janberkaydemir
chusha
FOTOLARA DEVAM
Bilgilendirmeler yapacağım.merhabalar
öncelkle paylaşımlarınız çok güzel bilglendirci.iyi gezmeler dlerim.
sim kart hakkında detay verebilirseniz memnun olurum.teşekkürler
Gezi yazınızı takip ediyorum çok güzel paylaşımlar yapıyorsunuz. Ben yabancı dil bilmediğimden yurtdışı gezisi düşünmüyorum sadece bu sene Batum a gittim orda bile dil sorunu yaşadım.
Benim merak ettiğim aracınızın üstünde portbagaj var güneş paneliniz yok galiba, Yaşam akünüz altarnatördenmi şarj alıyor. Benim kangonun üstünde iki adet 80w panel var hem çirkin düruyor artı ağırlık ve tavan işgali. Benim elektrikçi altarnatöre bakmadan ikinci bir aküyü şarj etmez dedi çıktı işin içinden. Altarnatörden yaşam aküsüne şarj etme kablosu çekmeyi basit şekilde tarif edebilirmisiniz. Takip
Avrupa da roaming geçmiş yıllarda kaldırıldı. Aldığınız sim kart paketini operatorünüzün belirlediği ülkelerde sorunsuz kullanabiliyorsunuz. Fakat bazı detaylar var . Örnek benim sim kartım İngiltere kayıtlı. Hattım ile paketim dahilinde İngiltere operatörlerinin hepsi ile nerede olurlarsa olsunlar, sabit hatlar da dahil olmak üzere ücretsiz görüşebiliyor , mesaj gönderebiliyorum. Fakat farklı ülke operatörlerine yapılan görüşmeler paket dahilinde değil ve ücrete tabi. İnternet paketiniz dahilinde belirtilen ülkelerde kullanabiliyorsunuz. Biz İngiltere den iki hat satın aldık. Gezerken eşim ile farklı yerlerde bulunduğumuzda gerektiğinde görüşebiliyoruz. Beraber daha kalabalık gezerken yanımızda taşıdığımız 4G WiFi cihazına aynı kartı takarak herkesin internetten faydalanmasını sağlıyoruz. Tabi bu cihazlar pilli olduğu için uzun süre kullanabilmek için powerbank şart. Bu yöntem artık birçok ülkede AİRBNB evlerinde kullanılıyor. Evlerde ki internet hattı dışarıda kullanılamadığı için turistlere daha iyi hizmet için günlük kullanım sınırı olan bu cihazları veriliyor.merhabalar
öncelkle paylaşımlarınız çok güzel bilglendirci.iyi gezmeler dlerim.
sim kart hakkında detay verebilirseniz memnun olurum.teşekkürler
Esasında bu sıkıntılar birçok insanda artıyor. Elimizdeki cihazları iyi kullanabilmek , yenilikleri red etmeden takip edebilmek çok önemli. Artık günlük yaşam ile ilgili olan işler hep makinalar ile olacak. Bunları öğrenememek yaşamsal problemleri ortaya çıkaracak.Yaşam aküsünü araç buzdolabı için sormuştum. İnternetiniz varsa dil sorunu olmaz demişsiniz ya. Hani bazen adres sorduğunuz kişi bende buranın yabancısıyım der işte ondan oldu telefon sim kartını nereden alacağımızı bile anlatamadık,herkes para yükleme makinalarını gösterdi.
Yazdıklarım sizin özelinizde değil, hakkınızda yorum yapmak zaten haddime değil. Gelecek, ilgi duyduğum konulardan bir tanesi olduğu için paylaşımınıza istinaden çevremde gördüklerim hakkında düşüncelerimi yazdım.Bu konuyla alakalı çok uzun yazmak isterdim ama son günlerde bir eringeçlik türedi bende. Nasıp olursa uzun kış gecelerinde (Kango kamperimle gezi deneyimim karadeniz gezisi) başlıklı yazımda bu konuyu da uzun uzun anlatırım.
Şimdilik bilmeniz gereken teknolojiye, yeniliklere açık insanım. 1991 de evsahibimde telefon hattı yokken eve telefon, 1992 de evim yokken araba aldım. 1997 de ilk bilgisayarım ve o zamanlar bilgisayara cd den internet proğramı yükleyip evdeki telefon hattına bağlayarak internet kullanırdım. Aynı dönemde ericson cep telefonum vardı. Ama yinede batumda yabancılık çektim.....
"Adres sorma devri gerilerde kaldı" Yazınıza istinaden ve gücenmeden, beni daha iyi tanımanız açısından yazdım.