Teşekkür ederim. 50 mm izocam kullandım. Hatta o yüzden parçaları sabitlemek zor oldu. Sıkıştırmak gerekti. Profiller 40 mmydi.Taşyünü yapmanız çok iyi olmuş. Keşke en dış yüzeye bir buhar kesici bariyer yani naylon serseydiniz önce. Yoğuşmayı keserdi. Tavana da yapmanıza mani yok. Hem altına hem üstüne 500 micron naylon serin, yeterli olur. İlla başka malzeme olsun derseniz de kauçuk köpüğü öneririrm. Ticari adı flex olarak geçen malzemedir. İzocamflex veya Odeflex olarak bulabilirsiniz. 19-25 mm yeterlidir. Kendinden yapışkanlı ve alüminyum folyo kaplı olanları da vardır.
Elinize sağlık bu arada. İlanınızı gördüm. Keşke bütçem müsait olsaydı. Hayırlı satışlarınız olsun.
SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Taşyünü tavana sabitlemek için, bir tarafı yapışkanlı, çivi gibi pimler var. Pimi yapıştırıp, üstüne levhayı itiyorsunuz. Pimin ucuna kilidini geçirip bırakıyorsunuz. Adı da izopim hatta. Metrekare ye 5 adet derler ama siz daha sık atın. Bir fotosunu ekliyorum.Teşekkür ederim. 50 mm izocam kullandım. Hatta o yüzden parçaları sabitlemek zor oldu. Sıkıştırmak gerekti. Profiller 40 mmydi.
Çatıda izocamı uygulaması zor olacak gibi. Onu oraya yapıştırıp sonra sunta takmayı düşünüyorum. İzocam tavana yapışıp kalacak gibi durmuyor. O yüzden köpük veya sünger daha kolay uygulanabilir duruyor.
Satmaktaki tek sebebim unimog aslında. Satarsam nakit unimog alırım. Veya takas edebilirim. Bi tane 404s ile konuşuyoruz. Şartlar uyarsa bu aracı bitirip teslim edeceğim. Zaten önümüzdeki hafta bitecek gibi duruyor. Yada bu aracı kadının kullanacağı ufak bi araçla takas edip eşimdeki pejo 206+yı unimog takasında kullanırım. Kafamda çok değişik şeyler dönüyor kaç gündür.
Aklımın bi köşesinde dursun bu.Taşyünü tavana sabitlemek için, bir tarafı yapışkanlı, çivi gibi pimler var. Pimi yapıştırıp, üstüne levhayı itiyorsunuz. Pimin ucuna kilidini geçirip bırakıyorsunuz. Adı da izopim hatta. Metrekare ye 5 adet derler ama siz daha sık atın. Bir fotosunu ekliyorum.
Not: Tavana buhar bariyerini unutmayın. Naylon alt tarafı, terlemeyi önler.Ekli dosyayı görüntüle 642001
Kauçuk köpüğü ...flex levha kendinden yapışkanlı kaplayın geçin. En incesi bile süngerden iyidir. Üstüne birşey kaplamanıza da gerek kalmaz, kafanızı vursanız da bir şey olmaz.Aklımın bi köşesinde dursun bu.
Ama sanırım süngerden yapacağım. Tavan açılıp kapandığı için hafiflikde önemli. Süngerinde yalıtım özelliği var sonuçta. İzocam kadar olmasada.
Onu internetten almam lazım Aksaray'da yok. Kaput altına ve kupa içine onları döşedim gayet güzel ürün biliyorum onu. Ama benim niyetim yarın bu işi eldeki malzeme ile çözmek.Kauçuk köpüğü ...flex levha kendinden yapışkanlı kaplayın geçin. En incesi bile süngerden iyidir. Üstüne birşey kaplamanıza da gerek kalmaz, kafanızı vursanız da bir şey olmaz.
Kaç m2 lazım? Yarın size kargo ile yollayayım. Kargo ücretini ödeyin yeter.Onu internetten almam lazım Aksaray'da yok. Kaput altına ve kupa içine onları döşedim gayet güzel ürün biliyorum onu. Ama benim niyetim yarın bu işi eldeki malzeme ile çözmek.
