Fikirleriniz benim için önemli...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beyaz24kartal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,832

beyaz24kartal

Ana Kamp
Forumdaki paylaşımlarınız inceledim ve sizin kararınız benim için önemli.
20,000 tl param var. 21 deseniz yok:(((

Öğretmenim yaz tatilinde hafta sonları piknikler - yayla köy gezileri yani mini ofroad patika diyelim.
Şehir içindede otomobil konforu uzun yolumda oluyor.
Şu modelde şu aracı alın hocam sıkıntı yaşamazsınız diyebileceğiniz bir SUV arıyorum.
Kime sorsam toros al diyor diyenlere kapak olacak :smiley:))
Bu arada aylık gelirim 2.000 tl.

yani yakıt ve yedek parça bakım masraflarıda önemli benim için:(

Etiketler
Ynt: Fikirleriniz benim için önemli...

abi bence toros ucuz ve sağlam arabadır ama adamı çok yorar.
dizel dacia logan
yada daihatsu / terios jeep bakabilirsiniz
bildiğim kadarı ile sağlam ve ekonomik araçlar diye biliyorum

cj hayranı olan biri olarak yakıtıa gozonunde bulunduracaksan87 model uzeri bir landrover alın dizel 2.5 arkasınada bir cekme karavan dusunurseniz bizde var onu verebiliriz.yada tavan ustu cadır da aldınızmı mukemmel olur,ha biraz konforumda olsun derseniz bir cj8 alacaksınız. biraz luks olsungrand havasıda olsun derseniz
toyota fj80
kare kasa cherokee
ford edilbouer veya explorer
toyota 4xrunner(2.4 u ne bakmayın en ıyısı 3.0 olanıdır.
suv alırken uzun yoldada kullanacagım dıyorsunuz yakıt on planda olacaksa on defransıyellerın mutlaka ayrılan modellerıne bakın yakıt tasarrufu ıcın
gonlunuze gore bır arac alırsınız umıd ederım.
ucuz olsun sırf tatılde kullanıyım dersenız bizde bende birde willys var dizel ısuzu motorlu karavanla beraber cok uygun verebilirm .
selamlar

Sayın hocam,
Aylık gelirinizin 2000 TL olduğundan bahsetmiş ve biriktirebildiğiniz miktarın 20 bin olduğunu söylemişsiniz.
Bu birikimle alacağınız araç SUV tarzında olacaksa en az 8-10 yaşında olacaktır. Öyle ya da böyle bu yaşta ve tarzda araçlar hangi marka olursa olsun, sıfır km günümüz araçlarına göre daha sık bakıma gereksinim duyarlar. Yaş ve km itibarıyla doğal olarak değişme zamanı gelen, arıza yapan parçalar olur. Bu nedenle bu birikimle size o yaşta bir SUV araç önermem. Bu öneriyi tamamen objektif olmaya çalışarak yapıyorum.
Bence mümkün olduğunca yüksek yaşta 2. el bir D. Logan sizin için uygun araçtır. Peşin para ve iyi pazarlıkla dizel Logan MCV bile düşürebilirsiniz diye düşünüyorum. İyi araştırmak lazım. Parçası ucuz, motoru güvenilir, yakıtı az ve sizi köye-pikniğe taşıyacaktır.
Saygılarımla

Hocam sanırım cevap veren arkadaşlar sorduklarınızı çok iyi okumamışlar:smiley: Ben sizin yerinizde olsam 98-99 model honda crv yada freelander alırdım.lpg li ve 1,6 motor.hem arazide dediğiniz gibi hafif off road hem şehir içinde pratik hem 2. eli var satmak istediğinizde hemde temizini almanız şartı ile 2008-2010 model araçlardan sağlam ve mukavemetli.

arkadaşım bencede alınacak en iyi araç honda crv.Hem hafif arazide gidersin hemde otomobil kadar rahat.Ben freelander da kullandım ama kimseye tavsiye etmiyorum.Şimdi crv var çok daha iyi freelanderdan.freelander bakım isteyen daha nazik ve kondorsuz bir araç.

outlaw06' Alıntı:
Hocam sanırım cevap veren arkadaşlar sorduklarınızı çok iyi okumamışlar:smiley: Ben sizin yerinizde olsam 98-99 model honda crv yada freelander alırdım.lpg li ve 1,6 motor.hem arazide dediğiniz gibi hafif off road hem şehir içinde pratik hem 2. eli var satmak istediğinizde hemde temizini almanız şartı ile 2008-2010 model araçlardan sağlam ve mukavemetli.

Bende bu iki araç arasında kaldım. Hondamı Frelandermı.?
her ikisininde + ları ve - lerini sıralayacak olursak hangi kefe ağır basar sizce:?

gokhan12101982' Alıntı:
arkadaşım bencede alınacak en iyi araç honda crv.Hem hafif arazide gidersin hemde otomobil kadar rahat.Ben freelander da kullandım ama kimseye tavsiye etmiyorum.Şimdi crv var çok daha iyi freelanderdan.freelander bakım isteyen daha nazik ve kondorsuz bir araç.
Her ikisinide kullana biri olarak neden honda Gökhan bey?
Freelanderda daha yakışılı gibi sanki. Ama sizin tecrübeleriniz nelerdir?

Hocam daha önce 1999 1.8 freelandermız vardı bu aracların ustasını buldunuzmu sırtınız yere gelmez parça konusundada ben konyada oturduğum için ankara ostimden çok rahat buluyordum ve zaten belli bir süre sonra arkadaş oluyorsunuz parçacılarla tabi ilk parçalarda belli kazıklar yedikten sonra şuan 2001 td4ümüz var evin 2. aracı ve gayet memnunuz size tavsiyem temiz ve bakımlı bir araç alın aman 3-5 aşşaya alıp birsürü masraf etmek zorunda kalmayın.biz şuan 2004 kasaile değiştirmeyi düşünüyoruz anlıyacağınız alışkanlık yapıyor lrler:smiley:sorunuz olursa elimden geldiği kadar yardım etmek isterim.

(LR)ci' Alıntı:
Hocam daha önce 1999 1.8 freelandermız vardı bu aracların ustasını buldunuzmu sırtınız yere gelmez parça konusundada ben konyada oturduğum için ankara ostimden çok rahat buluyordum ve zaten belli bir süre sonra arkadaş oluyorsunuz parçacılarla tabi ilk parçalarda belli kazıklar yedikten sonra şuan 2001 td4ümüz var evin 2. aracı ve gayet memnunuz size tavsiyem temiz ve bakımlı bir araç alın aman 3-5 aşşaya alıp birsürü masraf etmek zorunda kalmayın.biz şuan 2004 kasaile değiştirmeyi düşünüyoruz anlıyacağınız alışkanlık yapıyor lrler:smiley:sorunuz olursa elimden geldiği kadar yardım etmek isterim.

İşte sıkıntı bu noktada başlıyor. Bende ünyedeyim/ORDU burada ne usta var nede parça. Geçen sanayideki ustalarla sohbetteyken 94 şahinim varda hepsi tanırlar.:smiley:))
Hocam buraların sanayisine ve bize güvenip sakın land alma dediler. Honda için sıkıntısız diyorlar genelde.
Ama landde çok hoş duruyor ve kabul etmek lazım bi karizması var yani....
İlginiz için çok sağolun.

(LR)ci' Alıntı:

Arkadaş güzel açıklamış aslında.Bu araçların sorunu parçacı ve tamircilerle arkadaş olmanız.Haftada 2 kez ziyaret etmeniz.En azından benim ki öyleydi.Freelanderım 130000 kmde bile değildi sanayiden çıkamadım.İmmo başlı başına sorundu kilitledi.Küçük bir şehirdeyseniz hele insanı suv dan soğutuyor.Bende zamanında dinlemedim sizin gibi çok hoş göründü gözüme 4-5 milyar harcadım sırf binmek için ama bitmedi arkadaş sorunları.Freelander ın tip çok güzel ama dışı sizi içi beni yaktı.Bence vazgeçin.Honda hem daha seri parça ve usta konusunda sorun yaşamayacağınız bir araç.alım satımı kolay.Arıza çıkarma ihtimalki düşük.Karar sizin ben dinlemedim öğrendim.Siz dinleyin öğrenmeyin.

Bakın araç insanın içine işlediyse o iş bitmiştir o arabayı almasada bir ömür acaba alsaydım ne olurdu der çünkü günlük hayatta arabayı sürekli kullanırız ve hep aklımızda içimizdeki araba vardır şimdi arkadaş bir freelander almış evet sıkıntı yaşamış doğrudur bizde yaşadık 1.8lrler biraz skıntılıydı zaten bunu herkes kabul ediyor ama emin olun 20 bine alıpda binilebilecek en baba arabadır bunun aksinide kimse idda edemez şuan 2001 2.0td4ümüz var demiştim aldığımız gün babamla sanayiye gittik genelde babam parçacılardan sipariş verir ben parçayı alıp yaptırırım aracı ankaradan almıştık babam biraz bakımsız dedi dediği gibide cıktı motor süperdi ama diğer aksam biraz bakımsız kalmış turbosuydu,enjektörleriydi,bütün yağları deri döşemeleri(direksiyon ve vitez topuzu artı yıpranan yerler) ve tavan döşemesi dahil herşeyini yeniledik bunların çoğunu babam titiz olduğundan mecburen yaptırdık.Evet toplam 6 bin tl para harcadık ve düşünün ki bu araç alındığındada yürüyordu demem o ki siz aracı böyle bakımlı alın bakalım sorun çıkarıcakmı heleki 2.0 td4 araçların hem motoru hem şanzumanı sıkıntı yaşatmaz şimdi bi kaç kişi cıkıp şanzuman sorunu yaşadık diyecek bende şayit oldum adam arabayı almış 150 bindeyken şanzuman patladı diye konyada servise gelmiş açtılar yanımda şanzumandan yağ diye öyle birşey cıktı ki zift gibi bi şeydi adam bile utandı sen araca bakmaz isen istediğiniz araç olsun sizi rezil eder.

(LR)ci' Alıntı:
Bakın araç insanın içine işlediyse o iş bitmiştir o arabayı almasada bir ömür acaba alsaydım ne olurdu der çünkü günlük hayatta arabayı sürekli kullanırız ve hep aklımızda içimizdeki araba vardır
Bu konuda yerden göğe kadar haklısın arkadaşım.Ben bu aracı alıp denememiş olsaydım hep içimde kalacaktı.Denedim merkımı aldım.
Bendeki 1.8 motorlu idi ama benim sıkıntım motordan değildi.Elektrik aksamı immoblizer kapı kilitleri ...vb idi.Motoru alır almaz yaptırmıştım zaten.Belki dizel TD4 lerde sıkıntılar az olabi,lir.Ama ortak bi noktada buluşuyoruz sonunda.Aracı alınca dizelde olsa benzinlide olsa birkaç milyar harcamamız gerekiyor o bir gerçek.Şimdi gelelim arkadaşın durumuna.Diyorki 20.000 TL param var.O paraya TD4 Zor alır.Ancak Benzinli alır ve motor sorunlu olacaktır büyük ihtimalle.Bu araçları 2. araç olarak alıp binmek olabilir ancak tek araç olacaksa freelander bence olmaz.(deneyerek öğrendim. başkaları deneyerek öğrensin istemem)

Ben başka bir arkadaşada yazmıştım oda freelander alıcam diyordu yine söylüyorum 1999 model bir 1.8 araçtan bahsediyoruz 13 yaşında ve biz kullanalı 2 sene oldu ki o zaman daha gençti ve şuan daha yaşlı ben asla 1.8 tavsiye etmiyorum lakin biraz daha para biriktirebilirse td4 tavsiye ederim bu arada bizde anahtarı kaybetmiştik imbo komple değişti ve cascodan karşıladık 750 tl tutmuştu anahtarcı ustam 10 numaraydı konyada kerim abi adam işinin ehliydi ve yaklaşık 6 ay oldu hağla tık yok imboyu herkes yapamaz senin şanssızlığın hep yanlış ustalara denk gelmek olmuş bence.Yoksa araçlar piyasadaki çoğu araca göre kaliteli benim şahsi görüşüm.Bu arada bir anektot daha aktarayım babamın sürekli kullandığı 2011 model dizel triptronk reno fluence var ve bu aracı sıfırdan beri babamda babamın direk söylediğini aktarıyorum Freelanderdan aldığım zevki fluenceden alamıyorum diyor bu fluence 50 bin tl lik araba ama yinede 30-35 binlik freelanderın zevkini vermiyor yorum sizin.

(LR)ci' Alıntı:
Ben başka bir arkadaşada yazmıştım oda freelander alıcam diyordu yine söylüyorum 1999 model bir 1.8 araçtan bahsediyoruz 13 yaşında ve biz kullanalı 2 sene oldu ki o zaman daha gençti ve şuan daha yaşlı ben asla 1.8 tavsiye etmiyorum lakin biraz daha para biriktirebilirse td4 tavsiye ederim bu arada bizde anahtarı kaybetmiştik imbo komple değişti ve cascodan karşıladık 750 tl tutmuştu anahtarcı ustam 10 numaraydı konyada kerim abi adam işinin ehliydi ve yaklaşık 6 ay oldu hağla tık yok imboyu herkes yapamaz senin şanssızlığın hep yanlış ustalara denk gelmek olmuş bence.Yoksa araçlar piyasadaki çoğu araca göre kaliteli benim şahsi görüşüm.Bu arada bir anektot daha aktarayım babamın sürekli kullandığı 2011 model dizel triptronk reno fluence var ve bu aracı sıfırdan beri babamda babamın direk söylediğini aktarıyorum Freelanderdan aldığım zevki fluenceden alamıyorum diyor bu fluence 50 bin tl lik araba ama yinede 30-35 binlik freelanderın zevkini vermiyor yorum sizin.
Sn LR ci size katıldığım noktalar var ama en çok birleştiğimiz nokta şu ve ısrarla söylüyorum; 50-60 bin tl verip fluance, honda,opel vs vs vs alacağıma aynı teknik özellikleri daha kaliteli bir şekilde sunan 10-12 yaşında jeep e binerim.İster cherokee olsun, ister x5,ister mercedes ml ister honda ister LR ister nissan vs vs.Hem kışın millet sağa sola kayarken rahatça devam et, hem çoluk çocuğunla dağ bayır doğada gez, hem güven veriyor hem şehir içinde suv vs yapısı olduğundan rahat.İnanın 2 tonluk x5 den aldığım keyfi sedan/hatcback araçlardan almıyorum. Bu arada son 8-9 yılda 56 araç değiştirdiğimi de ekleyeyim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.