Evimi Satıp Karavanda Sürekli Yaşama Düşünceme Neden Sürekli Muhalefet Ediliyor?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karagozlers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,592
Ynt: Evimi Satıp Karavanda Sürekli Yaşama Düşünceme Neden Sürekli Muhalefet Ediliyor?

İnanın ne yazacağımı hala şekillendiremedim. Bunu genç yaşlarda yapabileceğinize ihtimal vermiyordum. Ve sonuçta yaptınız . Helal olsun sizlere. Yeni yaşantınızda umarım her şey istediğiniz gibi olur.Darısı benim başıma.

Etiketler
Ynt: Evimi Satıp Karavanda Sürekli Yaşama Düşünceme Neden Sürekli Muhalefet Ediliyor?

Süreyya Bey tebrik ederim.

Merak ettiğimden soruyorum. Kolilediğiniz eşyaları ne yapacaksınız? Önünüzdeki dönem için bir otopark vs ile anlaşıp vaktinizin çoğunu Tekirdağ'da geçirip ve arada kısa ve uzun geziler yapmayımı düşünüyorsunuz. Yoksa Celal Yalçın Beyler gibi küçük adımlar ile gezip uzun konaklamalarla ülkeyi yıllar sürecek uzun bir süreçte gezmeyimi düşünüyorsunuz.

SAYIN KARAGÖZLER;
Bu kararınızdan ötürü sizi kutlarım. Biz de su anda ailece karavanla gerek yurt içinde gerekse yurt dışında şimdilik gezen; ayrıca ilkokul 2. sınıfa giden bir kızımız var ama ilerde evimizi satıp bir karavan da yasamayı planlıyoruz. Eger sağlığımız müsade ederse bu işi kesin yapacagız. Bu arada ben 54 eşim de 50 yaşında. Saygılarımızla Meftun/Didar Çanga

Sayın Karagözler, tebrikler, farklı düşüncelerin olması gayet doğal, bence harika bir iş yapmışsınız, darısı başımıza ;)

Sn.Karagözler;
Sitenin yeni üyelerinden biri olarak uyguladığınız kararı henüz öğrendim.Sizi kutluyor ve kolaylıklar diliyoruz.Biz 51 ve 47 yaşlarında karavancılık yapma hedefi peşinde ve acaba geç mi kaldık derken sizlerin bu uygulaması bize de güç veriyor.İnşallah günün birinde karşılaşmak ve paylaşmak dileğiyle selamlar

merhabalar siteye yeni girdim ben izmirde şehirde yaşıyorum şuanda karavanla gezmek gibi bir lüksüm yok fakat karavanda yaşamak istiyorum burada öğrenciyim 1 artı 1 evde yaşamak yerine tek kişi olduğum için bir karavanda yaşamayı düşünüyorum. acaba 20 - 30 milyar gibi bir parayla içinde yaz kış yaşayabileceğim bir karavan alabilir miyim? bu çekme karavan olursa daha mantıklı olur gibi geliyor çünkü arabayı şehir içinde kullanabilirim. karavanı ev gibi kullanacağım için sürekli bir yerden bi yere götürmem diye düşünüyorum. yazları anca gezebilirim. örneğin aksamları ışık tv bilgisayar nasıl kullanacağım güneş enerjisi her seyi karsılar mı buzdolabı tv ütü bilgisayar telefon şarjı yada şuan aklıma gelmeyen elektrikli bir sürü eşya kullanacağım. eğer güneş enerjisi yetmezse acaba normal bir evden aylık masrafı daha mı çok olur? her tür aracla mesela 1.3 motorlu küçük bir araçla karavanı çekebilir miyim. birde hırsız için kilit uygunmudur sonuçta tüm eşyalarım her zaman içinde olacak. karavanda tamamen yaşayan varsa acaba ve sorularımı cevaplarsa çok mutlu olurum. bu şartlarda bi karavan bana ne kadar mal olur? birde her gün duş alan biriyim ve soğuk suyla yazın bile duş alamıyorum. oda güneş enerjisinden yaz kış sağlanıyor mu, herkese teşekkürler..

Ben de siteye yeni katılmış, karavanda yaşamayı planlayan biri olarak şunu söyleyebilirim; değil evimi (evim yok) yaptığım hiçbir birikimi (temettü veren hisse senetlerini biriktiriyorum) satıp karavan almam. Karavanı alır (veya yapar), içine yerleşir, ev kirası ve diğer sabit giderlerden edeceğim tasarrufla taksitlerini öderim.

Karavanda kamp yapmak ve karavanda yaşamak çok farklı şeyler. Karavanda yaşamak konusunda önemli bir husus hep gözardı ediliyor. Hemen herkes bu konuya maddi olarak bakıyor. Eğer karavanda yaşanacaksa ev kirası, fatura giderleri vs hesaplanarak karar vermenin tek bir nedeni olabilir, o da başınızı sokacak bir yeriniz yoktur.

Onun haricinde, zaten bir eviniz var ve karavanda yaşamayı planlıyorsanız, tek belirleyici etken dünya görüşünüz olacaktır. Dünyadaki kaynakları gerektiği kadar tüketmek, israf etmemek ve insanlığa dayatılan sistemden etkilenmemek için elverdiğince uzaklaşmak. Böyle bir bilinç geliştirmemiş iseniz, karavanda yaşamak hayaliniz kısa sürecek ve kısa zamanda pişmanlıklar başlayacaktır.

Karavanda yaşama fikrine karşı çıkanlar, bu konudaki bilince sahip ol(a)mayanlardır. Siz bu bilince varmışsanız, emin olun ki doğru yoldasınız. Ama maddi hesaplarla karavanda yaşama kararı alacaksanız hiç tavsiye etmem.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

SON KONULAR

Geri