klorr
Ramazan Çetin
Ynt: En İyi Kokoreç Nerede Yenir?
abi ne anlatmışsın yaaaa acayip oldum valla canım çektii hehee
Iceman®' Alıntı:eyvallah, sen şanpiyon yazınca başka bir mekan sandım onun için sordum. bilindik şampiyon'u diyorsun yani.
aman hocam orada dondurulumuş, sonrasında küp küp kesilmiş kokoreç tadındaki şeyden yeme derim. dondurulmuş kokoreçi aniden kızgın tavaya atıyorlar, ani ısı değişikliği kokoreçin etindeki lezzeti öldürüyor, o lezzeti geri kazanmak içinde acı biber ve domatesi, bol baharatı içine katıyorlar.
aslolan kokoreç önce bütün olarak ağır kömür ateşinde mutlaka 2-3 saat pişmeli ve sonrasında dıştan içe doğru pişmiş ve yapımda kullanılan sakatatın kendi tadını salması ile güzelce kıyılarak sonrasında kömür ateşinde bir tavada pişirilmelidir.
pişmekte olan kokoreci tavadan almadan 2-3 dk öncede mutlaka hafif baharatla marine edilmelidir. arzuya göre domates veya biberde eklenebilir.
bu arada ufak bir not söylemeden edemeyeceğim tavada pişen her türlü et muhteviyasında özellikle kokoreç, ciğer gibi maddelerde kimyon, nane, kekik (taze olursa makbuldur) kullanın az da olsa. tadın değiştiğini göreceksiniz.
baharat olayı bambaşka bir dünya, en basit yiyecekleri bile muazzam yapıyor, bunları da başka bir başlıkta paylaşırız. gece gece yemek yapasım geldi vallahi yazarken...
afiyet olsun
abi ne anlatmışsın yaaaa acayip oldum valla canım çektii hehee