeki ranger in arızasından kaynaklanıyor olabilir. Ranger larda dif kilit yok limited slip dif diye bir sistem varki kabaca yarı dif kilit diyebiliriz. Rfw lock da ön porya kilitleridir, 4x4 e alındığında poryolar otomati kilitlenir 4x2 ye alındığında poryalar açılmaz bunun sebebi ihtiyaç duyulur sa hareket halinde 4x4 e gecebilmektir. soldaki düğme eğer seyahat içinde 4x4 ihtiyacınız olmayacaksa porya kilitleriini açmak içindir. Saygılarımla...

ayrıca yükseltme konusunda torsiyonu sonuna kadar kaldırdığımızda arka makasların yükseltilmeye ihtiyacı oluyo ama bunu takoz veya extra yayla yaparsanız araba hem torsiyondan hemde extra yaydan çok sertleşir bunun yerine e-bay de satılan kitleri incelemenizi öneririm sanırım bizim ranger lara uyabilir.
not : benim ranger 2004 model yani anlattıklarım 2006 ya kadar olan modeller için geçerli 2007 ve üstü modeller hakkında bi tecrübem yok ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri