Erkek Ağzından Yemek Tarifleri :)))

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ekiNoks Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 185
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,273
Ynt: Erkek Ağzından Yemek Tarifleri :smiley:))

Yeme içmenin saati olmaz kamp yemeklerimizden kelebek makarna üzerine ince doğranmış kavrulmuş kuzu eti...

Etiketler

keske kaynak da yazilsaydi... yazilarin kaynagi eksi sozluktur. (sozluk.sourtimes.org)
tesekkurler.

evedilaz' Alıntı:
saganda yumurta tarifi verbee bari:smiley:)))

2 yumurta cam kaba kırılır.
İçine biraz tuz,sıvı yağ ve az biraz toz şeker katılıp çırpılır.
Çırpılan yumurtanın sarısı ile akının birbirlerine komple karışmaması tavsiye edilir.
Çırpma işlemini yaparken içinde tereyağının kızdırıldığı 16-18 cm çapında ki teflon tavaya çırpılan yumurta dökülür.
2 -3 dk sonra tahta spatula ile pişen yumurtanın alt üst edilir.
Alt süt etmeden önce 4e bölebilirsiniz de.
Daha sonra üzerinde Acı Kırmızı Pul biber serpilip yayık ayran ile afiyetle yenilir.

Daha fazlası için ;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=14478.0

Cumartesi akşam yemeği hazırlığı ;
Tatil-Atilla025.jpg

Yumurtalar kırıldı tavaya,
Tatil-Atilla026.jpg

Tahta kaşık başladı oynamaya ,
Tatil-Atilla027.jpg

Patlıcan salatası ile süslenen yemek masamız ;
Tatil-Atilla028.jpg

Sucuklu Yumurta

İlk önce tavayı çıkarıp bir miktar yağ koyarız.Ardından Sucuk keseriz ve tavaya atarız.Ve sucukların pişmesini 2 dakika bekleyerek ardından hemen 2 yumurta kırarız.Sonra iyice olmasını bekleriz.Ve Ziyafetimiz hazırr.Bunuda Cumartesi-Pazar günleri bazen ben yapıyorum:smiley::smiley::smiley::smiley:

Tavayı ateşe koyarsın içine biraz yağ daha önce doğranmış kasap sucuklarını tavaya boca et biraz fıkırayınca üzerine yumurtalarıda kırıver ayarınca onlarda biraz tıkırasın al sana kolay bir yemek afiyet olsun.

EREĞLİ 022.jpg

ben öyle yapmıyorum ama seninkide güzel abi:D

Abisini senin yaptığın evde olanı bu dağda olanı dikkatli bakarsan çimende kar parçalarını görürsün afiyet olsun. Bir tek hatamız tüpte olması oda aceleye geldiğinden.

Kamp yemekleri konusunda elime su dökeni göremedim şimdiye kadar.
:smiley:

" Dur bakayım Murat, Kaz Dağlarında Olcay Tuna ağabey de süpper yemekler yapardı.Hemi de odun ateşinde."
İmza : İç ses.

Murat bey bizde kendi çapımızda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Zevkle ve sevgimizi katarak öylesi daha lezzetli oluyor.

off road sapanca 046.jpg

KAMP ALANI 057.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR