En İyi Çift Kabin Pick-Up Hangisi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KanyaK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 221
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 232,058

Sizce En İyi Çift Kabin Pick-Up Hangisi?


  • Kullanılan toplam oy
    556
Ynt: En İyi Çift Kabin Pick-Up Hangisi?

Selamlar herkese, bende Pick-up tercihimi 2 sene önce L200 den yana kullanmıştım.
üzerinde yaptığım değişiklikleri nacizane referans olması açısından anlatmak isterim.

- Öncelikle bize gereken şey çamur lastikleri, benim trcihim 33x12.5x15 M/T lastik oldu, bunlar 15x10 Procomp jantlar üzerine takıldı.
Bu aracın iz genişliğini ve dolayısıyla yol tutuş kabiliyetini oldukça artırdı.

- Ardından 4 inç yükseltme uygulandı ön ve arkaya.

- Yan basamaklar yerine şaseye 8cm çapında çelik borular kaynatıldı, aracın göbeği buraya otursun diye.

- Ardından ön tarafa bull-bar tasarlandı ve imal edildi.

- Kasanın üstüne Çelik Roll-bar ve Light bar imal edildi ve montajlandı, 5 adet 16cm çapında sis farı eklendi.

- Aracın büyük lastik ve ekstra ağırlıklardan kaynaklanan hantallaşmasından dolayı powerbox uygulaması yapılarak güç 185 beygire çıkartıldı.
Şu an birçok binek otoya kalkışta nal toplatıyorum ;D

- Önümüzdeki hafta EGR valfinin iptalini gerçekleştirip biraz daha tork ve güç elde edeceğim.

- Araçta 1 adet am/fm 400 kanal Midland Alan 48 plus CB mobil telsiz ve 1 adet UHF-VHF Dualband el telsizi kullanıyorum.

- Bunların haricinde 7 inç dokunmatik ekranlı windows XP işletim sistemli 160 gb veri kapasitesine sahip bir araç bilgisayarı entegre ettim,
cihazla GPS alıcısı ve sokak sokak tüm Türkiyenin haritası mevut, bluetooth, mp3 ve video izleyebiliyor, 3g modem ve wireless vasıtasıyla internete girebiliyor, anlık trafik bilgilerini ve trafik kameralarını görüntüleyebiliyor, navigasyon programına yüklemem dahilinde topogrfik haritalar üzerinde uydu navigasyonlu seyir yapabiliyorum.

- Bunların haricinde 100w çıkış gücünde anons sistemi mevcut.

- Geri görüş kamerası ve ön cama yerleştirilmiş 12mplik web camerası sayesinde anlık sesli video kaydı alabiliyorum.

- yakında ön tarafa bir adet infrared kamera ve ekstra 2 adet infrared aydınlatıcı montajı yapıp gece görüş kabiliyetini artırıcam.

- Araç içinde her daim lazım olan 12V-220V 600 watt inverter mevcut daimi 220V ihtiyacı için, özellikle kamplı gezilerde çok yardımcı oluyor.

- Bu sistemleri 90 amperlik bir akü besliyor yakında 2 adet yeni akü alıp çift akü sistemine geçicem ve birde 12.000 lik vinç istiyorum.

Tabi sizlerinde dediği gibi yaptıkça yapası geliyor insanın sıradaki hedef 2 inç daha yükseltip 35 lastik denemek olacak.

Birkaç fotoğraf vereyim.

şu anda arkası bu fotoğraflardan 6cm daha yüksek.

137d.jpg


dsc0623u.jpg


dsc0624x.jpg


dsc0628u.jpg


Bilgisayarın montajlanmandan önceki hali.

img0072g.jpg


Şimdilik yaptıklarım bunlar

Bilmeyen yada daha fazla detay öğrenmek isteyen arkadaşlar için tüm yapım aşamalarını detaylı anlatan L200 Bigfood başlığında cevaplamaktan mutluluk duyarım
link: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=35078.0

Saygılar sevgiler herkese.
Mert.
 

Etiketler
Ynt: En İyi Çift Kabin Pick-Up Hangisi?

günaydın arkadaşlar.. :smiley: Mertcim maşallah araban cok güzel olmuş güle güle kullan kardeşim...sana bol çamurlu bir sezon diliyorum.... ;) müsait olduğun bir günde gezimize katılabilirsin sende haberin olsun.....tabii çamura bulanmak istersen.... :D bana geldiğinde senin ses düzenine bir bakmak isterim bende takmak istiyorum....ilgilenirsen sevinirim.....
 

Ynt: En İyi Çift Kabin Pick-Up Hangisi?

Günaydın,
Bülent abi teşekkür ederim, benim ufaklığın ön patileri çalışmıyor ama 4X4 değil kendisi,
Ben dağcılık ve kampçılık yapıyorum, bu düldülde bizim malzemeleri taşıyor kamp yerlerine kadar, ağır offroadlar haricinde gayet yeterli geliyor bana arazide, engebeli katır yolları patikalar traktör yolları vesaire banamısın demedi şimdiye kadar ama iş balçığa çevirince tıkanıp kalıyorum, kamplı aktiviteniz olursa siz offroad yaparken ben kampta çay demlerim ona da gelmekten mutluluk duyarım :smiley:
En kısa zamanda yanına uğrıycam abi, sistemi gösterir yardımcı olmaya çalışırım nacizane.
Görüşmek üzere.
 

Ynt: En İyi Çift Kabin Pick-Up Hangisi?

evetttt 4x2 ise durum kötü... ;) sen direk kalırsın hiç konuşmaya gerek yok...ama kamplı gezi olursada seve seve haber veririm sende gelirsin zaten fazla sıkıntın olmaz batsanda seni kurtaracak adam cok... :D hiçbir yerde kalmazsın merak etme.... ses sistemine de sen gelince bakarız yardımların için şimdiden tşk ederim sağolasın....
 

Ynt: En İyi Çift Kabin Pick-Up Hangisi?

Sizin faaliyetleri gördükten sonra aman diyim abi ben uzak durıyım :smiley:
Görüşmek üzere en kısa sürede.
 







Ynt: En İyi Çift Kabin Pick-Up Hangisi?

bülent bey bir kaç sorum olucakdı navaranızın vergi dilimi kamyon dilimi üstündenmi yoksa binek araç üstündenmi.. 4x4 aracınız istediğinizde içerden manuel 4x2 olarak kullanabiliyormusunuz şehir içinde az yakması için.. yani bu özellik varmı.. birde normal oynanmamış bir 4x4 navaranın şehir içinde 4x2 olarak ortalama litre bazında yakışı ne olabilir..
 



Ynt: En İyi Çift Kabin Pick-Up Hangisi?

Şu videoyu paylaşıp, son noktayı koyayım bari

http://www.youtube.com/watch?v=hvw0FWEkzWU&feature=related
 


Ynt: En İyi Çift Kabin Pick-Up Hangisi?

Evet EuroNCAP test sonuçlarında L200'ün daha iyi, Navaranın airbagleri geç açıldığı için 1 yıldız aldığı (sonradan bu düzeltildi 3 yıldız aldı galiba), ki bence çok da önemi yok ve hilux'ın katılmadığını, rangerın da kötü olduğunu biliyorum. Geyik testi mi oluyordu, bunda hiluxın devrildiğini de biliyorum, ki pikaplarla hız pek mantıklı değil zaten. Hilux'ın toyota klasiği olarak sorunsuzluk abidesi olduğu da tamam. Ancak arka koltuk konforu bir pikapı ençok bitiren şey bence. Arazi yetenekleri olarak ise o ayrı bir tartışma konusu olur. Onun dışında sağlamlık, yakıt tasarrufu, cüsse, güvenlik suvlardan arazi araçlarından bir eksikleri yok. Peki arka koltuk (genişlik değil onda L200 iyi tamam ama o zıplama olayı yok mu, kimse uzun yolda arkada oturmak istemiyor haklı olarak) konforu hangisinde iyi? Arkadaşlar arka kasa ağırlığı her markada olayı çözüyor demişlerdi. Bu kasa ağırlığı o kadar etkili mi?
 


Ynt: En İyi Çift Kabin Pick-Up Hangisi?

actyon sport a bakın derim on yargılarınızı bır kenara burakarak ssangyoung kesinlıkle bır cok pıkapdan her anlamda ustundur
...........
 



Ynt: En İyi Çift Kabin Pick-Up Hangisi?

actyon sport derim kesınlıkle on yargılarınızdan kurtulup ssangyoung test etmenızı siddetle onerırım
1
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,520
Mesajlar
1,519,198
Kayıtlı Üye Sayımız
172,178
Kaydolan Son Üyemiz
sakaryalee5454

SON KONULAR



Geri
Üst