Teşekkür ederim. Elostromerik kaçuk denilenden değil mi? 4cm kalınlık olmalı veya 5cm. 2.5 metreye 1.6 metre kaplayacağım alan. Ücretini öderim o şekilde kabul edemem.Kaç m2 lazım? Yarın size kargo ile yollayayım. Kargo ücretini ödeyin yeter.
Dostum elinize sağlık. Başından beri büyük bir keyifle okuyorum, karşınıza çıkan sorunlara farklı ve makul fiyatlı alternatiflerden ürettiğini zçözümlerin hepsi altın değerinde. Sitede zaten belli başlı aktif kişiler var, onların ve sizin gibilerin sayesinde her gün keyifle ve heyecanla takip ediyorum. Sonuçları ve bir sonraki projelerinizi de ilgiyle bekliyorum. Kolaylıklar diliyorum elinize/emeğinize sağlık.Teşekkür ederim. Elostromerik kaçuk denilenden değil mi? 4cm kalınlık olmalı veya 5cm. 2.5 metreye 1.6 metre kaplayacağım alan. Ücretini öderim o şekilde kabul edemem.
Teşekkür ederim. Ne yazık ki artık bu zamanda forum kültürü kalmadı. Yıllar önce forumlar çok aktifti. Çok çeşitli forumlar vardı. Şimdi bikaç tane forum kaldı ve onlarıda belli kesim kullanıyor.Dostum elinize sağlık. Başından beri büyük bir keyifle okuyorum, karşınıza çıkan sorunlara farklı ve makul fiyatlı alternatiflerden ürettiğini zçözümlerin hepsi altın değerinde. Sitede zaten belli başlı aktif kişiler var, onların ve sizin gibilerin sayesinde her gün keyifle ve heyecanla takip ediyorum. Sonuçları ve bir sonraki projelerinizi de ilgiyle bekliyorum. Kolaylıklar diliyorum elinize/emeğinize sağlık.
Canavar oluyor. Heyecanla takipteyim.Kalan boşlukları kapatmak için döşemeci arkadaşın yanına gittim.
Önce kapatılacak yerin kalıbını çıkarıp kapitoneli deri ile kapattı. Yerine taktık şimdilik. Marangoz arkadaş pencereye gelen yerlere çerçeve yapınca izocam ile arkasını doldurup orayıda bitireceğim.
Ekli dosyayı görüntüle 642016
Ekli dosyayı görüntüle 642017
Ekli dosyayı görüntüle 642018
Arka cama uygun bi fitil bulamadım. Çok çirkin bi görüntüsü vardı onunda etrafını siyah ile boyadım.
Ekli dosyayı görüntüle 642019
Aracı elektirikçiye bırakmıştım. Son yapılacak işleride halletti. Stoplarda tamam. Arkaya geri geri giderken kullanmak için lamba bağlattım. Karanlıkta çok işe yarıyor kamyondan biliyorum.
Karavan içine tırlarda kullanılan bi florasana benzer lamba buldum. Onu taktırdım. Fotoğrafını çekmeyi unutmuşum onu sonra atarım. Tam mutfak tezgahının üstüne geliyor. Hem aracı aydınlatır hemde mutfak için iyi olur gece.
Aküden kalın kablo çektirdim içeri. Onada üçlü çakmaklık ve usb şarj bağlattım. Buzdolabı ve başka şeyler kullanabilmek için.
Ekli dosyayı görüntüle 642020
Ekli dosyayı görüntüle 642021
Elektirikçide işler bitince frenciye götürüp bıraktı aracı sağolsun ben yokken. Frencide son kontrolleri yaptı. Bugünde ordan aldım aracı.
Daha önceden araç çalışmadığı için fren ayarı yapılmamıştı. Hem o ayar yapıldı. Hemde düzgün çalışmayan birşey olup olmadığına bakıldı.
Şu an herşey muayeneden geçecek kadar iyi durumda.
Aracı tekrar marangoz arkadaşa bıraktım. Ben yokken orda dursun. Vakit bulunca oturma kısmının altını ve pencere camlarına gelen yerlerin çerçevesini yapacak.
Ayrıca proje için mühendis ile konuşuyorum. Motokaravan ruhsatı için gerekli ölçüleri verdim bakalım. İnşallah yakın bi tarihte TSE onayı kısmına geçilecek.