FICC (Uluslararası Kamp Karavan Federasyonu) Türkiye Rallisi 1973

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,709

atiladi

Zirve
Yer
İstanbul
Herkes gider mersine biz gideriz tersine, 1973 yılında kilyosdaki karavan kampına bakarmısınız, birisi anlatsa temel fıksası gibi güler geçeriz ama fotoğrafla ispatlanmış...

KARAVAN KENT.jpg

Etiketler
Ynt: FICC (Uluslararası Kamp Karavan Federasyonu) Türkiye Rallisi 1973

Bundan 15- 20 yıl öncesine kadar istanbulun bir cok yerinde karavan ve çadır kampingler mevcuttu hatta benim oturduğum avcılar sahilinde bile çadır ve karavan kampingler vardı. malesef şimdi istanbul çevresinde 1-2 yer dışında kamping yerleri kalmadı...

Bende avcılarda oturuyorum, 1980'lerde Balaban kampingde ne güzel günlerimiz geçti...

Bu fotografi daha buyuk gondermeniz mumkun mu acaba? Cok begendim. Tesekkurler.

Gerçekten inanılır gibi değil :smiley:
Bu fotoğrafın ne olduğunu da merak ettim aslında (gazete, poster, dergi...)
Bir de merak ettiğim birşey var. Acaba 20 yıldan daha eski karavancı abilerimiz bir yorum yaparsa çok güzel olur.
Acaba neden 70'li yıllarda kamp- karavan kültürü bu kadar benimsenmişken şimdilerde bu kadar tercih edilmiyor.
Yani tamam 80'li yılların ortalarına kadar ekonomik ve siyasi olarak pek parlak yıllarımız değildi. Ama imkan olarak o yıllara göre çok daha rahatız aslında.
Acaba eskiden devre mülk yada yazlık gibi bir anlayış daha azdı da o yüzden mi tatiller kamplarda geçiriliyordu. 80'li yıllardan sonra yazlık ve devre mülk anlayışına ek olarak Rahmetli Özal ile birlikte "Turizm" kavramının altyapısı olan "herşey dahil oteller" ile birlikte mi tatil anlayışımız değişti???
1980 yılında henüz doğmuş olan bendenizi ve merak eden herkesi birileri lütfen bu konularda aydınlatabilir mi??
Karavancı yada karavancılığa adım atmak isteyen potansiyel karavancı dostlarımızın birçok sıkıntısı var. Ama bu sıkıntılar acaba eskiden de var mıydı?
Yukarıdaki fotoğrafı okuduğumda birçok karavanın motokaravan değil, çekme karavan olduğunu görüyoruz. Acaba o zamanlar da mı 750 Kg altındaki çekme karavanlar motokaravanlara nazaran bürokratik anlamda edinmesi daha kolay araçlardı?
Merak ettiğim bu konular eğer bu topiğin konusunu aşar derseniz bunu yeni bir topik açarak da tartışabiliriz. Belki de birşeyleri geliştirmek sorunun nereden kaynaklandığını öğrenmekle daha kolay olacaktır.

Gerçekten çok güzel bir foto kamping çok düzenli ve temiz görünüyor o kadar kalabalığa rağmen hiç bunaltıcı değil paylaşım için teşekkürler.

Sevgili arkadaşlar,

Bu fotoğraf 1973 yılında Türkiye'de gerçekleşen FICC (Uluslararası Kamp Karavan Federasyonu) Rallisine ait.

O yıl organizasyon İstanbul Kilyosta yapılıyor ve özellikle Avrupadan yüzlece karavancı ülkemize geliyor.

Liste : http://www.camping-croatia.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=39&Itemid=84

Türkiye'deki 2. organizasyon 2006 ylında İzmir Gümüldür'de gerçekleşti.

Fotoğrafa esas olan afiş bir ara gittigidiyor'da satılıktı.

Selamlar,

Doğan Böncü

Bilgi ve yorum paylaşan herkese teşekkürler.
Bu demek oluyor ki merak edilecek birşey yok. Yani o yıllarda da Türkiye'de bu kadar çok karavancı yoktu...
Bunların çoğu FICC Ralli'si kapsamında Türkiye'ye gelen karavanlar yani :(
Bir an için o dönemi hayal etmiştim, neden tekrar olmasın ki demiştim. Ama hala neden olmasın ki :smiley:
Tekrar teşekkürler

herkeze merhaba.
biz türk insanı o macera ruhunu yitirmişiz artık birileri en azından böyle istediği içindir belki.
hani nerede o çadırlarda geçirdiğimiz tatil günleri.insanlarda bir bıtkınlık oluşmuş.insanlar birbirine yabancı olmuş.karavanda ve çadırda yaşamayı küçüklük görmüş.çevremdeki arkadaşlarıma gelin 5000 tl ye hazır karavanlar var hep beraber takılırız dediğimde millete kendimizimi güldüreceğiz.gideriz bir beş yıldızlı otele her şey dahilde havuzda takılırız cevabını alır olduk artık.gelin bir orman gezisi yapalım dediğimde ne işimiz var ormanda gidelim alışveriş merkezine bir iki insan görelim.sanki hiç insan görmemişiz gibi veya kahve köşelerinde ömür tüketelim.
yok yok o ruh yok olmuş.birileri birilerine örnek olup bazı şeyleri tetiklemesi lazım.memleketimizde formula yarışları bile ne hale geldi .avrupa yüzme yarışlarını birkaç yıl önce televizyonlardan izleyeniniz oldumu bilmem benim gördüğüm şu oldu türkiyede yapılan şampiyonada bir tek izleyici bile yoktu .ne hale geldiğimizi veya getirildiğimizi düşünün artık.ülkemin tarfik şubesi bile karavanlarla ilgili yapılması gereken hukuki konulardan bile habersiz.ülkemin insanları tatil dediğinde istanbuldan kalkıp herşey dahil yazan antalyadaki bir otele gidip hiç antalya yı görmeden otelin sınırları içerisinde denize bile tuzlu olduğu için otelin havuzunu tatili boyunca tercih eden içtiği beleş biranın kendisini mayhoş bir hale getirmesine bile aldırış etmeden ne içersem kardır mantığıyla düşünen ülkem insanı ne anlasın ne yapsın karavanı.
bizler bizim gibiler metal tanelerini mıknatısın topladığı bigi bu sitenin bize vermiş olduğu imkan sayesinde kenetlenelim sorunlarımıza ortaklaşa çareler arayalım.birlik olup sesimizi birilerine duyuralım ki bizler bu ülkede yaşayan vatandaşlar olarak devletimizden hizmet isteyelim ne kadar çok ses çıkarsa o kadar duyuluruz. yoksa hepimiz bireysel olarak derdimize çağreler ararsak kimse sessiz çoğunluğu kaale almaz.saygılar.

Sayın hudev yazdıklarınıza aynen katılıyorum

karavan tatilleri her zaman ilgimi çekmiştir ve beni heyecenlendırmıştır. içimdeki maceracı ve özgür adam bu sayede ülkeyi, doğayı, çevreyi daha iyi tanıyabilme ve keyf alabilme imkanına sahiptir. ama maalesef ülkemizde karavancılık algı olarak alt kademe insanların, parası otelde kalmaya yetmeyecek kişilerin tatil seçeneği gibi algılanıyor. sanki mecburiyetten karavanla tatil yapıyorlar gibi. koyun sürüsü pisikolojisi.. oysa bu gezi ve tatil seçeneği tam aksine ayrı bir kültürdür.

ülkemizde tatilden kasıt ege veya akdeniz sahillerinde, mutlaka temmuz veya ağustos ta, tercihen ismi bilinen otel veya tatil köylerinde , parası baştan peşinen ödendiği halde sanki bedavaymış gibi yeme içme işi olarak görülüyor. insanlar gittikleri turizm merkezlerinde , gezip dolaşabilecekleri harika doğal ve tarihi mekanları ,koyları, plajları, dağları, ormanları, nehirleri, gölleri , bulundukları tatil beldesindeki ilginç veya meşhur restoranları, barları, cafeleri göremeden, o tatil beldesinin ruhunu hissedemeden, bir hafta boyunca otelden dışarıya adımını atmadan geri dönüyor. döndüklerinde soruyorlar, ne yaptın? tatil.

oysa karavan ile yollara düşmüşseniz artık otelinizin hem müdürü, hem şoförü, hem aşçısı, hem teknik servisi, hem animatörü yani aslınla kendi tatilinizin patronu olmuşsunuzdur. istediğiniz yere istediğiniz zaman gidebilir, istediğiniz kadar kalabilirsiniz. istediğiniz müziği dinleyip istediğiniz kitaba dalabilrsiniz. gezip görmeyi istediğiniz yerlerde otel olmasa bile bu sizin sorununuz olmayacak.

işte bu yüzden karavan gezilerini ve tatillerini çok seviyorum. haa, kaç kez karavanla tatile çıktın derseniz : hiç. çünkü bu tatillere çıkmak için iyi bir arazi aracı, konforlu ve güvenli bir çekme karavan, aynı ekipmana sahip kafa dengi arkadaşlar, bizi memnun edebilecek altyapıya sahip kamplar ve zaman olması gerek. yani aslında karavan tatilleri zannedildiği gibi parası otelde kalmaya yetmeyenlerin seçtikleri bir yöntem değil.

bence bu kültürü edinmiş insanların, turizm yatırımcılarının ve turizm bakanlığının ortak çalışmaları ile bu tatil seçeneği ülkemizde de popüler olup hak ettiği yere gelmelidir ki insanlar gerçekten tatil yapabilsinler.

Sayın Çağla mıdık tam dediğiniz gibi bu iş ne zengin tatili ne fakir tatili bu sadece bir tutku bir özgürlük yaşam şekli bir abimiz bir görüşmemizde ailemize ait 4 adet yazlığımız var 2 tanesi denize sıfır ve yazlıklar en gelişmiş mekanlarda ve 8 senedir ben yazlığa gitmedim dedi artık gerisini varın siz düşünün.
Bu arada sizi aramızda sıkca görmek isteriz.

yaklasık 30 yılda bir arpa boyu yol gidemediğimiz hatta geriye gittiğimiz mevzulardan biriside buymus demekki.
keske o yıllardaki ruhu tekrar yakalayabilseydik demeden duramıyor kalbim.

"karavan ile yollara düşmüşseniz artık otelinizin hem müdürü, hem şoförü, hem aşçısı, hem teknik servisi, hem animatörü yani aslınla kendi tatilinizin patronu olmuşsunuzdur." chala arkadaşımızın bu yorumunu çok beğendim. Otellerde kalıp dört duvar arasında kalmak veya "en azından sıkıldığınızda" yer değiştirebileceğinizi bilerek tatil yapmak... Kesinlikle özgürlükten yanayım. 8)

Öncelikle herkese iyi günler bu benim ilk yazım, tesadüfen sormuş olduğunuz soruya cevap vermek ihtiyacı hissettim, 1973 Yılında İstanbul' daki Bu Karavan Kampı "Türkiye Kamp ve karavan Derneği'nin" düzenlemiş olduğu FICC Rallysinden dolayı biliyorum hey gidi günler hey

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR