Eşekle Dünya Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan medford Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,619

medford

"be a traveller, not a tourist"
Yer
ankara
Web
www.icindentrengecensehirler.blogspot.com
Belçikalı Marangoz Sama Lgelaszlo Ivanszky, İtalya'dan satın aldığı eşeği ''Cina'' ile çıktığı dünya turu kapsamında Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine geldi.

52 yaşındaki Ivanszky, 12 yıl önce İtalya'dan başladığı turunda Avusturya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'ı ziyaret ettiğini söyledi.

Ivanszky, ''Yaklaşık 7 aydır Türkiye'deyim. Edirne ve Keşan'ı gezdikten sonra Gelibolu'ya geldim. Bu sürede derdimi anlatacak kadar Türkçe öğrendim'' dedi.

Yürüyüşünü gezi amaçlı yaptığını anlatan Ivanszky, ''Eşeğimi sadece yük taşıma amacıyla kullanıyorum. Günde yaklaşık 15 kilometre yürüyorum. Kışı, bulunduğum bölgede geçiriyorum. Gelibolu'dan birkaç gün sonra ayrılacağım. Cina ile Lapseki, Çardak ve Bandırma'ya gideceğim'' diye konuştu.

Ivanszky, Bandırma'da vize işlemlerini tamamladıktan sonra Gürcistan'a geçeceğini bildirdi.

102298.jpg

Etiketler

Ynt: Eşekle Dünya Turu

bunu yapan bir türk olsaydı acaba yorumlar nası olurdu merak ediyorum doğrusu.
sanıryorum ilk yorum şu olurdu bence: bu çağda bu devirde eşekle gezilirmi yaaaa. ama yapan yabancı olunca sanırım bakış açılarımız birden değişiyor değilmi.

uçankarga' Alıntı:
sanıryorum ilk yorum şu olurdu bence: bu çağda bu devirde eşekle gezilirmi yaaaa. ama yapan yabancı olunca sanırım bakış açılarımız birden değişiyor değilmi.
arkadaşım burda kişinin türk yabancı olmasının bir önemi yok sitenin adı gezenbilir gezen, gören, keşfeden herkese nasıl yapıyorsa yapsın saygı duyarız burda. bisikletle dünyayı dolaşan türk arkadaşlarımızda var onlarla da gurur duyuyoruz ayrıca bu işin milliyetle ne ilgisi var çözemedim. bu tür yorumlarınızı hürriyet milliyet gibi gazete sitelerine yapmanızı tavsiye ederim

medford' Alıntı:
arkadaşım burda kişinin türk yabancı olmasının bir önemi yok sitenin adı gezenbilir gezen, gören, keşfeden herkese nasıl yapıyorsa yapsın saygı duyarız burda. bisikletle dünyayı dolaşan türk arkadaşlarımızda var onlarla da gurur duyuyoruz ayrıca bu işin milliyetle ne ilgisi var çözemedim. bu tür yorumlarınızı hürriyet milliyet gibi gazete sitelerine yapmanızı tavsiye ederim
sayın medford ben bakış açısını sorguladım sadece ve yorumumdan gocunmanıza gerek yok.isteyen istediğine biner beni ilgilendirmez.milliyetçilik kısmına gelince evet milliyetçiyim ve şuandaki durumdan okadar çok rahatsızım ve üzülüyorum ki çaresizlikten birşey yapamıyorum elimde değil.vatanı milleti bölmek isteyenler ve bölenler yüce meclise ellerini kollarını sallaya sallaya girerken benim arkadaşlarım ne uğruna ve kim için şehit oluyor onu da sormak isterim.siz ister eşeğe binin ister uçağa nasıl gezerseniz gezin ama birazcık da olsa ne için yaşadığınızı ve kimler sayesinde rahat uyuduğunuzu unutmayın.(bu yazımdan dolayı yasaklanırsam da gerisini siz tamamlayın)

uçankarga' Alıntı:

Bunu yapan bir türk olsaydı sadece yükünü taşıtmaz birde kendiside binerdi tabi bununla yetinirse...

Buna benzer bir haberi çok uzun seneler önce gazetelerde okumuştum. Gazete haberlerine göre seyyah (İtalya diye hatırlıyorum) Kars'a gelmiş ve burada atı çalınmış. Bu minval üzere bir haberdi. Ertesi gün yeni bir haber gazetelere yansıdı. Şikayet için karakola gitmiş bu arada eşeğini karakol bahçesine bağlamış. Çıkışta eşek yok... Çok sinirlenen gezgin yaya olarak Ermenistan'a geçmiş. Haberi yapan gazeteci haber sonun da yorum yapmıştı. " Yaptığı seyahati kitaplaştırmak isteyen ... ... Türkiye için çok olumlu şeyler yazmayacağı kesin". Bunları yazdım ama pek duyarlı milliyetçi arkadaşımız rahatsız olmaz umarım. Şu birlik ve beraberlik olmamız gereken günlerde ...!

redbull34' Alıntı:
Buna benzer bir haberi çok uzun seneler önce gazetelerde okumuştum. Gazete haberlerine göre seyyah (İtalya diye hatırlıyorum) Kars'a gelmiş ve burada atı çalınmış. Bu minval üzere bir haberdi. Ertesi gün yeni bir haber gazetelere yansıdı. Şikayet için karakola gitmiş bu arada eşeğini karakol bahçesine bağlamış. Çıkışta eşek yok... Çok sinirlenen gezgin yaya olarak Ermenistan'a geçmiş. Haberi yapan gazeteci haber sonun da yorum yapmıştı. " Yaptığı seyahati kitaplaştırmak isteyen ... ... Türkiye için çok olumlu şeyler yazmayacağı kesin". Bunları yazdım ama pek duyarlı milliyetçi arkadaşımız rahatsız olmaz umarım. Şu birlik ve beraberlik olmamız gereken günlerde ...!
neden olmasın ki olur elbette olur.başka şeylerde yazardım ama neyse ;D siz anlarsınız.evet bu günlerde birlik ve beraberlik içinde olmalıyız şimdi ve daima çünkü bu ülke paha biçelemeyecek kadar değerlidir ve üçbeş çapulcuya destek verenler tarafından bölünemeyecek kadar da güçlüdür

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR