Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 181,733
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Mehmet abi aklıma bir fikir geldi bizim kapının kasası düz kapıda üç kenarda pervaz var stoper olarak kullanılıyor bu kasanın içine 1cm daralacak şekilde fitil takılabilen bir sistem yapıp dört tarafına fitil takarsak kapı kapanınca dört yerden fitile basacak sanırım bu şekilde hallolur.

Etiketler
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Haydı hayırlı yusuf. Bılırım sen bu kadar seyın altında kalmassın. goster zenaatkarlıgını.

orbay74' Alıntı:
Haydı hayırlı yusuf. Bılırım sen bu kadar seyın altında kalmassın. goster zenaatkarlıgını.

Mehmet ağbi yağla Yusuf'u yoksa başka türlü çalışmıyor, güreşcilere benzedi bol zeytinyağı istiyor ;D ;D ;D

Yag ıle de calısamayanlar (ben) ıcın de bır metod var mı Levent kardesım. ;D

orbay74' Alıntı:
Yag ıle de calısamayanlar (ben) ıcın de bır metod var mı Levent kardesım. ;D

ellerinden öperim Mehmet ağbi, formül var ama sana kıyamıyoruz, gerçi arada bir gaz veriyoruz ama ;D

Bırak , vazgec dıyorsan asla bırakmam (namus meselesı oldu) :D

orbay74' Alıntı:
Bırak , vazgec dıyorsan asla bırakmam (namus meselesı oldu) :D

asla ve asla vazgeçmek yok, sadece sağlığınızı düşünerek üstünüze gitmeden yarım gaz veriyoruz, yoksa yoğun bir şekilde baskı kurup tam gazlarda veririz ;D ;D ;D
şaka biryana işi bayağı kolayladın, benim tahminime göre mayısta karavan hazır olacak ve yaz kampında biryerlerde buluşacağız, çayımızı demleyip muhabbeti koyulaştıracağız
ha gayret Mehmet ağbi, az kaldı...
sevgiler

Abiler yağlamayınca gıcırtı yapıyor sistem tembellik başlıyor.kapı meselesi için Can karavanı aradım ama Onur bey daha gelmemişti Selehattin bey ile görüştüm hazır sistemlerinin olmadığını ve aracın şekline göre ellerinde kalıplar olduğunu ihtiyaca göre o an ustaların yaptıklarını söylediler bakalım Onur bey ararsa belki bir fikir verir.

Yaşar Bey merhabalar,

Aracınız hayırlı olsun, sizin işe işlem tamam diyebiliriz; Yusuf'la yola çıkmışsınız en iyi şekilde ve gereken zamanda aracınız hazır olacaktır emin olunuz.

Yusuf kardeş, anımsarsan senin motokaravan sayfalarında bu işin imalatına başlarsın demiştim. Bak Yaşar Beyin işi 2.üretimin olacak, bu arada Levent'e de (buralpdi) "gelip usta-çırak beraber halledelim" şeklinde yazmıştın, demek ki üretim adedinin 3 e çıkması an meselesi. Birde ben bir araç alıp senin tezgaha koyarsak :D gerisi gelir artık.

Yazmadan geçmeyeyim, Yaşar Beyin sayfası 5 günlük ve 6 sayfa olmuş. Senin sayfan 5 günlük iken 4 sayfada imiş :-[ , ikinci üretim kitabının izlenme ve katılım oranı daha fazla olacak şimdiden görülüyor.

Selamlar
Selçuk...

Yusuf usta! :D kolay gele...
Kapı konusunda benim aklıma daha önce denenmiş bazı sistemler geliyor. Mesela pvc doğrama yapanların dış kapıları nasıl imal ettiklerine bir göz atsan diyorum. Benzer problemler onlarda da değişik çözümlerle hallediliyor.Üstelik zengin malzeme seçeneği de onlarda, Ne dersin? ;)

Teşekkür ederim selçuk bey
benim araç emin ellerde bende sizin gibi düşünüyorum kendi arabasında staj benim arabada ustalık günlerini yaşıyor biraz sıkıntılı başladık ama gönül rahatlığıyla tertemiz kullanıcaz inşallah

Yusuf yakında "karavan mimar sinan'ı" olacak galiba, çıraklık kendi karavanında, kalfalık Yaşar'ınkinde, bakalım ustalıdka yapacağı "Selimiye" kime rastlayacak..

Yusuf merhaba,

Ekli aracı alsam, Yaşar Beyin ki ile birlikte ikisi bir olurmu acaba ???

Şaka şaka, henüz duygusal olarak hazır değilim.

Selamlar, İyi seneler,

19977891w4h.jpg

Merhaba abiler dün bir iş için Bursa'ya gittik sbah çıktık İstanbul'dan ve gece 01.00 gibi döndük bu sabahta bizim evin kombisi su kaçırmaya başladı öğlene kadar onunla uğraştım arızayı buldum basınç göstergesi dibinden su kaçırmış ve kazan sususz kalmış çok ısındığı içinde cihaz tahliyeyi otomatik açmış,neyse teknik servisi aradım dışarıya parça vermediklerini kendilerinin geleceklerini söylediler bende bir vida için servis ücreti ödemeyeceğimi söyledim kapattım Şirinevlerde tüm ısıtma ve soğutma cihazlarının yedek parçalarının satıldığı bir yer var oradan 23 liraya bir basınç göstergesi aldım fakat dib kısmı bizimkine uymuyordu eskisinin dip ucunu lehimli olduğu için değiştim ve taktım şimdi güzelce çalışıyor ancak boş vaktim oldu ve yazdım.

Selçuk abi bu işten anlımızın akı ile çıkarsak ne mutlu bize demekki övgüleriniz rastlantı olmaktan çıkacak güveninize layık olmaya çalışacağız.

drares' Alıntı:
Yusuf usta! :D kolay gele...
Kapı konusunda benim aklıma daha önce denenmiş bazı sistemler geliyor. Mesela pvc doğrama yapanların dış kapıları nasıl imal ettiklerine bir göz atsan diyorum. Benzer problemler onlarda da değişik çözümlerle hallediliyor.Üstelik zengin malzeme seçeneği de onlarda, Ne dersin? ;)

Haşmet bey daha ustalık belgesini alamadık ama yakıştırmanız beni memnun etti bugün pvc kapı sistemleri yapan bir imalatcı ile görüştüm bizim araca uyacak hiçbir ürünleri yok hepsi klasik doğrama ve belli bir kalınlığı var durumu anlattım onlarda bana alüminyum doğramacılara bak onlarda hem çeşit çok hem daha ince doğramalar dediler bakalım yarın bir alüminyumcu bakacağım olmadı mevcut kapıyı temizleyip boyayacağım ve iç kısmına araba kapı fitili takacak bir sistem yapacağım sanırım en doğrusu bu olacak.

atiladi' Alıntı:
Yusuf yakında "karavan mimar sinan'ı" olacak galiba, çıraklık kendi karavanında, kalfalık Yaşar'ınkinde, bakalım ustalıdka yapacağı "Selimiye" kime rastlayacak..
Atilla abi benimki biraz el emeyi biraz cesaret biraz beceri ben mevcut sistemi tamir ve ufak tefek eklemelerle çözmeye çalışıyorum ve adım ustaya çıkıyor,ama bana göre asıl usta sizsiniz bahsettiğiniz projelerin ve yaptığınız projelerin yarısını gözüm kesmez ve beceremem sizin araştırmalarınız daha önemli benim yaptığımı çokca usta gözü kapalı yapar ama sizin yaptıklarınız karavancılık için gerçekten önemli işler.
Aslında aklıma geldi bizim buradaki abilerle birleşsek bir araba yapsak çok güzel bir ürün çıkar ortaya düşünsenize hep beraber hafta sonları çalışarak yapacağımız bir arabanın halini bence en güzel karavan yapım firmasının aracını aratmaz kimimiz tecrübesiyle fikir verir mesela Atilla abi ile Ferhat abi işin elektronik ve digitaline bakar Levent abi ahşap işleri ile ilgili usta olur Selçuk abi elektrik ile alakalı işlerde usta geri kalanımızda zımpara ve parçaların montajında yardımcı eleman bende ekibe semaverde çay demlerim ne hoş olur böyle bir hobi atolyesi sırayla hepimize yeni donanımlı güzel bir araba yaparız yardımlaşma imece usulü ile çabucakda biter ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR