Firma Tavsiyesinde Bulunabilirmisiniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan heliacik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,303
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

heliacik

Hayat önemsenmeyecek kadar kısa imiş ...
Yer
İzmir
Merhaba karavan severler.

Adım Haydar Eliacik. İzmirde ikamet eden, emekli bir elektronik teknisyeniyim. Fakat halen endüstriel makinaların servisi konusunda Türkiye çapında çalışmaktayım.

Gittiğim tüm şehirlerde konaklama sıkıntısı yaşıyorum. Bu yüzden bir karavan yaptırmaya kesin bir karar aldım.

Ama nereye yaptıracağım konusunda tamamen kararsızım. Bildiğim kadarı ile Adapazarı,Bursa,Ankara ve İzmir dışında karavan imalatı yapılan bir yer yok. Fakat benim derdim nerede yaptıracağım değil, hangi firmaya yaptıracağım.

Geçmiş konulardan biraz araştırma yaptım ama hep ucu açık kalmış muhabbetin. Bende bir karara varamadım açıkcası

Bu konuda sizden bir tavsiye bekliyorum değerli arkadaşlar. İlk defa karavan sahibi olacağım için yanlış bir adım atmak istemiyorum.

Burada tavsiye edilebilecek firma isimlerinin reklam olarak algılanabileceği düşünülüyorsa eğer, özel mesaj yazarak yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Firma Tavsiyesinde Bulunabilirmisiniz

Gönlünüzde ki araca en kısa zamanda kavuşmanızı dilerim. Öncelikle ne tür bir araç düşünüyorsunuz camper veya alkovenlimi?
Karavana dönüştürülecek araca sahipmisiniz yoksa hazır bir araçmı düşünüyorsunuz?

-Camper tarzı hazır bir araç alabileceğiniz tek üretici Bursa da İmaj karavan ayrıca size ait boş bir araç içini de dizayn edebiliyorlar. Mevcut üreticiler içinde en profesyoneli diyebilirim araç içinde kullanılacak ekipmanlar ile ilgili farklı maliyet alternatifleri sunabiliyorlar ancak iyi olmanın bedeli maliyetlere doğal olarak yansıyıor....

-Sizi üzmeyecek bir diğer üretici ise İzmir de Ege Karavan Gaziemir'den sonra mobilyacılar çarşısında .genel olarak orjinal karavan malzemesi kullanmayı tercih ediyor ve Kullanıcılar imal ettikleri araçlardan genel olarak memnunlar diye biliyorum.

-Sakarya da Saly Karavan bana göre bu işi iyi yapan firmalardan biri ağırlıklı olarak alkovenli araç yapyorlar hatta geçen yıl ellerinde 1997 model sıfır km araçlar üzerine inşa edilmiş hiç kullanılmamış alkovenli hazır araçlar dahi vardı .Son zamanlar da camper üretiminde de örnekler sergilemeye başladılar.

-Ankara da Dolly Karavan son 2- 3 yıl içinde piyasa da bayağı Camper yaptı ve hergeçen gün kendini geliştiriyor. Ancak tesislerini ziyaret etme imkanım olmadığından çok fazla detaya sahip deyilim değerlendirmenizde fayda var derim.

-Atilla Beyin (Atiladi ) yaptığı ve elinde hazır olan araçları da ( Tahtakuş ve Yak ) değerlendirebilirsiniz...

Türkiyede bu işi yapan 4-5 firma daha var ancak sürekli şikayetlere konu oluyorlar bu bakımdan sizi üzme ihtimali daha az olan firmaları bildiğim kadarıyla paylaştım....

Sakarya tarafına gelip firma ziyareti yapmayı düşünürseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...
Kalın sağlıcakla

heliacik' Alıntı:
Merhaba karavan severler.

Adım Haydar Eliacik. İzmirde ikamet eden, emekli bir elektronik teknisyeniyim. Fakat halen endüstriel makinaların servisi konusunda Türkiye çapında çalışmaktayım.

Gittiğim tüm şehirlerde konaklama sıkıntısı yaşıyorum. Bu yüzden bir karavan yaptırmaya kesin bir karar aldım.

Ama nereye yaptıracağım konusunda tamamen kararsızım. Bildiğim kadarı ile Adapazarı,Bursa,Ankara ve İzmir dışında karavan imalatı yapılan bir yer yok. Fakat benim derdim nerede yaptıracağım değil, hangi firmaya yaptıracağım.

Geçmiş konulardan biraz araştırma yaptım ama hep ucu açık kalmış muhabbetin. Bende bir karara varamadım açıkcası

Bu konuda sizden bir tavsiye bekliyorum değerli arkadaşlar. İlk defa karavan sahibi olacağım için yanlış bir adım atmak istemiyorum.

Burada tavsiye edilebilecek firma isimlerinin reklam olarak algılanabileceği düşünülüyorsa eğer, özel mesaj yazarak yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
Haydar bey merhaba..
öncelikle hayırlı olsun diyorum..sizede bulaştı demek :smiley: nacizane fikrim.. öncelikle izmir dahilindeki firmaları gezerek bilgi edinebilirsiniz..ben dolphin karavana yaptırdım çokta memnunum..hayırlı olsun ..

Değerli arkadaşlar;

Tavsiyeleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Sevgili Süleyman bey

bir kaç hafta önce ege karavana uğramıştım aslında. Fakat kapalıydı. Sanırım tatile çıkmışlar.

orada yine benim gibi bilgi sahibi olmak için gelen şükrü bey ile karşılaştım.

Sevgili Es45

dün şükrü bey ile birlikte dolphin karavana gittik. ama görüşemedik. baya bir yoğunluk vardı. bugün öğleden önce tek başıma gittim ve görüştüm.

ve ne tesadüftür ki, yarın inegöl'e bir mobilya firmasının cnc router makinasının tamiri için gidiyorum. Özellikle Bursaya gitmeme gerek kalmadan imaj karavan ile görüşebilirim artık. bu raslantıya karavan yaptırmış kadar sevindim doğrusu.

Bursa da imaj karavan ile görüştükten sonra, Sakarya tarafına gidip artık bir karara varmak istiyorum. Tabi sizin tavsiyeleriniz eşliğinde. saly,erba ve başoğlu diye üç şirketle görüşeceğim.

Ama dönüşte ege karavana yine uğrayıp aklımdaki soru işaretlerini kaldırmalıyım.

Ankaraya gidecektim fakat ortak görüş Ankara firmalarının biraz amatör olduğu ve işçiliklerinin kötü oluşu. bunu baya bir kişiden duyduğumdan dolayı Ankaraya uğramayacağım.

Açıkcası maliyetten ziyade yaptıracağım karavanda sorun yaşamak istemiyorum. Bir problem ile karşılaştığım da, arkamda ciddi bir firmanın olduğunu bilmek beni oldukça rahatlatır.

Bu yüzden duyduklarım kadarı ile favori firma imaj karavan gibi görünüyor. Ama yinede görüşülecek dört firma daha var.

Cevaplarınız ve özel mesajlarınız için çok çok teşekkür ederim.

Bana yardımcı olacağını düşünüğünüz bir düşünceniz olursa paylaşırsanız sevinirim.

saygılar... sevgiler...

Haydar Bey;
ne tür bir araç hedeflediğinizden bahsetmemişsiniz ...hedef belli olursa yardımcı olamak isteyen pek çok kişi fikrini paylaşacaktır...
kalın sağlıcakla

Süleyman bey

İlginize çok teşekkür ederim.

tek başıma yaşayacağım için kapalı kasa araçların içerisine yapılan modelden düşünüyorum aslında. Sanırım kamper denilen model oluyor.

hem şehiriçi seyahatlarimde kullanabileceğim, hem dilediğimde içerisinde yaşam alanı sunabilecek pratik bir araç istiyorum.

Bir kaç araç inceledim. sizlerin psa dedikleri ducato boxer jumper modellerin 15 metreküp olanları aklıma yattı. zaten izmirde görüştüğüm bir karavan firması da aynı modelleri önermişti.

bilmiyorum sizler ne dersiniz. çok farklı araçlara yapıldığını gördüm tabiki. ama bunlar hem görüntü itibari ile güzel araçlar hemde gayet konforlu geldi bana

başka bir araç tavsiyeniz varsa mutlaka söyleyin Süleyman bey. kesinlikle dikkate alırım.

malum çıktık bir yola, elimizden geldiğince yanlış adım atmak istemiyorum.

Tekrar teşekkürler

Haydar Bey;
aracı tek kişi kullanmayı düşündüğünüzden sizin için 13 m3 te alternatif olabilir. 15m3 'e göre tek farkı aracın boyu 40cm kadar daha kısa dolayısıyla kullanımda sadece bir boy dolaplık eksiğiniz olur . Karavan da yaşam deneyimim hiç olmadığı için uzun süreli konaklama ve kullanımlarda camper ve alkovenli araç mukayesesinde sizi yanıltıcı paylaşımlarda bulunmak istemiyorum o bakımdan her iki tür araçtan örnek bulup incelemeye çalışmanızı öneririm.
Ne yazıkki Türkiye de doğrudan beğenip araç alabileceğiniz bir üretici veya tedarikçi sözkonusu değil.Yalnızca İmaj karavanda böyle bir hizmet alma olasılığınız var ancak o da herzaman için mümkün olamayabiliyor. Bu bakımdan üreticilerle görüşmeden önce uygun bir araç edinmeniz ve hedeflediğiniz aracın teknik özelliklerini ve hatta cam-tente-kalorifer sistemi-su ısıtma sistem-wc sistemi-güneş paneli i v.b ekipmanların markasından ölçülerine ve kapasitelerine kadar belirleyip değerlendirmeleriniz ona göre yapmanızda fayda var en basitinden yerli bir cam ile orjinal karavan camı arasında %50 den fazla fiyat farklılığı var ( kabaca 1000TL ye karşılık 1000€ gibi ). Edineceğiniz aracın trafiğe çıkış tarihi itibarıyla 5 yaşını doldurmuş olmasına dikkat edin aksi taktirde %136 ÖTV ile karşı karşıya kalırsınız.
Aşağıdkaki linkte yeralan iki aracıda eğer satılmadıysalar incelemenizde fayda var en azından iki firmanın üretimi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olursunuz.

Kalın sağlıcakla

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-peugeot-boxer-2010-imaj-karavan-yapimi-29000-km-de-134965204/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sahibinden-kullanilmamis-sifir-karavan-135938205/detay

Süleyman bey

uyarı ve önerileriniz için teşekkür ederim. iki günlük gezinin ardından kararımı verdim hayırlısıyla

bugün dolphin karavan ile anlaştık ve başlıyoruz. Araç olarak dolphin karavanın elinde bulunan, daha dün istanbuldan aldığı 15 metreküp pejo boxerı satın aldım. 17 metreküp araçlarda vardı fakat sizinde dediğiniz gibi ben tek başıma yaşayacağımdan 15 metreküpün daha uygun olacağını düşündüm. aracım 2008 model 97000 km'de. gayet güzel bir araç.

açıkcası dolphin karavan işçilik olarak birçok firmadan kat kat daha iyi geldi gözüme. 5-6 adet arabalarını inceledim hepsinde güzel bir işçilik var. yine aynı şekilde fiyat olarakta oldukça mantıklı fiyatlar veriyorlar. örnek vermek gerekirse başka bir firmadan aldığım fiyat ile aralarında neredeyse yeni bir karavan imalatı ücreti var. zaten kendileride bunların farkında. birde asıl ikametimin izmir olması ayrı bir avantaj.

karavanımda tamamen karavana özgü malzemeler kullanıyoruz. dometic karavan camı, kasetli tuvalet, cam kapaklı ocak evye vs. teslimatı kasım sonunda yapıcak ama olsun. zaten daha aşağı teslimat süresi veren yok.

çok sıcak bakmasalarda kendilerinden izin almak kaydı ile imalat aşamalarını buradan sizlerle paylaşıp önerilerinizi almak isterim.

herkese teşekkürler.

Gönlünüzce olmasını dilerim....Bu sayfalar da Adnan Ilgaz Bey (ADO) dolphine yaptırdığı aracın yapım aşamasını paylaşmıştı ve sanırım o araç ilk karavan dönüşümleriydi .....Hatırladığım kadarıyla Adnan Bey ortaya koyulan işten memnundu....ancak linkte yeralan detaylardaNüvit Beyin karşılaştığı sıkıntıları incelemenizi rica ediyorum en azından işe başlamadan önce önlem alsınlar çünkü bahsedilen sorunlar tamamen özensizlikten kaynaklanan sorunlar dolayısıyla önlenebilir.....

17m3 lük araç ile ilgili bilginiz varmı ilgilenmeye değerse düşünebilirim?

http://gezenbilir.com/index.php?topic=95637.40

Süleyman bey
bahsettiğiniz konuyu daha önce okumuştum. nüvit bey bi takım sıkıntılar yaşamış olabilir ama bir firmadan da, hiç şikayet olmadığını göremedim. her firmanın mutlaka yaka silken bir müşterisi oluyor heralde. ama ben sorun yaşayacağımı sanmıyorum. kendilerine karavan yaptıran veya yapım aşamasında karavanları olan bir kaç kişiyle görüştüm. genel izlenimim herkes memnun. ön yargılı olmamamak lazım diye düşünüyorum. İzmirden ümmet bey ile görüştüm, istanbuldan mehmet bey ile görüştüm. mehmet bey dört aydır yurtiçi ve yurtdışı gezisinde ama hiçbir bir problem ile karşılaşmadığını söyledi.
Benim olmazsa olmazım sorunsuz bir karavan tabi. birde baştada söylediğim gibi yaptığı işin arkasında durabilecek bir firma.

araç konusuna gelince, 17 metreküp olarak ellerinde bir araç var. fiat ducato 110 000 km. gerçekten güzel bir araç fakat onunlada araştırma safhasında tanıştığım şükrü bey ilgileniyor. sanırım alıcak aracı ama almaz ise bilgisini veririm size. 15 metreküp olarak klimalı bir ducato var . yanlış hatırlamıyorsam 138000 kilometredeydi. fakat bilmeniz gereken araçları müşterileri için tutuyorlar. yani kendilerine yaptırmayacaksanız satmıyorlar.

Haydar Bey;
bilgi için teşekkür ederim,uygun bir zamanda firmayı ziyaret etmek lazım kendi bünyelerinde boş araç bulundurmakla son derece akıllıca bir yol izliyorlar. Firmanın ortaya koyduğu ürünlerin fiyat ve kalite kıyaslaması olarak kötü olduğunu bende düşünmüyorum şeytan detaylarda gizli olunca biraz daha özenli olmaları lazım....
kalın sağlıcakla

carpediem69' Alıntı:
Gönlünüzce olmasını dilerim....Bu sayfalar da Adnan Ilgaz Bey (ADO) dolphine yaptırdığı aracın yapım aşamasını paylaşmıştı ve sanırım o araç ilk karavan dönüşümleriydi .....Hatırladığım kadarıyla Adnan Bey ortaya koyulan işten memnundu....ancak linkte yeralan detaylardaNüvit Beyin karşılaştığı sıkıntıları incelemenizi rica ediyorum en azından işe başlamadan önce önlem alsınlar çünkü bahsedilen sorunlar tamamen özensizlikten kaynaklanan sorunlar dolayısıyla önlenebilir.....

17m3 lük araç ile ilgili bilginiz varmı ilgilenmeye değerse düşünebilirim?

http://gezenbilir.com/index.php?topic=95637.40
İyi oldumu Allahtan Kötü oldumu kuldan bilmek bana göre çok yanlış..hangi firma olursa olsun konseptleri belli olduğu sürece hataların firmadan mı ?? yoksa .. talep edendenmi kaynaklandığı göz önüne alınması gerektiğine inanıyorum.. ve dikkat ettimde şuana kadar bahsi gecen firma cevap hakkı doğmasına rağmen hiç bir cvp vermemiş..ya yoğun olduklarından dolayı takip etmiyorlar yada bizlere olan saygılarından sessiz kalıyorlar..alış ve veriş çok başka birşey..sevgiyle kalın..

es45' Alıntı:
İyi oldumu Allahtan Kötü oldumu kuldan bilmek bana göre çok yanlış..hangi firma olursa olsun konseptleri belli olduğu sürece hataların firmadan mı ?? yoksa .. talep edendenmi kaynaklandığı göz önüne alınması gerektiğine inanıyorum.. ve dikkat ettimde şuana kadar bahsi gecen firma cevap hakkı doğmasına rağmen hiç bir cvp vermemiş..ya yoğun olduklarından dolayı takip etmiyorlar yada bizlere olan saygılarından sessiz kalıyorlar..alış ve veriş çok başka birşey..sevgiyle kalın..

ne yazıkki hiç bir fima yetkilisi sitedeki paylaşımları lehlerinede alehlerinede olsa doğru yönetmek için bir çaba harcamıyorlar hep "bizi bilen zaten bilir "havasındalar. Emin olun iyininde kötününde sebebi kulun kendisi.....
kalın sağlıcakla

Haydar Bey,
Araç yerleşim planı ve kullanacağınız ekipmanlarla ilgili karar verdinizmi?

Merhaba Süleyman bey

uzun süredir şehir dışındaydım. bir ara mesajınızı gördüm ama tam olarak bilgim olmadığı için cevap veremedim.

size cevap verebilmek için sözleşmeye bakmam gerekti. enteresan ama gerçekten neler kullanacığımızı bilmiyordum. bildiğim sadece klima karavan camı vs. ama teknik olarak hakim değilim. listeye göre ekipman şunlar

klima dometic b2200
camlar dometic seitz s4 110 x 55
arka camlar 2 adet dometic seitz 50X30
heki giriş 70X50 yatak üstü 40 X 40 tuvalet 25 x 25
tuvalet dometic 3110 kasetli
tente fiyamma f45
ocak evye smev 2 li cam kapaklı
webasto s2000
neta g28 uydu
samsung 22" full hd televizyon
jvc double 7" multimedya navigasyon
elektrikli kayar basamak
solara 450 watt güneş paneli polikristal
cotek 3000 watt tam sinüs inverter
300 amper optima agm akü
12-14-220 volt waeco 150 df buzdolabı ayrıca 25 litre ezetil dondurucu
truma boiler B 10
hidrolik liftli motosiklet taşıyıcı
gps kontrollü alarm sistemi + uzaktan kontrol
gaz alarm sistemi
dört noktadan kamera ve sürekli kayıt
havalı süspansiyon ve ayarlanabilir araç yüksekliği
araç içi ön deşport klima

ekipman olarak bunlar olucak. zaten geri kalanı bilindik şeyler. şehir dışına servise gittiğimizde bazen fabrikalarda bazen üçüncü sınıf pansiyonlarda kalmış biri olarak biraz lüks olucağının farkındayım. aslını isterseniz bunların ne kadarını kullanacağımı da bilmiyorum. ama yaş oldu 60 bu saatten sonra çok bir beklentim yok hayattan. yarı yolda bırakmak istemediğim bazı dostlarım için işime devam ediyorum. bu yıl sonu ile bırakıyorum ve ömrüm izin verdiği kadar kara yolu ile gidilebilecek her yeri gezmek istiyorum. o yüzden elimden geldği kadar hiçbirşeyden kaçmadım

yerleşim planı olarak tek kişi yaşayacağım için planı tamamen suat beye bıraktım. bana bir yatacak yer olsun da nasıl yaparlarsa yapsınlar yeter dedim ama bir öneriniz olursa sonuna kadar açığım. çünkü henüz karavana başlanmadı.

yardımlarınız ve önerileriniz için ayrıca teşşekür ederim. birde sakıncası yoksa telefon numaranızı mail adresime atarsanız anlık olarak birçok konuda size danışmak isterim.

mail adresim heliacik@hotmail.com

görüşmek üzere

heliacik' Alıntı:
Merhaba Süleyman bey

uzun süredir şehir dışındaydım. bir ara mesajınızı gördüm ama tam olarak bilgim olmadığı için cevap veremedim.

size cevap verebilmek için sözleşmeye bakmam gerekti. enteresan ama gerçekten neler kullanacığımızı bilmiyordum. bildiğim sadece klima karavan camı vs. ama teknik olarak hakim değilim. listeye göre ekipman şunlar

klima dometic b2200
camlar dometic seitz s4 110 x 55
arka camlar 2 adet dometic seitz 50X30
heki giriş 70X50 yatak üstü 40 X 40 tuvalet 25 x 25
tuvalet dometic 3110 kasetli
tente fiyamma f45
ocak evye smev 2 li cam kapaklı
webasto s2000
neta g28 uydu
samsung 22" full hd televizyon
jvc double 7" multimedya navigasyon
elektrikli kayar basamak
solara 450 watt güneş paneli polikristal
cotek 3000 watt tam sinüs inverter
300 amper optima agm akü
12-14-220 volt waeco 150 df buzdolabı ayrıca 25 litre ezetil dondurucu
truma boiler B 10
hidrolik liftli motosiklet taşıyıcı
gps kontrollü alarm sistemi + uzaktan kontrol
gaz alarm sistemi
dört noktadan kamera ve sürekli kayıt
havalı süspansiyon ve ayarlanabilir araç yüksekliği
araç içi ön deşport klima

ekipman olarak bunlar olucak. zaten geri kalanı bilindik şeyler. şehir dışına servise gittiğimizde bazen fabrikalarda bazen üçüncü sınıf pansiyonlarda kalmış biri olarak biraz lüks olucağının farkındayım. aslını isterseniz bunların ne kadarını kullanacağımı da bilmiyorum. ama yaş oldu 60 bu saatten sonra çok bir beklentim yok hayattan. yarı yolda bırakmak istemediğim bazı dostlarım için işime devam ediyorum. bu yıl sonu ile bırakıyorum ve ömrüm izin verdiği kadar kara yolu ile gidilebilecek her yeri gezmek istiyorum. o yüzden elimden geldği kadar hiçbirşeyden kaçmadım

yerleşim planı olarak tek kişi yaşayacağım için planı tamamen suat beye bıraktım. bana bir yatacak yer olsun da nasıl yaparlarsa yapsınlar yeter dedim ama bir öneriniz olursa sonuna kadar açığım. çünkü henüz karavana başlanmadı.

yardımlarınız ve önerileriniz için ayrıca teşşekür ederim. birde sakıncası yoksa telefon numaranızı mail adresime atarsanız anlık olarak birçok konuda size danışmak isterim.

mail adresim heliacik@hotmail.com

görüşmek üzere
Hayırlı uğurlu olsun..umarım gönlünüze ve ihtiyaclarınıza göre bir arac sahibi olursunuz..kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri