En Çok Tercih Edilen Off-Road Aracı Sizce Hangisi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muratkorkmaz54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 101
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,473

En Çok Tercih Edilen Off Road Aracı Sizce Hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    176
Ynt: En Çok Tercih Edilen Off-Road Aracı Sizce Hangisi?

valla bilmiyorum abicim hatta randuman alamadım çıkardım diyordu. sanırım forumdada takip ediyorum lada ucuz ve tam bir keçi galiba ben en iyisi lada alayım önce arazide nasıl kullanılır öreneyimki daha modelli bir araç aldımmı sorun yaşamayayım sizce yaşar bey neyapayım lada iyi fikirmi

Etiketler

Tercihi bütçe ve amaç belirliyor sonuç olarak. Tabi söz konusu olan markanın ekipman olarak geliştirilmeye uygun bir yan sanayiye sahip olması da önemlidir elbet. Net bir bilgi için araziye giren her aracın bir listesini çıkarmak gerekir, mümkün mü? Pek değil.

Kısa yol, şampiyonalarda yarışan araçlara bakın. Marka olarak yaygın olan muhtemel en çok tercih edilendir aynı zamanda.

Ama bir sayım yapmak mümkün olsaydı ülkede dolanan Defender ve Jeep CJ'ler kesinlikle sayıca üstün çıkardı..

defender yada cj ler bunlar arazi bakımından uygun araçlar olabilir ama parça bakımındanda uygun araçlarmı acaba?

Defender için o kadar çok konuşacak kişi var ki başta Reha Bey olmak üzere bana laf düşmez diye düşünüyorum. Lada niva için yorgun olmayan bilinen bir araç alırsanız ve iyi bir usta ile çalışırsanız cebinizi çok zorlamadan epeyi bir şeyler yapmak mümkün. Ben nivayi dediğim şartlar dahilinde tavsiye ederim. Daha ileri aşamada satıp defender ya da daha farklı seçeneklere yönelebilirsiniz. Ama kalkıp da bir çuval para verip sonra vazgeçmek istediğinizde aracınız size elveda diyemeyebilir çünkü bu araçların size maliyeti ile satışı arasında orantısızlık olabilir. Ucuz ve bilinen bir araçla başlamayı tavsiye ederim.

Daha kullanmak nasip olmadı ama bana göre jeep Rubicon işi çözmüş gibi görünüyor

bence aracların offroad için kullanılmasında bulundugu ulkenin şartları farklılık gosterir.
rusyanın engin ve düz arazileri, arap ülkelerinin çöl ve aşırı sıcak arazileri, kanadanın araçlara geçis izni vermeyen sık ve kaygan zeminli ormalık arazileri...
ama ulkemiz acısından sorarsanınız ilk sıraya jeep ve land rover'i tercih ederim.

Genelde fabrikaların üretimleri asfalt için uygunluk kriteri ile doğru orantılıdır. Hiç bir firma (unimoglar hariç) ürettiği aracı sıfırdan alındığı gibi araziye çıkacak şekilde üretmiyor. Çünkü garanti verecek 2yıl. Kayaların çamurların içerisinde dolaşan bir aracın garantisini nereye kadar koruyabilirsiniz ki. Bu sebepten en iyi arazi aracı en iyi modifiye edilmiş olandır. Bu bağlamda modifiyeye en uygun araçlar nelerdir bunları tartışabiliriz. Bu konuda da ilk kriter aracın basit olması, sağlam olup motorun güçlü olması, ayrıca aktarma elemanlarının dayanıklılığı da önemli tabi. Benim oyum cj lerden yana hatta cj-5 yada 7 den yana. Genel inanış sanayiden hiç çıkmazsın, petrol istasyonun olması gerek gibi palavra bahaneler. Biz cj sahipleri araçlarımızı diğerlerine göre biraz daha zorluyoruz. Offroad gezilerimize bakıyorum zaten yarısından çoğu hafif offroad, araçlar fazla zorlanmıyor. Bu hafif offroad gezilerini baz alıp X marka aracımda yıllardır sorun yok deniyorsa, o zaman başlığı değiştirip yada sınıflandırıp öyle tartışmak gerekir. Gerçek offroad yapan araç kırılır. Ne kadar çok iş yapıp, az kırılıyorsa o kadar iyi. Benim eskiden 67 model willys'im vardı. Renoların bile geçebileceği yerlerden geçip offroad yaptığımı zannederdim. 6 sene bende kaldı, çok büyük bir arıza açmadı. Ama yapabildiklerim de sınırlıydı. O yüzden ben araç sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmak gerekir diye düşünüyorum. O bilgiyle kendinize uygun aracı zaten alırsınız. Yine de deli dolu, kırıldığında, devrildiğinde üzülmeyeceğin, parçası bol modifiyeye en açık araç derseniz JEEP derim de başka bişi demem.

ben adapazarlıyım adapazarında cj lerin parçalarını nereden temin edebilirim bilgisi olan varmı.

Bu soruya objektif cevap vermek zor...Gönül kimi severse güzel o :smiley:

Ne kadar kendi araçlarımızın eksilerini bilsekte şartlarımıza göre iyi bir off-road aracı olduğunu düşündüğümüz için tercih etmişizdir mutlaka...
Tercihlerimizi en çok içinde bulunduğumuz koşullar şekillendirir.

Mesela bana göre en çok tercih edilmesi gereken Pajero :D :D

ben bu konuya şöyle bir yorum yapmak istiyorum en çok tercih edilen off road aracı herkesin kendi aracıdır galiba böylesi birazdaha mantıklı gibi çünkü kimse kendi aracını ikinci sınıfa koymak istemez gibi geliyor bana..

sizcede doğrumudur..!

Bence Türkiye şartlarında en cok tercih edilen off road aracı suzukidir.
Çünkü Türkiye'de genel olarak tek arac hem günlük kullanım hem de off road sürüşlerinde kullanılıyor.
Sadece off-road için kıyaslarsak bence de cj serisidir ama kac kişi her gün cj ile işe gidip geliyor?
Bu yuzden tek arac kullanan kişilerin tercihi suzukilerden yana diye düşünüyorum..

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=7865989
karayolları dmo tmo orman bakanlığı ve bi dünya kit toyota kullanıyo
adet olarak baksak herhalde ordunun elindeki cj 6 lar en çok tur sonra defender 110
ama parası olan için herhlde en iyi offroad aracı BOWLER dir şimdi NEMESİS i yapmışlar manyak bişi

Bence hem yol hem de arazi koşullarında, Türkiyeye en uygun arazi taşıtı Suzuki dir. Türkiyede Suzuki için çok kolay yedek parça ve modifikasyon malzemesi bulabileceğimizi de göz ardı etmemek gerekir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri