En Çok Tercih Edilen Off-Road Aracı Sizce Hangisi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muratkorkmaz54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 101
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,626

En Çok Tercih Edilen Off Road Aracı Sizce Hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    176
Ynt: En Çok Tercih Edilen Off-Road Aracı Sizce Hangisi?

Valla sitede Land Rover'a olan ilgiyi gördükçe kendimden şüphe ediyorum çünkü bizde en sevilmeyen, kimsenin bi yere gitmek istemediği araçlar Land Rover 110'lardır..Ne kadar  bakımlı olursa olsun sürekli arıza yapar ve arazi performansı iyi değildir. İçine binince kafanız hep "acaba?" larla dolu olur..Bu yüzden 2 numarada olması bence yanlış..Toyota kullanmadım ama sadece televizyondan gördüğüm kadarıyla bile Arabistan'dan Afrikaya, Kutuplardan Avrupa'ya her türlü arazide Toyotalar sorunsuzca kullanılıyor...Ayrıca bi de LandCruiser efsanesi var ki hakkı yenmemeli...

Unimog'sa safkan arazi aracı zaten onu hiç katmıyorum;)

Etiketler

Recidivist' Alıntı:
Valla sitede Land Rover'a olan ilgiyi gördükçe kendimden şüphe ediyorum çünkü bizde en sevilmeyen, kimsenin bi yere gitmek istemediği araçlar Land Rover 110'lardır..Ne kadar  bakımlı olursa olsun sürekli arıza yapar ve arazi performansı iyi değildir. İçine binince kafanız hep "acaba?" larla dolu olur..Bu yüzden 2 numarada olması bence yanlış..

Anladığım kadarı ile Askerdesiniz.

Neden 110 ların sürekli arıza yaptığını ben biliyorum, Bunun başında eğitimsizlik ve kötü yedek parça geliyor, Bunları açarsak;

1- Eğitimsizlik;

Otokarın verdiği servis chart ı var , poster gibi bişey, burada hangi noktanın nekadar zaman aralığında hangi yağ ile yağlanacağı yazar, bunlar ihmale gelmez, ama hep ihmal edilir.

Askeriyeden çıkan ihlale araçlarının neredeyse tamamında  şanzımanın içinde 90 numara yağ görünce  zaten insan bu araçların nasıl yürüyebildiğine şaşıyor. özellikle şaft mafslları her 1000 km de bir yağlanması gerekirken neredeyse hepsi kupkuru.

2- Kalitesiz Yedek Parça;

Landrover yürüyeni çok basit aksamlardan oluşur, basit olmasına karşın parçaların metal özellikleri önemlidir, ama basitlik bizim bazı yedek parçacılarımızın gözünü açmış, bu parçaları bildiğiniz demirden tornalarda üretmeye başlamışlar. Uzunca bir süre Ucuz fiyat politikasıyla askeriyenin yedek parça ihalelerini almışlardır.

Daha ucuz diye timken vb. kaliteli rulmanlar yerine her noktada çıkan noname rulmanlar ikinci soru işaretidir.sadece arazi şanzımanı ile arka tekerlerler arasındaki rulman sayısı 9 ila 10 kadardır, bunlardan birtanesi bile dağılsa araç yürüyemez duruma gelir ki şaft mafsalları bu hesabın dışındadır.

Mazot hatlarında kullanılması gereken bakır borular yerine akvaryum hortumlarını saymıyorum bile.

Bunların dışında dayanıklılığın ön şartı yalıtımsızlık beraberinde toz,  gürültü, sıcaklık gibi dış etkenlerin araç içine kolayca girmesini sağlamaktadır, buda konforu düşürmektedir. 

Selamlar

katılıyorum yedek parçalar kalitesiz olunca çok sorun cıkartıyor bende 4 adet vardı land durdugu yerde bozuluyordu platin meksefe distribitör hep sorun  yapıyordu platine 25 ytl bayıldım bi daha satana kadar sorun olmadı bide aracından anlayacaksın hangi aracla ilgiliysen onun hakkında mükemmel bilgiye sahip olmalısın

discovery-V8' Alıntı:
Anladığım kadarı ile Askerdesiniz.

Neden 110 ların sürekli arıza yaptığını ben biliyorum, Bunun başında eğitimsizlik ve kötü yedek parça geliyor, Bunları açarsak;

1- Eğitimsizlik;

Otokarın verdiği servis chart ı var , poster gibi bişey, burada hangi noktanın nekadar zaman aralığında hangi yağ ile yağlanacağı yazar, bunlar ihmale gelmez, ama hep ihmal edilir.

y.yavuz bey bu servis  - chart'ı - na nerden  ulaşabiliriz.

Bu güzel soru, yedek parçacılar ve servislerin duvarında var ama otokar herkese vermez, isterseniz fotosunu çekerim.

Selamlar

zahmet edeceğim size .

Hadi diyelim biz bilgisiziz ve araçlarımıza iyi bakamıyoruz,daha koyacağımız yağı bilmiyoruz ve parçalarını da gidip yan sanayilerden topluyoruz diyelim...(Ki burada hangi kurumun lojistik ve ikmal sistemi nasıldır bilmediğiniz anlaşılıyor) Unimog'lar da aynı beğenmediğiniz bakım sürecini yaşıyor bu mantıkla düşünürsek...

Ne derseniz deyin, ben gördüğümü bilirim, Land Rover adı kadar kaliteli değil ne yazık ki...

Recidivist' Alıntı:
Valla sitede Land Rover'a olan ilgiyi gördükçe kendimden şüphe ediyorum çünkü bizde en sevilmeyen, kimsenin bi yere gitmek istemediği araçlar Land Rover 110'lardır..Ne kadar bakımlı olursa olsun sürekli arıza yapar ve arazi performansı iyi değildir. İçine binince kafanız hep "acaba?" larla dolu olur..Bu yüzden 2 numarada olması bence yanlış..Toyota kullanmadım ama sadece televizyondan gördüğüm kadarıyla bile Arabistan'dan Afrikaya, Kutuplardan Avrupa'ya her türlü arazide Toyotalar sorunsuzca kullanılıyor...Ayrıca bi de LandCruiser efsanesi var ki hakkı yenmemeli...

Unimog'sa safkan arazi aracı zaten onu hiç katmıyorum;)

Umut Bey;

Kullandığınız Land Rover aracınızın özelliklerinden bahseder misiniz? Araç nerede ve kimler tarafından kullanılıyor? Şahıs aracı mı, yoksa bir şirket tarafından mı kullanılıyor? Araçta araziye yönelik donanım var mı? Bu donanımların maliyeti nedir?

Toyota kullanmadığınız halde sadece promosyonel medya görüntülerine bakarak bir markanın ne derece sağlam ve kaliteli olduğuna karar veremeyiz. Eminim ki, Toyota ve diğer marka araçların da oldukça sevilen ve başarılı satış rakamlarına ulaşmış modelleri mevcuttur. Ancak bu birini diğerine göre üstün yapmaz. Sadece, çoğunluğun o ürünü tercih etmek durumunda olduğunu gösterir. Toyota'nın olduğu gibi, LR ve Jeep markalarının da bu tür görüntülerine bir çok noktada erişebilirsiniz.

Unimog'un safkan arazi aracı olduğu aşikar. İşte bu nedenle binek oto olarak kullanılmıyor.

Konu başlığına geri dönecek olursak; en çok tercih edilen off road aracı kişilerin tercihleri, beklentileri, amaçları, bütçe durumları ve yaklaşımları sonucu ortaya çıkıyor. İşte bu yüzden at da sahibine göre kişniyor. Üzerine 40K USD para harcanan bir Jeep veya LR basit bir engeli bile aşamıyorken, aynı aracın standart versiyonu çok rahat geçebiliyor. Dolayısı ile, kullandığımız araçları en iyi şekilde kullanamadan, o marka böyledir, bu marka şöyledir şeklinde yorum yapmaktan kaçınmalıyız.

İyi günler.

Yavuz bey

0 km bi lan rover 90 veya 110 aldınızı hayal ediyorum gene 0 km bi cj aldık diyelim

Aynı kişi kullanıcak iki aracıda hiç bakım yapmadan cj çok çok çok daha uzun dayanır
Bide tam bakımlı kullandığını düşünelim gene cj çok çok çok daha fazla dayanır
Yada bakım maliyetleri açısından düşünelim gene cj cok cok cok daha ucuza bakım yapılır

Ve son olarak cj "bence daha iyi bi offroad aracı maliyet sağlamlık güvenilirlik kolay modifikasyon ve ucuz fiyatlarından dolayı"

Buna türkiye şartlarında yollarında ve servis veren ustalar açısından bakıyorum bu benim deneyimlerimden ve gördüklerimden oluşturduğum fikrimdir renkler ve zevkler tartışılmaz lütfen kimse yanlış anlamasın !!!

Buarada land 90 "motorunu hatırlamıyorum" ve 110 v8 asfaltta ve arazide kullandım ...

Gültekin Bey;

Gerçek bilgiler verir misiniz? Rakamlar olmadan laflar boşta kalıyor. Bakım olarak bahsettiğiniz nedir? Hangi parçalar değişiyor, nereden alınıyor ve kaça mal oluyor. Bu bakım yapılmadan, CJ kaç km gidebilir? Denenmiş mi? test raporu var mı?

Bu arada Defender'ın sıfırını alabilirsiniz. Dizel ve benzinli olarak hala üretilen bir araç. Bilmediğim için soruyorum, CJ kodlaması günümüzde hangi araca tekabül ediyor? sıfırı mevcut mu? Defender'ın sıfırı ne kadar? CJ'in sıfırı ne kadar?

Engin Bey araçlar kurum aracı bu yüzden daha ayrıntılı bilgi veremeyeceğim ama tek söyleyebileceğim üstlerindeki modifikasyonlar yerine göre değişiyor.. Sizin de belirttiğiniz gibi "araç" çok subjektif bi konudur, ben onu, siz bunu beğenebilirsiniz. Bu yüzden ben konuyu asıl ekseninden çıkarmayım boşu boşuna;) Sağlıcakla kalın.

navaraextreme' Alıntı:
Yavuz bey

0 km bi lan rover 90 veya 110 aldınızı hayal ediyorum gene 0 km bi cj aldık diyelim

Aynı kişi kullanıcak iki aracıda hiç bakım yapmadan cj çok çok çok daha uzun dayanır
Bide tam bakımlı kullandığını düşünelim gene cj çok çok çok daha fazla dayanır
Yada bakım maliyetleri açısından düşünelim gene cj cok cok cok daha ucuza bakım yapılır

Ve son olarak cj "bence daha iyi bi offroad aracı maliyet sağlamlık güvenilirlik kolay modifikasyon ve ucuz fiyatlarından dolayı"

Buna türkiye şartlarında yollarında ve servis veren ustalar açısından bakıyorum bu benim deneyimlerimden ve gördüklerimden oluşturduğum fikrimdir renkler ve zevkler tartışılmaz lütfen kimse yanlış anlamasın !!!

Buarada land 90 "motorunu hatırlamıyorum" ve 110 v8 asfaltta ve arazide kullandım ...

Ben ikisinide kullandım Cj ye 10 üzerinden 1 Defendere 8.5 veririm. ikisi arasında dağlar kadar fark var biri 60 yıldır değişmeden üretiliyor biri biteli 25 yıldan fazla olmuş.

Recidivist' Alıntı:
Ne derseniz deyin, ben gördüğümü bilirim, Land Rover adı kadar kaliteli değil ne yazık ki...

Siz gördüğünüzü ben kullandığımı bilirim ;D

katılmıyorum yani land küçümsenecek bi marka degil cj nin avantajları
1 motoru güçlü
2 saglam
3 sık ve gösterişli vssss
4 hızlı ve seri
cj nin dezavantajları
1 vergisi landtan fazla
2 yakıtı fazla
3 parça pahalı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
merceuriii

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR