Eski Dolaptan Römork Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gokdogan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,920

gokdogan

Kamp I
benzer örneği çok ama yine de çalışmamı burada paylaşmak istedim. umarım beğenilir. vakit buldukça resimleri yüklemeye çalışacağım.

1.JPG

Etiketler
Ynt: Eski Dolaptan Römork Yapalım

öncelikle hurha bir çelik sacdan dolap buldum. kapaklarını sökdüm içi römorkun kasasına benziyor zaten. dolap yurtlarda ve askerde gördüğümüz çifli ve tekli dolap.

02.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

resimlere öncelik sırası vermeye çalıştım ama olmamış gibi. iki dolabı birleştirirken tedolabın kapağını çıkarmadım , yan çevirdim römorkun yantarında yandan açılan bir bölme oldu. buraya kilit taktım eşya vb koyacağım

daha sonra römorkun altında şase gibi omurgayı tutacak profille güçlendirdim. tekerlerin gelecek yerlerini ölçerek kestim

6.JPG

7.JPG

8.JPG

9.JPG

biraz hızlı gidiyor yeterli açıklama yapamadım galiba. sonra römorkun kısa olduğuna karar verdim. biraz uzattım toplamda 230 cm oldu.

önce resimleri yükleyeyim sonra açıklamalara devam ederim

15.JPG

16.JPG

17.JPG

18.JPG

maliyetin düşük olması da bir hedefimdi. maksat atıl malzemeleri yeniden değerlendirip işe yarar hale getirmek. tekerler reno çıkma tekeri 75 tl diğerleri hurda atıl malzemeydi, pasını aldım, işçilik ve boya ve elektrot vb

19.JPG

daha sonra üzerini branda ile örtmek için ince profilden çıta ile kapattım içinde yatacak şekilde ayarladım kan niyetiylede kullana bileyim.

24.jpg

25.jpg

Emeğinize sağlık güzel olmuş. Anladığım kadarıyla herhangi bir şasi yok profilden kendiniz yaptınız şasiyi, peki ne kadar taşıma kapasitesi olacak.Birde arkası biraz uzun gibi geldi bana savrulmasına yada denge kaybına yol acabilir mi acaba.

ilk yaptığımda dolabın bolu ile sınırlı idi yani 185 cm gibi. ek yaparak uzattım 230 cm oldu. içinde rahat yatılsın diye karavan gibi. aslında alt kısmının fazla fotoğrafını çekmedim. fakat şase noktalarına denk gelen yerleri ek profille destekledim, aslında şasinin maksadı orda hasıl oldu. bir ton ağırlığı tereddüzsüz çeker, 600, 700 gibi yükü erciyes dağına tırmanarak yolculuk yaptım. kayseride

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,514
Kaydolan Son Üyemiz
mozsarac

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR