Aracı ordan almaya oğlumla gittik. Buda zafer pozumuz.
Vakit olmadığı için muayeneye gidemiyordum. Arkadaştan rica ettim sağolsun aracı ona bıraktım diğer gün götürdü muayeneye.
Aracın yürüründe vs hiç birşeyde sorun çıkmadan muayene işi bitiyormuş. Son anda ordaki müdür bu araçta ocak yok diye bırakmış. Ocağı emanet almıştım ve TSE sonrası geri vermiştim. Normalde Tüvün işi değil ocağa filan bakmak. TSE bakıyor o işlere. Araç kısmı tüvde.
Tamda o gün Kayseri'deydim. Başka bi arkadaşa rica ettim ocağı alıp geri muayene yerine götürdü ama yine sorun çıktı.
Diğer gün kendimde gittim. Aracı sanayiye götürüp ocağı hızlı yapıştırıcı ile sabitledim. O arada dışardan elektirik alma işini sormuşlar merkeze. Ordanda onay gelince aracı geçirdiler muayeneden.
Ordan geri sanayiye götürdüm aracı.
Diferansiyelleri kontrol ettirmek istedim. Ayna mahruti filan. İyi kide öyle düşünmüşüm. Çamur gibi yağ çıktı içinden.
Önceki ustaya bütün yağları değiştir diyip yağı bile alıp vermiştim. Değiştirmemiş. Yeniden yağ değiştirdik. Arka diferansiyelin ayna mahruti pek iyi çıkmadı. Muayeneye gidip gelirken sanayi dışında uzun yoldada kullandım malum. Diferansiyelden ötme seside geliyordu.
Yeni ayna mahruti siparişi verdim orjinal. Bu hafta içi onlar gelince takılacak inşallah. Ayrıca bobin ve taş rezistans aldım. Ateşleme sisteminde değişmeyen sadece ikisi kalmıştı. Onlarda değişsin.
Sonrasında elektirikçiye gittim. Karavan kısmının elektiriğini yeniden bağlattım. Araç içinede lamba bağlattım. Şimdi aklıma geldi çakmaklık yok araç içinde. Onuda şu ara gidip halledeceğim inşallah.
Sonunda aracı evin önüne getirdim.
Buda ordaki pozum olsun. Artık plakalı ruhsatlı motokaravan.
Tabi daha işlemler bitmedi. Bu hafta sonuna kadar daha işleri var. Sonrasında inşallah bayramda uzun bi tura çıkmayı planlıyorum.