Evimi Satıp Karavanda Sürekli Yaşama Düşünceme Neden Sürekli Muhalefet Ediliyor?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karagozlers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,592
Ynt: Evimi Satıp Karavanda Sürekli Yaşama Düşünceme Neden Sürekli Muhalefet Ediliyor?

taiga' Alıntı:
Bu ailelerden biri Türkiyeden de geçmişti...
Maslak sanayide MAN karavanlarıyla karşılaşıp sohbet eden arkadaşların akılları durmuştu...
Çocuklar uzaktan eğitimle okuyorlardı...
Gezdikleri ülkeleri aşağıda görebilirsiniz...

http://anautica.free.fr/

Bunlar gibi cok aile var. Daha gecenlerde televizyonda 2 aile izledim. Ingilizlerin Gap year dedikleri 1 sene ucretsiz izinlerini aldilar. Cocuklar acik ogretim sistemine gecti. Bir aile ufak bir yelkenli ile Avustralya Sydney'e gittiler. 1 yildan fazla surdu. Gercekten cok zorlandiklari. Denizden tuttuklari bir baligi yiyip zehirlendikleride oldu ama yilmadan devam ettiler. Amaclarina ulastiklarinda bu isi birakmadilar yeni hedef belirleyip Amerikaya dogru yelken kirdilar. Bir diger aile ise karavan falan bile degil, landrover discovery jip ile dunya turuna cikti hemde 2 cocukla. Aracla taklada attilar. Yeni bir araba alip devam ettiler. Araclari bozuldu her gun defalarca yolda kaldilar devam ettiler. Sonuda onlarda amaclarina ufasip sahara collerini gectiler. Insan istedikten sonra neden olmasin keske bizimde boyle bir imkanimiz olsa bizlerde gidebilsek (maddi olarak). Sureyya bey umarim istediginiz karavani alir dilediginiz kadar gezerek yasarsiniz.

Etiketler
Ynt: Evimi Satıp Karavanda Sürekli Yaşama Düşünceme Neden Sürekli Muhalefet Ediliyor?

Ben iyice ihtiyarladım galiba işin içinden çıkamadım! bu topiğin başka bir yerde öncesimi var yoksa süreyya beyin serzenişi ile başlayan ilk yorummu?başlangıcı burası ise kendisine muhalif olanlar kim ?çünkü yorumların çoğu ona cevaben yazılmış.hem ev sahibi olup hem karavancı olunamıyormu,Süreyya beyin karavan sahibi olup bundan sonraki yaşamını karavanda sürdürmesi ne kadar kendi insiyatifinde ise Yusufun karavanını satıp ev sahibi olmasıda kendi inisiyatifi değilmidir? Biz her ikisini de aldıkları kararlar için buradan kutlarız ancak.Bu yüzden ne süreyya beyi nede yusuf beyi bu sitenin dışında düşünemeyiz.Bana göre karavanını satıp ev alanda bir,evini satıp karavan alanda. Her iki eylemde de hiçbiri daha az veya çok maceracı,doğasever olmaz benim için.Bu insanın içinden gelen bir yaşam biçimi illa karavanla yapılmasıda gerekmiyor ayrıca .Başta değindiğim gibi muhaliflerin kim olduğunu bilemediğimden ben Bülent beye de katılamıyorum radikal karar alanları sevmezler,medeni ülkelerde alkışlarlar düşüncesi için,Kendi yaşadığı ülke insanına bu kadar uzakmı buluyor kendisini yoksa benmi anlayamadım anlatmak istediğini.Süreyya beyin kendi yakın çevresi ise muhalefet edenler ,bunu bizlerin yaşama bakışımız gibi bakmayanlardandır diye düşünüp kendilerine düşündüğümüzü uygulayarak yapılabilirliğini gösterebiliriz. Yok biz bu yaşamı seçenlerden geldi ise muhalefet,bunu muhaliflik değil deneyimlerin paylaşılarak süreyya beyin çıkacağı yolu ona daha kolay kılmak adına yapılmış fikir teatileri olarak görmek gerkir bence. Hadi Süreyya bey kimseye kırılmadan,kafanızda gelişen düşüncenizi uygulayın bizlede paylaşınki şu an için yılın altı ayını geçirdiğimiz karavanımızda oniki ay kalmak için yüreklenelim bizde.Biz yaştakiler için uygulanabilirlik olasılığı fazla emekliyiz,üstelik evde torun bakma görevinden de yırtarız :smiley: :smiley:

