edaghan' Alıntı:Tekirdağ Çerkezköy ile Ankara arasından bahsediyorsunuz, değil mi? yaklaşık 530km mesafeden bahsediyoruz.
sayın vosdost hudevin söyledikleri doğrudur sizinde söyledikleriniz doğru ortalama hız konusunda haklısınız nitekim bunu yapmak çok zor deli cesareti olmalı bendeki gibi bende ankaradan malatya yönüne doğru 527 km yolu 3 saat 3o dakikada katettim vidyo bile çektim tabi 3 saat 30 dakika deil ama bir bölümünü mesela kayseri malatya arasında bulunan gürün ilçesinde ikamet ediyorum kayseri mimarsinan ışıklarından bulunduğum ilçedeki işyerim tam187 km gece kullanmak şartıyla birsaat yirmi dakikada işyerime varıyorum...vosdost' Alıntı:3 saat 15 dakika = 195 dakika.
530 km yolu 195 dakikada alabilmek için hiç hız kesmeden saatte 163 km hızla 3 saat 15 dakika yol almanız lazım. Türkiye şartlarında ortalama 163 km hızla yol alabilmek içinde 180-190 dan aşağı inmemek lazım. Ve bu suratle kesintisiz 3 saat 15 dakika gidebilecek araç sayılıdır. Son surati 220-240 olan herhangi bir aracın 195 dakika 180-190 gidebilmesi imkansız kadar zordur. Motor ya hararet yapar yada şişerek gücten düşer.
vosdost' Alıntı:Gayri resmi kalkış yarışlarında bir araç parçaladım. Ve hızdan uzaklaşmak için 6-7 yıl 74 vosvos kullandım. Şuan 110 defender kullanıyorum. Fakat şuan babamın 202 bg lik outlander ı kullandığımda bile 100 km hızı geçmiyorum. 2500 km lik bir yolculukta bile 100 km sürati geçmedim. Saygılar.
hudev' Alıntı:http://www.izlesene.com/embedplayer.swf?video=1436908
bu videoda ankara çerkezköy seyahatinde ford focus 1.6 crdi ile bolu tünelinden 200 km civarında geçerken çektiğim bir video diğer yerlerdeki hızı siz bir tahmin edip yorum yapabilirsiniz.saygılar.
hudev' Alıntı:selamlar arkadaşlar. saatlerce kullanmama rağmen neredeyse hiç bir markada şişme tabir ettiğiniz güç kaybına rastlamadım.belki eski tarz dizellerde olabilir birşey diyemiyorum.dizellerin limitleri genelde izin verilen sağlıklı 4500 devir maksimumdur.kısa aralıklarla 5000 devir dahi yapılabilir ama bu tür kullanımlar sağlıklı olmaz.
vosdost' Alıntı:Aracın son hızlarında 2-3 saat gibi durmadan, hız kesmeden giderseniz mutlaka aracın gücü düşecektir. Uzun süre son suratlerde gidebilen sayılı araç vardır. Mercedes ve Bmw. Bmw de bile aracın motor gücündeki düşmeyi hissedebilirsiniz.
semsoylu' Alıntı:Sizin bahsettiğiniz durumu BMW kullanıcısı arkadaşım bahsetmişti, son zamanlar artık eskisi gibi çekmez oldu demişti, BMW'ler çok devirli kullanılacak şekilde ayarlanmış, kitapçıklarda yazan son hıza en kısa sürede ulaşacak şekilde tasarlandığı için, son hıza daima motorun son devrinde ulaşıyor bu nedenle olsa gerek. motorları erken bitiyor veya yağ yakıyor.