Ynt: Faruk Ağabey'i ( THE FARUK) Kaybettik...
Tempus' Alıntı:
Şu Faruk abinin sevildiğinin yarısı kadar seviliyor olsam öldüğümde, ölsemde gam yemem , arkamda bu kadar dostum varken
[attachment=1]
Değerli arkadaşlar kendi nikim (Seyyah-34) kullanıma kapalı olduğundan Faruk abimize başsağlığını yeğenime ait bir nik ile girmek suretinde yerine getirmek durumunda kaldım ve özür dilerim.
Ben Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor gezi dizisini hazırlayan arkadaşınız Seyyah-34 Kemal Karaca.
Yukarıda alıntı yaptığım değerli arkadaşımız Kürşat beyin yazısına binaen, şimdi ben sizlere böyle herkes ve herkesim tarafından sevilme,sayılma işinin sırrını konuya müdahil olan bir arkadaşınız olarak açıklıyorum.
Evet bir insan neden bu kadar sevilir veya daha doğrusu herkes tarafından neden bu kadar sevilir ,sayılır..!!
Nedeni aynen şudur; Sevgili güzel arkadaşlarım. Her ne olursa olsun,bütün olumlu ve olumsuz durumlarda dahi bütün insanlara Saygı ve Sevgi ile yaklaşabilmektir.
İşte Faruk Kayhan bey arkadaşımız ( Biz sürekli birbirimize abi diyorduk aynı yaşta olmamıza rağmen) bunu başarmıştır,bu neden iledirki sizler hepiniz şimdi haklı olarak diyorsunuzki tek kelime ile çok iyi bir İnsandı.
İşte bunu başarabilmek,bu Saygı ve Sevgiyi ele geçirebilmek,elde edebilmek.Pekte herkese nasip olmayan bir haldir bu ve istemeklede olmuyor.
Bunu başarabilmenin yolu Faruk abimiz gibi herkesi kucaklıyabilmek ,sevebilmek. Ve sevdiği sözlerden olan "Yaratılanı severim Yaratandan ötürü" ilkesine sarılabilmek.En önemliside bunu karşısındaki İnsana gösterebilmek.
Faruk Kayhan(abimiz)arkadaşımız ile Gezimizin Antalya bölümünde AHMET07 Arkadaşımız ve Meslektaşımı ziyaretim esnasında karşılaştık,tanıştık,hatta resimler çektik. Ahmet ustadan ziyade hiç tanımadığım Faruk bey ile bir kaç saat Kaliteli iş ve Kaliteli İnsan ağırlıklı koyu sohbetimizin sonunda yeni bir dost kazanmanın neşesi ile vedalaştık.Daha sonra ben İstanbula döndüğümde gezimizi yayınlama gayretine girdim,Faruk abimiz bu geziyi yayınlama sırasında bile her gün veya gün aşırı hazırlamaya çalıştığım gezi sayfamıza geliyor bana sürekli destek veriyordu.(Faruk beyin mesajlarından bakabilirsiniz)Bunu bir Tv proğramında canlı yayındada ima etmişti.
Nedenmi bunları yazıyorum.??
Elbette Örnek bir İnsan göstermek adına yazıyorum.
Faruk bey kendisini ziyarete gitmediğim halde beni hiç tanımadığı gibi karşısına muhatap alıp epeyce bir süre koyu ve sıcak dosthane sohbetler etmeyebilirdi.
Karşına gelen sakallarına ak düşmüş dindar görünümlü bir insanı tanımamazlıktan,görmemezlikten gelebilirdi.
Hemen hürmetle elimi sıkmayabilir ,ben söz konusu bile etmediğim halde beni ilk gördüğünde ve ilk sözü nikinin yanına "Ateş Tanrısı" yazdığıma siz bakmayın öylesine espiri mahiyetinde yazılmış bir yazı diye mahçubiyetini bildirme gereği hissetmezdi.
Bu kadar kısa süredeki bu dostluk için sayfalar dolusu yazabilirim,ama sözün özü kısa olanı olduğundan bende kısa kesiyor ve diyorumki eğer şu fani dünyada herkes veya herkesim tarafından sevilmek istiyorsanız herkesi ve herkesimden İnsanları seveceksiniz bunun ikinci şıkkı malesef yok..!!
Faruk Kayhan abimiz işte bunu başaran nadir İnsanlardan birisidir.
Allah'ım bu Faruk Kayhan kulunun senin bütün yarattığın canlıları senin hatırına ,sevdiğine ve İyi bir kulun olduğuna şahidim.Hakkımı helal ediyorum.Sende onun bir imtihan yeri olan Dünyadaki bütün hata ve kusurlarını Affet.
Merhuma Allah'tan Rahmet ,kederli Aile efradına ve tüm sevenlerine Sabrı cemil dilerim.
Faruk Abimiz ben senin Tüm canlıları ayırt etmeden sevmeni sevdim ve yukarıdaki resimde bana Bahsettiğin, O Işık seninde Kabrinden hiç eksik olmasın ve sende hiç eksiltmediğin, O bitmeyen Sevgin ile kal.
Faruk abimizin şimdi beyaz görünen o çevrimdışı ışığı, Benim anılarımda hep çevrimiçi ,yani ışığı Yeşil olarak yanacak.
Seyyah-34 Kemal Karaca