Enver dede biz doğu insanları yeniliği sevmeyiz,aykırı olana şüphe ile bakarız,kimi yaşadığı köyden bile çıkmamıştır doğru dürürt.Askerlik olmasa belki de hiç çıkmayacak.Siz yaşınız gereği örnekleri daha fazla görebilirsiniz.Ben sırt çantasıyla geziye çıktığımda çadır kurduğum kampinge Avustralya lı bir kız geldi, tek başına geldi çadırını kurdu ve bastı gitti eylencesine.Hayatınızda bizlerden böyle bir örnekle karşılaştırsınızmı.Şimdi birde bizim taraftan bakalım böyle bir kızınız olsa ben sırt çantasıyla dünyayı gezecem dese siz nedersiniz yürü kızım mı dersiniz yada eşiniz ne der,dayısı erkek kardeşi.Bulunduğumuz coğrafyayı kötülemek olarak algılayabilirsiniz çünkü kötülemek için söylüyorum.Bazı yönleri çok kötü ve sığ bir coğrafyada yaşıyoruz.Ülkemi çok sevmesem bu coğrafyada yaşamayı inanın düşünmezdim.Yurt dışına ilk çıktığımda bizden kat kat aşşağılarda olan romanyada yaşamaya başladım.Ben nereye geldim bir daha buradan dönmem dedim neden biliyormusunuz sırf saçımdan dolayı doğup büyüdüğüm şehirde acaba bugün kimlerle kavga edeceğim diye yaşamaktan bıktım, ayağınızı dışarı atıyorsunuz ve bugün neler olacak acaba diye yaşıyorsunuz ,bu psikolojiyi iyi düşünün,karşınızdan 5 kişilik bir grup geliyor ve size laf atıyor ve hergün bu tehlike ile yaşıyorsunuz ,bu çok basit bir örnek ve örnekleri çoğaltmama gerek yok herhalde.Bence Enver dede siz farklı coğrafyada yaşıyorsunuz,söyleyin bizde oraya gelelim.
Burada bir toplumu yargılarken iyi ve kötü yanlarını anlatmak gerekir mutlaka,kendi toplumumun iyi yanlarını da kötü yanlarını da çok iyi bilirim,doğduğumdan beri bu coğrafyada yaşıyorum.
Süreyya bey destek istedi bizim ona destek amaçlı söylediğimiz cümleler negatifti ,durum budur.Olumsuz bir cümleyi bile farklı açılarla anlatabiliriz,bu o kişiyi destekler mahiyette bir durum yaratırsa, kişi hem o olumsuz durumu sorgular hemde karar verme aşamasında destek olur.

İnsan neyi hayal ediyorsa onu gerçekleştirmeli bence,
Bunu yapabileceğinizi düşünüyor ve yapmak istiyorsanız niye bekliyorsunuz?
Ben karavanda yaşayacağım demek yerine Ben karavanda yaşıyorum dediğinizde size gelen tepkiler de farklı olacaktır.
Ama insanlara karavanda sürekli yaşanabilir mi? şeklinde herkesin kendi durumuna göre cevabı değişebilecek sorular sorduğunuzda
aldığınız cevaplara "muhalefet"olarak değerlendirip üzülmeniz gereksiz. Elbette ki Karavanda yaşamak herkesin hayali olamaz.

Karavan yapım konusuna gelince, Karavan yapmak sistemli bir çaba gerektiren farklı bir hobi bence.
Yaptığımız şeyleri paylaştığımız zaman bunu elbette forumdaki herkes okumuyor.
Benim karavan yapım maceram bir dağcının ilgisini çok çekmeyebilir, Bu doğal.
Ama öte yandan bu işe soyunan herkes, temelde farklı kişi ve yapım hikayelerini kendine örnek alır.
Ben beni yüreklendiren başarılı örneklerimi yurtdışı kaynaklardan bulmuştum. (http://www.mikenchell.com/forums/viewforum.php?f=50&topicdays=0&start=0)
Bu nedenle bir şeyi yapabilmek kadar, yaptıklarımı paylaşmayı da her zaman önemsiyorum. Bu sitedeki diğer yapım öykülerinden de yeri geldiğince ve mümkün olduğunca yararlanıyorum. Birimizin her şeyi bilmesi mümkün değil, Birbirimizin yaptıklarını ve ulaştığı sonuçları iyi incelemek daha iyisini daha kolay yapmak anlamına geliyor.
Ben özellikle Yusuf bey, Atilla Bey'in paylaşımlarından çok yararlanıyorum. Diğer paylaşımları da ilgi ile izliyor yeri geldikçe de soracağım şeyleri sorarak yararlanıyorum.
Bunun dışında yaptıklarını burada paylaşmayan çok değerli Mehmet Abi'den, (Telefonla) Yine elektrik alanında uzman Sayın Şirin'in bilgisinden çok yararlanmışlığım var.
Sadece bunlar da değil, Karavan yapmasa da kampçı ve karavancıların görüşlerinden ve fikirlerinden de çok yararlanmışlığım var. Mesela Cem'in Çelebi'nin 1. versiyonunda tasarım değişikliğine neden olan fikirleri, Yılların tecrübesi Hüseyin Abi'nin fikirleri gibi.

Kendi karavanını yapanda,karavanıyla koyduğu hedeflere ulaşabilmek için yollara düşenlerde aslında biliyorlarki yolculukları içseldir.Kendini keşfetmektir.Sınırlarını görebilmektir.Bu bağlamda
içsel yolculuğunda gezerek ve paylaşarak katkı yapanlar sitenin vizyonu ile bir adım önde örtüşebilmektedir. Bu anlamda olayları değerlendirirsek ortada övgü yada yergi olmadığını daha net görebiliriz. Kendimizi yani atalarımızı göçebe olarak görenler bilmelidirki bu yönümüz törpülenmeden halen devam etmektedir. Dünyanın heryerinde iş için çalışmak için göçetmiş milyonlarca Türk yaşamakta '' doğduğun yer değil doyduğun yer'' felsefesi halen vardır. Bizim burada vurgu yaptığımız yada gezmek,görmek,yaşamak ve paylaşmak olan bakışımızın eylemcileri ise yelkenli ile dünya turu yapabilen geçen yıl 6 kişi idi sanırım. Defender'i ile 5 kıta projesi için yollara düşen Ali ERİÇ bu hedefte tek örnek.Bu saydıklarım en radikal eylemler olduğu için örnek olarak yazdım,Avrupa'da,Asya'da,Afrika'da çeşitli araçlarla gezmeyi sürdüren onlarca Türk'ün varolduğunuda biliyoruz. Kendi yaptığı alkoven karavanı ile yıllardır gezen Ahmet gibi dostlarında aramıza sık katılmasalarda varolduğunu biliyoruz. Süreyya beyin kişisel olarak ortaya koyduğu endişeler aslında dostların katkıları ile yuvarlanan taşlar gibi düze indikçe birikim olarak önünde yığılmaktadır. Karar sizin Süreyya bey,kolay gelsin.
Levent

mayıstosböce' Alıntı:
Enver dede biz doğu insanları yeniliği sevmeyiz,aykırı olana şüphe ile bakarız,kimi yaşadığı köyden bile çıkmamıştır doğru dürürt.Askerlik olmasa belki de hiç çıkmayacak.Siz yaşınız gereği örnekleri daha fazla görebilirsiniz.Ben sırt çantasıyla geziye çıktığımda çadır kurduğum kampinge Avustralya lı bir kız geldi, tek başına geldi çadırını kurdu ve bastı gitti eylencesine.Hayatınızda bizlerden böyle bir örnekle karşılaştırsınızmı.Şimdi birde bizim taraftan bakalım böyle bir kızınız olsa ben sırt çantasıyla dünyayı gezecem dese siz nedersiniz yürü kızım mı dersiniz yada eşiniz ne der,dayısı erkek kardeşi.Bulunduğumuz coğrafyayı kötülemek olarak algılayabilirsiniz çünkü kötülemek için söylüyorum.Bazı yönleri çok kötü ve sığ bir coğrafyada yaşıyoruz.Ülkemi çok sevmesem bu coğrafyada yaşamayı inanın düşünmezdim.Yurt dışına ilk çıktığımda bizden kat kat aşşağılarda olan romanyada yaşamaya başladım.Ben nereye geldim bir daha buradan dönmem dedim neden biliyormusunuz sırf saçımdan dolayı doğup büyüdüğüm şehirde acaba bugün kimlerle kavga edeceğim diye yaşamaktan bıktım, ayağınızı dışarı atıyorsunuz ve bugün neler olacak acaba diye yaşıyorsunuz ,bu psikolojiyi iyi düşünün,karşınızdan 5 kişilik bir grup geliyor ve size laf atıyor ve hergün bu tehlike ile yaşıyorsunuz ,bu çok basit bir örnek ve örnekleri çoğaltmama gerek yok herhalde.Bence Enver dede siz farklı coğrafyada yaşıyorsunuz,söyleyin bizde oraya gelelim.
Burada bir toplumu yargılarken iyi ve kötü yanlarını anlatmak gerekir mutlaka,kendi toplumumun iyi yanlarını da kötü yanlarını da çok iyi bilirim,doğduğumdan beri bu coğrafyada yaşıyorum.
Süreyya bey destek istedi bizim ona destek amaçlı söylediğimiz cümleler negatifti ,durum budur.Olumsuz bir cümleyi bile farklı açılarla anlatabiliriz,bu o kişiyi destekler mahiyette bir durum yaratırsa, kişi hem o olumsuz durumu sorgular hemde karar verme aşamasında destek olur.

Bülent kardeşim ,ülkemiz sınrları içinde bulunan Kaş-Olimpos (bunlar benim gördükleriim) örneğini verdiğiniz Avustralyalı kız benzeri türk kızlarımızla dolu.Kaldıki senin bir zamanlar dolaşamadığın uzun saçları ile ibadethanelerimize (ki gençliğimde aksini ben yaşamıştım)rahatlıkla girip ibadetlerini de yapıyor gençlerimiz.Burada değinmek istediğim ,kırmak istediğimiz zincire,kırılmasını istemeyenleride hazırlamak gerçeğini unutmamak gerektiği. Sizin yaşınız gereği verdiğiniz basit örnekleri,biz yaşımız gereği işimiz icabı bulunduğumuz İtalya -İspanya gibi ülkelerde de yaşadık ,o tarihlerde daha koyu sayılacak yaşlı katolikler ülkelerine gelen üstsüz turistlerin ülkeyi bozacağını ahlaken çökerteceğini ifade ediyorlardı bunun şahidi kulaklarımdır ancak günümüzde gördükki o turistler sadece refah çıtasını yükselttiler o ülkelerin.Süreyya beyin konusuna gelince dedimya ,konuya bu topicte vakıf olunca bahsettiğn negatif destekleri okuma şansım olmadı 55 yıldır seninde yaşadığın aynı coğrafyadayım hoşgörü göstermekle ,hoşgörü görmenin doğru orantılı olduğuna inananlardanım,68 kuşağıyım kırdığım tüm zincir halkalarına rağmen hala sağım.Bu senin gördüklerini,ben görmüyorum demek değildir bence.Buradan şu çıkıyor sayın ağustosböceği, bizim biran önce bir yerlerde buluşup karşılıklı cırcırlayasımız gelmiş kendimizi daha rahat ifade edebilmek için,bakalım maltepe sahil buluşmasına kadar bir fırsat çıkacakmı?Yerimidir bilmem benim aklımda hep Hereke sahili piknikalanı var güzel bir haftaosnu için.

Enver dede o uzun saçlılar varya senin düşündüğün gibi değil onu bil ilk önce, bende zamanında onlardan değil ama uzun saçımla yine ibadethanelerdeydim.Yer konusuna cevap verirsem iş uzar,bir şekilde nasılsa buluşacaz.O zamana kadar buralardayız.Sevgiyle kal.

Süreyya bey bu soruyu başka bir konu içinde sormuştu. Konunun uzayacağı belliydi ve bölüp ayrı bir konu oluşturmak zorunda kaldım. Belki henüz kendisi de farkına varamadı. Çok hassas bir konuya parmak basmış olmalı ki tartışma bir anda aldı yürüdü. Aslında kendisine gerçek anlamda muhalefet eden hiç kimse yok. Belki Yusuf'a destek olmak amacıyla söylenen "iyi yaptın, ev daha önemli" gibi sözler üzerine bu soruyu sorma gereği duydu, bilemiyorum? Bunun dışında benim gördüğüm; herkesin söylediği "bu iş dışarıdan göründüğü gibi değil, karşılaşacağınız gerçekler hayallerinizle örtüşmeyebilir, özellikle motokaravan almadan önce kiralayarak ya da daha basit, elinizden kolayca çıkarabileceğiniz bir motokaravanla başlayarak kendinizi sınayın" gibi cümlelerdi.

Bekleyelim ve kendi düşüncelerini öğrenelim, boşu boşuna havanda su dövmeyelim derim.

''Bekleyelim ve kendi düşüncelerini öğrenelim, boşu boşuna havanda su dövmeyelim derim.''

Bu görüşünüze katılıyorum.Süreyya bey ya küstü,yada ortam bulamadı kendini ilgilendirip bizi telaşa sokan bu konuya düşündüklerini aktaracak.Konunun bölünmesi gelen yanıtların çokluğu ile belli oluyorki,olumlu bir önlem .Benim gibi saplama girenler için ise bir hendikap konuya vakıf olabilmek zaman alıyor.

Tüm görüş belirten arkadaşlara teşekkür ederim. Benim bu başlık konusu olmadan önce yazdığım yerde bir arkadaş yolda 2 karavanlıya rastladığını ve bunların devamlı karavanda yaşayan insanlar olduğunu eleştirerek yazması üzerine bu topic in başlığı (sonradan Moderatörümüz Cem tarafından) olan yazımı o arkadaşa yazmıştım, gerçek olarak benim için karavanda yaşam başlı başına bir felsefe hemen hemen bu sitede özenle ve düzenle yazılmış çok eskide olsa tüm yazıları okudum. Karavan hayatını mizansen olarak konu alan tek kitap olan Sayın Mahmut Gümen'in yazmış olduğu kitabı hemen edindim ve 4 gün gibi kısa bir sürede okudum edindiğim ilk intiba karavancıların paylaşımcı insan oldukları ve tanımasam bile bir karavan gurubunun peşine takıldığımda yabancı bile olsalar onlarla beraber olmaktan rahatsızlık duymayacakları idi.
Birazda yanlış anlaşıldım galiba ismini yazdım diye belkide bana kırıldı yusuf kardeşimden özür dilerim amacım kesinlikle onu eleştirmek değildi tabiki henüz genç yaşında ve çalışmakta okul çağında bir çocuğu var bu insanın öncelikli olarak ev sahibi olmasından doğal bir şey olamaz. Ancak benim konumum çok farklı biz ayvaz ve köroğlu hesabı 2 kişi 10 m2 bizim için yeterli olmazsa birde arkamıza çekme karavan takarsak 2 oda 1 salon bize yeter. Bana göre yaşamda gezmek yeni yerler tanımak daha güzel ne olabilir, evim deniz manzaralı ama manzara hep aynı değişmiyor, ben Ülkemizin hemen hemen her yerini gezdim ama koylarını ve köylerini gezmedim çünkü oralarda ne otel var nede misafirhane işte ben buraları gezeceğim. Karavan yaşantısının korkulacak tek tarafı ne doğa nede hayvanlar sadece sadece yinede bizlere gelebilecek en büyük tehlike yinede insanlardan gelecektir.
Arkadaşlar 1 ay karavan kiralamak, bir panelvan alıp içini donatmakla yaklaşık aynı fiyata geliyor hiç bunu hesapladınızmı.

Süreyya Bey, eğer başkalarının hayatını etkilemiyorsa, içinizden nasıl geliyorsa öyle yaşayın. Baktınız olmuyor ya da bıktınız en fazla 5 -10 TL zararla eski hayatınıza dönersiniz. Başkalarının düşünceleri, fikir edinmenizi sağlar ama sizin için fazla bağlayıcı olmamalı.

Dun aksam Cankurtaran'daki otoparkta bir suru yurtdisindan gelen karavanla birlikte Omerle ikimiz kaldik. Cok hos bir tesaduf Mehmet Hocam da oradaydi. Cay ictik uzun uzun sohbet ettik.
Kalan karavanlar icindeki gencler tas catlasin 22 yasindaydi. Biri Hollanda'dan digeri İspanyadan gelmisler.
22 yasinda biz cocuklara aman usutme derken bu cocuklarin buralara kadar gelmelerine sasirirken ben gidip tanistim. Ve dumura ugradim.
Birinci camper bir t2 bus. İcini genc kendini yapmis. Hollanda'dan nasil gelir bu diye dusunurken gencin biz Guney Afrika'ya gidiyoruz demesiyle savruldugumu hatirliyorum. Web siteleri www.RondjeAfrika.nl

Diger cift ise neredeyse bir yildir İspanya'dan geldikleri alkovanli ama dokulen karavanlarinda kaliyorlar. Ellerinde silikon, tavanda ikiside calisiyor ve yagmurun iceri girmesini engellemeye calisiyorlar. Bu ciftle de konusmak icin gittiğimde yine savruldum. Erasmus degisim programiyla 1 yil once arkadas Turkiye'ye gelmis. Ve İTU taskislaya buradan gidip geliyor. Sevgilisi ile birlikte hep buradalar.
Yaslarini sormadim ama tahmini 22 25 arasi. Siz birakin kizinizin cadirla dunya turuna cikmasina izin vermeyi, 1 sene soyunca karavanla birakir misiniz oglunuzu? Zor cok zor.
Ha bu arada gece Omer ben ve oglum tentemizin altinda bogaza karsi demlenirken biri karanliktan cikarak geldi ve abi evden mi kovuldunuz diye sordu. Bilemedik ne diyecegimizi. :D
Karavancilarin eden kovulma imaji da bu.

Sayın İnsel evden kovuldunuzmu diye sorana bir senaryo yazsaydınız adam haklı olduğunu sansaydı.

Süreyya bey, kamper mi yoksa biraz daha genişçe bir semi entegre ya da alkovanlı mı? Buna karar verdiniz mi? "Arkaya da bir çekme karavan" deyiminizden sanki kampere meyletmişsiniz gibi bir izlenim edindim de?...

Evet Cem bey yanlış anlamamışsınız geniş ve uzun panelvan alıp içini düzenlemek, Yurtiçi kamplarda kullanılmak üzere çekme karavan almak. Kısa süreli Yurtiçinde düzenlenecek kamplar ile yurt dışında sadece camper aracı kullanmak şimdilik düşüncem.

Paylaşım ve desteğin için çok teşekkürler Haldun bey..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

SON KONULAR

Geri