FICC (Uluslararası Kamp Karavan Federasyonu) Türkiye Rallisi 1973

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,710
Ynt: FICC (Uluslararası Kamp Karavan Federasyonu) Türkiye Rallisi 1973

ankirali' Alıntı:
"karavan ile yollara düşmüşseniz artık otelinizin hem müdürü, hem şoförü, hem aşçısı, hem teknik servisi, hem animatörü yani aslınla kendi tatilinizin patronu olmuşsunuzdur." chala arkadaşımızın bu yorumunu çok beğendim. Otellerde kalıp dört duvar arasında kalmak veya "en azından sıkıldığınızda" yer değiştirebileceğinizi bilerek tatil yapmak... Kesinlikle özgürlükten yanayım. 8)

yaybek' Alıntı:
Sayın Çağla mıdık tam dediğiniz gibi bu iş ne zengin tatili ne fakir tatili bu sadece bir tutku bir özgürlük yaşam şekli bir abimiz bir görüşmemizde ailemize ait 4 adet yazlığımız var 2 tanesi denize sıfır ve yazlıklar en gelişmiş mekanlarda ve 8 senedir ben yazlığa gitmedim dedi artık gerisini varın siz düşünün.
Bu arada sizi aramızda sıkca görmek isteriz.

aynı düşünceleri paylaşmak çok güzel, çok teşekkür ederim.

Etiketler

chala' Alıntı:
karavan tatilleri her zaman ilgimi çekmiştir ve beni heyecenlendırmıştır. içimdeki maceracı ve özgür adam bu sayede ülkeyi, doğayı, çevreyi daha iyi tanıyabilme ve keyf alabilme imkanına sahiptir. ama maalesef ülkemizde karavancılık algı olarak alt kademe insanların, parası otelde kalmaya yetmeyecek kişilerin tatil seçeneği gibi algılanıyor. sanki mecburiyetten karavanla tatil yapıyorlar gibi. koyun sürüsü pisikolojisi.. oysa bu gezi ve tatil seçeneği tam aksine ayrı bir kültürdür.

ülkemizde tatilden kasıt ege veya akdeniz sahillerinde, mutlaka temmuz veya ağustos ta, tercihen ismi bilinen otel veya tatil köylerinde , parası baştan peşinen ödendiği halde sanki bedavaymış gibi yeme içme işi olarak görülüyor. insanlar gittikleri turizm merkezlerinde , gezip dolaşabilecekleri harika doğal ve tarihi mekanları ,koyları, plajları, dağları, ormanları, nehirleri, gölleri , bulundukları tatil beldesindeki ilginç veya meşhur restoranları, barları, cafeleri göremeden, o tatil beldesinin ruhunu hissedemeden, bir hafta boyunca otelden dışarıya adımını atmadan geri dönüyor. döndüklerinde soruyorlar, ne yaptın? tatil.

oysa karavan ile yollara düşmüşseniz artık otelinizin hem müdürü, hem şoförü, hem aşçısı, hem teknik servisi, hem animatörü yani aslınla kendi tatilinizin patronu olmuşsunuzdur. istediğiniz yere istediğiniz zaman gidebilir, istediğiniz kadar kalabilirsiniz. istediğiniz müziği dinleyip istediğiniz kitaba dalabilrsiniz. gezip görmeyi istediğiniz yerlerde otel olmasa bile bu sizin sorununuz olmayacak.

işte bu yüzden karavan gezilerini ve tatillerini çok seviyorum. haa, kaç kez karavanla tatile çıktın derseniz : hiç. çünkü bu tatillere çıkmak için iyi bir arazi aracı, konforlu ve güvenli bir çekme karavan, aynı ekipmana sahip kafa dengi arkadaşlar, bizi memnun edebilecek altyapıya sahip kamplar ve zaman olması gerek. yani aslında karavan tatilleri zannedildiği gibi parası otelde kalmaya yetmeyenlerin seçtikleri bir yöntem değil.

bence bu kültürü edinmiş insanların, turizm yatırımcılarının ve turizm bakanlığının ortak çalışmaları ile bu tatil seçeneği ülkemizde de popüler olup hak ettiği yere gelmelidir ki insanlar gerçekten tatil yapabilsinler.
Tebrikler çok güzel....

alıntıdaki düşünceler %100 doğru tamamen katılıyorum

Burada tatil anlayışının yanında kamp alanlarının ranta açılmasını da konuşmak lazım diye düşünüyorum. Sonuçta kamp yapılan alanlar genellikle doğanın güzel olduğu, nispeten düz alanlar ve ferah yerlerdi. Bu yerler şimid baktığınızda ya bahsedilen yıldızlı oteller oldu ya da sitelere dönüştü.
Belki Atilla Dinçer hatırlar..Antalya'ya Bambus camping vardı.Senelerce yurtiçinden ve yurtdışından kamp veya karavanla gelenler olurdu. Fazellerin hemen yanında denize sıfır muhteşem manzarası ve doğası olan bir alandı. Şu anda bir otele dönüştürüldü.
Demirciköy'deki Uzunya'da yakın zamanda kamp alanı olmaktan çıkar diye düşünüyorum. Bundan 5-10 sene önce tek tük kişinin uğradığı yer şimdi 'in' mekan oldu.
Rantın önüne nasıl geçilir ayrı bir tartışma konusu olur herhalde.. :mad:

Benim çoçukluğum geçti...Kilyos...Avcılar..B.çekmece K.çekmece..of off ya ne güzel günlerdi..tanrım rüya gibiydi...her yer bomboş du çadır kentler ...sazlık evler den başka bir şey yok tu..

chala' Alıntı:
karavan tatilleri her zaman ilgimi çekmiştir ve beni heyecenlendırmıştır. içimdeki maceracı ve özgür adam bu sayede ülkeyi, doğayı, çevreyi daha iyi tanıyabilme ve keyf alabilme imkanına sahiptir. ama maalesef ülkemizde karavancılık algı olarak alt kademe insanların, parası otelde kalmaya yetmeyecek kişilerin tatil seçeneği gibi algılanıyor. sanki mecburiyetten karavanla tatil yapıyorlar gibi. koyun sürüsü pisikolojisi.. oysa bu gezi ve tatil seçeneği tam aksine ayrı bir kültürdür.

ülkemizde tatilden kasıt ege veya akdeniz sahillerinde, mutlaka temmuz veya ağustos ta, tercihen ismi bilinen otel veya tatil köylerinde , parası baştan peşinen ödendiği halde sanki bedavaymış gibi yeme içme işi olarak görülüyor. insanlar gittikleri turizm merkezlerinde , gezip dolaşabilecekleri harika doğal ve tarihi mekanları ,koyları, plajları, dağları, ormanları, nehirleri, gölleri , bulundukları tatil beldesindeki ilginç veya meşhur restoranları, barları, cafeleri göremeden, o tatil beldesinin ruhunu hissedemeden, bir hafta boyunca otelden dışarıya adımını atmadan geri dönüyor. döndüklerinde soruyorlar, ne yaptın? tatil.

oysa karavan ile yollara düşmüşseniz artık otelinizin hem müdürü, hem şoförü, hem aşçısı, hem teknik servisi, hem animatörü yani aslınla kendi tatilinizin patronu olmuşsunuzdur. istediğiniz yere istediğiniz zaman gidebilir, istediğiniz kadar kalabilirsiniz. istediğiniz müziği dinleyip istediğiniz kitaba dalabilrsiniz. gezip görmeyi istediğiniz yerlerde otel olmasa bile bu sizin sorununuz olmayacak.

işte bu yüzden karavan gezilerini ve tatillerini çok seviyorum. haa, kaç kez karavanla tatile çıktın derseniz : hiç. çünkü bu tatillere çıkmak için iyi bir arazi aracı, konforlu ve güvenli bir çekme karavan, aynı ekipmana sahip kafa dengi arkadaşlar, bizi memnun edebilecek altyapıya sahip kamplar ve zaman olması gerek. yani aslında karavan tatilleri zannedildiği gibi parası otelde kalmaya yetmeyenlerin seçtikleri bir yöntem değil.

bence bu kültürü edinmiş insanların, turizm yatırımcılarının ve turizm bakanlığının ortak çalışmaları ile bu tatil seçeneği ülkemizde de popüler olup hak ettiği yere gelmelidir ki insanlar gerçekten tatil yapabilsinler.

İMZA : GEZENMEN.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri