Eylül 2011 Rize Yaylaları Gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan incvz67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,189

incvz67

Kamp II
Yer
kdz ereğli-alaplı
gezimize..31 ağustos(ramazan bayramın 2. günü trabzon otogarında buluşması) ile başladık....
önce gıda alışverişi için markete gittik...sonra otogara dönüp..pazar ilçesine hareket ettik.2 saatlik yolculukla pazara geldik ve iner inmez ayder dolmuşlarına binerek ...çamlıhemşin ilçesinde indik....
daha önceden cancik pansiyonun sahibi ile görüştüğümüz gibi çat dolmuşları pazardan sabah 8 de kalkıyomuş...kaçırırsanız zaten bişey değişmez çamlıhemşinden taksi tutarsınız 60 tl ye gelirsiniz dedi dediği gibi oldu....güzel bir havada yolculuk yaptık ve saat 16:00 gibi cancik pansiyona geldik..iner inmez zaten karadenizde olmanın huzuru içimizde bir rahatlık ile etrafa dağıldık...

CIMG3761.jpg

CIMG3764.jpg

CIMG3765.jpg

CIMG3770.jpg

CIMG3766.jpg

Etiketler
Ynt: Eylül 2011 Rize Yaylaları Gezisi

cancik pansiyon muhteşemdi bu arada bize serenderin anahtarını verince sevindim...bir gecelik uykusuzluktan sonra burası hepimize süper geldi..derenin kenarında güzel bir akşam yemeği yedik çayımızı içtik ..ben arkadaşlardan önce yattım..sabah kalktığımda ne kadar güzel uyumuş olduğumu hissettim...kahvaltımızı yaptık...bu sırada 2008 karadeniz gezimden bir arkadaşla karşılaştım güzel bir andı...
ve sırt çantalarımızı yüklendik çünkü elevit yaylasına yürüyüp orada mola dinlenme yapıp, hacivanak yaylasına yürüyüşümüz 8 saat sürecekti...
bu arada sabah sis gelmeden önce güzel reimler çektik...

CIMG3779.jpg

CIMG3782.jpg

CIMG3786.jpg

CIMG3788.jpg

CIMG3785.jpg

çat yaylası 1250 m yükseltide idi..
elevit ise 1800m yol muhteşem bir vadinin içinden geçiyor ..bir ara dere kenarında dinlendik ...bu gün bizim hazırlık yürüyüşümüzdü..sırt çantalarımız ağırlıklarımızı...hatta hamlığımızı atma günüydü ..aslında iyide oldu....

CIMG3790.jpg

CIMG3795.jpg

CIMG3794.jpg

CIMG3793.jpg

CIMG3796.jpg

3 saatlik yürüyüşle elevite vardık...
nerede dinlendik yok yok bakkalın önünde....ama hata yaptımızı sonra anladık...aslında iki tane daha kahve varmış biraz üst taraftakinde ise hem lokanta kısmı bile varmış..
bir muhlama yedik çaylarımız içtik dinlendik elevit resimleri çektik..ve sonra sis gelmeye başlayınca hacivanağa yola çıktık...güzelim vadiyi sisler içinde geçtik ...
bu arada elevitten hacivanağa bu yıl yol açılmış toprak yol olsada yaylacılar için bulunmaz nimet..gerçi doğa severler yollar tabiatı bozuyor diye kızıyorlar ama...hacivanağa ulaştığımızda ne kadarda bu yolun gerekli olduğunu anladık....
4 saatlik yolculuk ile hacivanağa ulaştık ama yorulduk...sis hepimizin moralini bozdu...yolda böğürtlen yedik,,,nerde bu hacivanak demeye başladık hele son çıkışlar bizi yordu..

eee düşünsenize 2550m ye çıktık..nerden 1250m den ...

