Ynt: En İyi Kokoreç Nerede Yenir?
"En iyi kokoreç" diyebilmek için hangi tarz kokoreçten söz edildiğinin belirlenmesi gerekir. Dondurulmuş kokorecin tavada domates ve biber ile sotelenmesinden yapılanması mı, şişte pişirilip sonra tahtanın üzerinde ufak ufak doğranması ile olan mı, yoksa İzmir usulü denilen şişten direk alıp, 3-4 bıçak darbesiyle, iri kesim, dişe gelen parçalı mı? Bu arada Ankara ve İstanbul da yapılan kokorecin yapılmasında da fark olduğunu gördüm. İstanbul kokoreçleri, içine, şişin hemen üzerine iç yağı veya kuyruk yağı koyulup (hangisi, tam bilmiyorum) üzerine bağırsak daha tombul ve kısa sarılıyor. Ankara kokoreci ise daha dar ve uzun sarılıyor, yağı daha az oluyor. Şahsen ben İzmir usulü iri kıyım sevdiğim için (ama 7-8 bıçak darbesi daha iyi oluyor, biraz dişe gelmeli), İstanbul kokorecinde o yağları çok net görüyorum ama Ankara' da yağı o şekilde göremezsiniz. Eğer domates ve biberle tavada yapılan ise, evet Şampiyon ve Ankara da Profesör. Şampiyonda "klasik" derseniz domates ve bibersiz tavada pişirilmiş olarak da geliyor. Ankara'da kıtırda da tavada sade olarak çok güzel olur. Şahsen İzmir'de hiç yemedim ama İzmir usulünü sevdiğim için oradakileri seveceğimi tahmin ediyorum. İlk arkadaşın söz etmiş olduğu, Ankara İtfaiye meydanındaki Hacı bence de 1 numara. Dondurulmuş olmuyor, sabah aldıkları kokoreci öğleden önce fırında bekletip, öğleye doğru mangala alıyor, orada 20-30 dakika bekledikten sonra direk şişten alıp ekmek içinde 7-8 bıçak darbesiyle doğruyor ve sadece baharatlarıyla servis yapıyor, harika. Herkese Afiyet Olsun