CIMG3803.jpg

CIMG3806.jpg

CIMG3809.jpg

CIMG3804.jpg

CIMG3815.jpg

bu arada elevitte soruyoruz hacivanak ne kadar sürer diye herkes 2 saat diyor...

yolun yarısına geldik 3-5 kişilik bir grup geriye dönüyor onlara sorduk ne kadar yol var diye demesinlermi 2,5 saat...ama bunlar bizin gibi bölgenin dışından gelmiş kişilerdi...
kısacası bölge insanına yol mesafe sorarsanız 2 saat derlerse siz kendinizi 3-34 saate ayarlayın derim nitekim öyle oldu 4 saatte çıktık...son anda yaylayı bulunca çok sevindim..ama burası elevit gibi değildi..ağaç olmadığından evler taş yapı....ayrıca alçak idi..hacivanakta 5 ev kalmış hepside hayvancılık yaptığı için buraya çıkıyorlar geniş otlakları var...bubları sabah görebildik..çünkü akşam 6 da yaylaya ulaştığımızda çadırı kurduk bişeyler yiyelim dedik iki ocağımız vardı hemen yaktık , çorba ve makarna yaptık karnımız doyurduk..
yakınımızdaki evde çay suyunu ısıtıtalım dedik nasıl olsa kuzineler yanıyor...ama ne güzel bir teklif geldi çayı bizim evde içelim....
tek kelime ile muhteşemdi...yemeğimiz yedikten sonra yayla evinin sahibi kazım arkadaş bizi hadi çay oldu eve buyrun dedi.

ya bu kadarmı olur ..eve girdiğimde kendimi belgesel dünyasının içinde zannettim o kadar mutlu oldumki anlatamam kazımın annesinin elini öptük..biz geldik diye komşularıda gelmişler...kuru incir ,gofret,çerezibisküvi çıkarmışlar..kuzinenin yanına bii oturttular..
inanılmazdı bu bayramın 3. günü akşamı böylece çok güzel geçti. benim için 5 yıldızlıydı ..aile o kadar misafirperverki onları tanıdığımıza hepimiz çok mutlu. olduk

CIMG3818.jpg

CIMG3828.jpg

CIMG3829.jpg

CIMG3833.jpg

CIMG3853.jpg

hacinakta geçirdiğim gece nedense gözüme uyku girmedi..
haşim arkadaşım çok güzel uyudu...mustafa ise saat 4 gibi uykuya daldı ben çadır nöbeti tuttum.gelmiyo işte uyku ne yapayım dedim sabah olsunda bari demeye başladım ...geçen yıl şişme matım vardı..bu yıl daha hafif diye normal mat aldım....allahım beni deli etti ..bütün kemiklerim acıdı artık sırayla bir sağ taraf 10 dakika bir sol taraf 10 dakika bir sırt üstü derken sabahı yaptım ..çadırın fermuarını açtım ..akşam göremediğimiz hacivanak vadisini gördüm kızllıkta....muhteşemdi tüm dağlar 3000m nin üzerindeydi...hodaçur davalı tarafına giden vadiyi gördüm...ama biz o tarafı değil karmik yaylasına giden sırtı tırmanacaktım ...çadırın dışına çıktık hemen resim çekmeye koyulduk çünkü aşağıdan yine sis geliyordu...
çıkacağımız sırt geçit 3200m yükseltide idi...eğimini görünce korktuk sayılır ama yavaş yavaş tırmanırız dedim arkadaşlara zaten onlarda hazırlıklıydı...ve çadırımızın önünde kimi görelim....kazım arkadaşımız bizi yayla evlerine kahvaltıya çağırıyor....
ama bu sefer bizde kahvaltılıklarımız götürdük..güzel bir kahvaltıydı ....ya bu anları unutmak mümkün değil onların sıcakkanlı sohbetlerini dost canlısı hallerini, o kadar çok yedikki herhlade yürürken zorlanacaz....neyse çadırımızı topladık ve ve aileyle vedalaştık....ama telefonlarımız aldım bir daha görüşmek üzere dedik yola koyulduk yine sis yine sisi işte...bu arada yaylada kesme taşlarda ermenice yazılar gördük..bölge tarihinde zaten eskiden ermeni köyleri ve ustaları olduğunu öğrendik...

CIMG3850.jpg

CIMG3849.jpg

CIMG3844.jpg

CIMG3841.jpg

CIMG3855.jpg

karmik yaylasına yol alıyoruz ama dedilerdi orada 1 ev yaşıyor ...oda çobanlık yapanlar geçen onlara hayvan satmışlar köpekleri varmış kangal ısırıyomuş..
beni bir korku aldı sırf bu yüzden yaylanın için egirmeden etrafından dolanırız diye düşümdüm....yokda yıldızlı gölde mola verecektik..

CIMG3862.jpg

CIMG3871.jpg

CIMG3880.jpg

CIMG3882.jpg

CIMG3883.jpg

Konunuzu başından beri takip ediyorum,
Kutlarım;

Bir madde ile de 4x4 araçla hangi seviye ye kadar bilgi verebilirmisiniz.

Şimdiden teşekkürler

jeomad' Alıntı:
Konunuzu başından beri takip ediyorum,
Kutlarım;

Bir madde ile de 4x4 araçla hangi seviye ye kadar bilgi verebilirmisiniz.

Şimdiden teşekkürler

4x4 araç ile yol açılan tüm yaylalara ulaşabilirisiniz hacivanak yaylasına bile...ayrıca elevit yaylasından trovit-palovit-amlakit apivanak yaylasınada ulaşırsınız...
ayder tarafından giderseniz ..bir sürü yaylaya araçla çıkarsınız...

Ahmet Hocam ve arkadaşlarına yakışan bir etkinlik olduğu fotoğraflardan belli. Yani haneler tanıdığnız ve karadenizin o güzel havasını soluduğunuz için kendinizi şanslı saymalısınız.
Tebrikler.
Resimlerin devamını bekliyoruz.

nerde kalmıştık...bu arada ..hacivanak yaylasına kadar her şey normal seyrinde geçti...ama 3200m lik aşıtı geçip 2600m lik karmiğe inip...tekrar 2900m ye çıkıp apivanak yaylasına ulaşıp buradan zirve tırmanışı için soğanlı göl rotasına çıkacaktık...
malesef 3200m den sonra karmik yaylasına göz gözü görmeyen sis içinde indik eğer gps yoksa biraz sakat olurdu..ne kadar işimize yaradı anlatamam...bu arada şenol hocamdan aldığım topoğrafik harita inanlmaz güzel tahminler yapmama yaradı...yıldızlı göle geldik ama ne gelme yorgun argın .....sis içinde bir göl bir sığır sürüsü vardı gölün kenarında...ve gök gürültüs,şimşek yağmur hepsi birden başladı önce yavaş sonra hızlı tabiki....ben sıfır uyku ile bu kadar yol yürüdüm ..arkaşlarımda iyiydi...ama çok yoruldular...aslında saat daha 14:30 ama hava akşam olmuş gibi bende bir sırt geçecek enerji var ....ama hava muhalefeti bütün morallari bozdu..haşim arkadaşım göl kenarında hemen çadır kuralım dedi...burada kamp atalım...ben o kadar tırstımki çünkü daha önce görmediğim taze ayı izleri ..hatta taze ayı pisliğini ilk kez gördüm..hemde hepimiz gördük..bu kadar fazlasını görmemiştim...

şimmdi karar verme zamanııydı: YA KAMP KURACAKTIK yada en yakınımızdaki trovit yaylasına 1.5 -2 saat yürüyecektik....ben yürümeyi seçtim
hatta bu konuda benim yüzümden arkadaşlarda yürümek zorunda kaldılar...pançoları üzrimize geçirdik...karmik yaylasını gördük ama yaylaya uzaktan geçtik köpek korkusundan neyse bayağı aşağıya indik trovit yaylasına yarım saat kala yolda bir çoban çadırı gördük....

CIMG3886.jpg

CIMG3887.jpg

CIMG3891.jpg

CIMG3890.jpg

CIMG3892.jpg

1 saat yağmur alltında yürüdük...ama ot boyları yüksek olduğundan botlarımız yukarıdan su aldı dolayısı ile hepimizde moraller sıfıra indi...
neyse yavaş yavaş çoban çadırına geldik ben arada bir düdüğümü çalıyordum....içeriden birileri çıktı ellerinde kangal köpeği ama tutuyorlar bırakmıyorlar meğerse bizden önce iki kişiyi ..kovalamış ve birini ısırmış diğeride kolu çıkmış tekrar trovite dönmüşler...onların sayesinde bizi yukarıdan inerken dürbünle görmüşler köpeği çadırın içine almışlar çünkü zincirinden hep boşalıyomuş...üzerimize hucum etti en çok ben korktum tabiki...neyse yağmur altında bizi ısınmaya kurulanmaya içeri aldılar aman allahım bu ne ...bana göre tam pansiyon...büyük bir yatak kuzine..her şey var...nesyse isterseniz burada kalabilirsiniz dediler...hemen evet dedik tabiki kurtulmuştuk ıslaktan yağmurdan...sıcak kuzine başında çaylar demlendi yemeklerimizi yedik sohbetler edildi....

iyiki varsınız mücahit ve tayfun sizleri hiç ama hiç unutmayacağım....bizim için köpeği çadırın dışında tuttular hep....çok güzel bir gece yaşadık dost canlısı insanlarla tanıştık.....sabah kalktığımızda hava açmıştı tabiki bu saat 11 e kadar sonra hep yağmur sisi başlıyor hemen resimler çekildi....hatta o küçük derede benekli alabalık tutulduğuna şahit olduk...ve trovit yaylasına indik...buradan bi kaç yaylaya daha yol geçtiği için araç bulup ayder e geçebiliriz diye düşündük ....planımızın bundan sonraki kısmı malesef bozuldu...ve trovit yaylasına geldik...

saolasın soyadı ......marangoz olan hanım bize yeni demlenmiş çay ikram etti....

CIMG3900.jpg

CIMG3904.jpg

CIMG3901.jpg

CIMG3906.jpg

CIMG3908.jpg

trovit ve inerken çadır çevresinde güzel resimler çektik yukrdan z şeklideki horon geçitine araç yolu yapılarak palovit,amlakit,apivanak yaylalarına yol yapılmış ve palovit baya büyük bir yaylaymış gerçi biz göremedik....trovitte ben..bir kamyonete bindim...çünkü 3 kişiyi her araç alamadığından bölündük...ayderde buluşuruz dedik...1 saatte elevite indik..burada yeni bir arç bekledim ama yağmur çok şiddetliydi
ve bir gezgin geldi balıkesirliymiş ayderde kalıyomuş .saolasın onun sayesinde çat-çamlıhemşin ve ayder yaptım.herhalde arçla bile 3- saat sürdü...aydere gelince rahat bir nefes aldım..önce pansiyon baktım....inanın bu yıl tam ramazan bayramı dolayısı ile pansiyonlar ful çekmiş....serender pansiyonda odama çıktım....diğer arkadaşlarımda aydere geldiler...ama program tabiki değiştiği için yarın ne olacağı belli değildi ve uzun zamandır telefon çekmeyen yerlerde olduğumuzdan ...yakınlarımızla konuştuk...ama ben hastalık haberi yüzünden geziyi erken bitirmek zorunda kalıyodum...hemen bir internet cafeye gittim ..tüm otobüs firmalarını aradım .uçak biletim olmasına rağmen amam en erken 5 gün sonraya yer var diyorlar..tüm firmalar ful dolu...
sonra uçak olayına girdim yarınki uçaklar hep dolu dolu yazıyo.....şansımı deniyorum ve sabah uçağında yer buluyorum ...ve 2011 karadeniz gezim malesef erken bitmek zorunda kalıyor...tabi bu uçak sonraki günün sabahı olduğundan ..eyderde sabah güzel bir kahvaltı çevre gezisi yapıyorum ...malesef diğer arkadaşlarımdan ayrılıyorum...
benden sonra onlarda geziyi bitirdilermi..yada dilberdüzü rotasından kaçkar zirve yaptılarmı bilmiyorum....
ama karadeniz herşeye rağmen süperdi

orada olmak bana yetiyor havasını suyunu solumak içmek müthiş herşeye değer...
gezi arkadaşlarıma buradan selamlar..sizleri tanımak güzeldi..yaylalalarda tanıştığımız insanlar süperdi...

CIMG3910.jpg

CIMG3909.jpg

CIMG3912.jpg

CIMG3915.jpg

CIMG3916.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri